Home Greek News Τώρα… τρέχουν: Εκτακτο Εurogroup την Παρασκευή μετά την άρνηση των ΗΠΑ να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

Τώρα… τρέχουν: Εκτακτο Εurogroup την Παρασκευή μετά την άρνηση των ΗΠΑ να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

by _
0 comment 100 views

Εκτακτη διάσκεψη την Παρασκευή συγκάλεσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισεμπλουμ, για το ελληνικό ζητημα, μετά την άρνηση του ΔΝΤ να συμμετάσχει με επιπλέον χρηματοδότηση στο ελληνικό πρόγραμμα…

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών που είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους εκπροσώπους των Θεσμών, την Αθήνα και το Βερολίνο, έχει ξεκινήσει την προετοιμασία πρωτοβουλίας για συνάντηση στα τέλη της εβδομάδας στις Βρυξέλλες όλων των εκπροσώπων των δανειστών αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια που απομένουν και να κλείσει –με εκατέρωθεν υποχωρήσεις- η διαπραγμάτευση.

Χωρίς να έχει αποφασίσει το ΔΝΤ την συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα και πριν η πιθανή κατάρρευση της αξιολόγησης αποτελέσει προεκλογικό επιχείρημα και αντικείμενο της προεκλογικής αντιπράθεσης στις ευρωπαικές χώρες που βαδίζουν προς εκλογές.

Το θέμα είναι τι λέει το Βερολίνο για όλα αυτά και προσωπικά ο Β.Σόϊμπλε. Αφού το ΔΝΤ δεν πρόκειται να συμμετάσχει, τότε ότι και να κάνει o Ντάϊσενμπλουμ δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα, καθώς μόλις πριν λίγο ο Γερμανός εκρπόσωπος διακήρυξε ότι δεν θα υπάρξει άλλο ελληνικό πρόγραμμα, αν φύγει το ΔΝΤ.

Πώς λειτουργεί το Eurogroup; Δείτε το έλεγε ο πλέον κατάλληλος να μιλήσει, ο Γ.Βαρουφάκης…

http://www.pronews.gr/portal/20170206/world/eyropaiki-enosi/56/gntaisenmploym-kalei-toys-pantes-se-ektakti-synantisi

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr