Home Greek News Πτωχεύεις; Τουρκεύεις! Αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ «Τούρκο» δεν θα με κάνει – και αντιστρόφως

Πτωχεύεις; Τουρκεύεις! Αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ «Τούρκο» δεν θα με κάνει – και αντιστρόφως

by _
0 comment 140 views

Να οχυρωθούμε γερά εντός Ε.Ε. χωρίς άλλα θεατρικά πριν χάσουμε και τα λεφτά και τα νησιά…

Είναι ορισμένα ζητήματα που μπορούν να σε κάνουν «Τούρκο» στην καθομιλουμένη, δηλαδή να σε βγάλουν από τα ρούχα σου και να φέρεσαι… σαν Τούρκος!!! Και πού να δεις τι μπορεί να σου συμβεί όταν οι ίδιοι οι Τούρκοι με τη συμπεριφορά τους σε κάνουν… «Τούρκο». Μπορεί να σε κάνουν μέχρι και… ΣΥΡΙΖΑ – χτύπα ξύλο και μακριά από μας!

Στα σοβαρά τώρα: Δεν μπορεί να υπάρξει καμία διαφωνία σχετικά με την απόφαση της Δικαιοσύνης για τη ΜΗ έκδοση των 8 πραξικοπηματιών γιατί, πρώτον, είναι ζήτημα Ευρωπαϊκού Δικαίου και διεθνών συνθηκών και, δεύτερον, το κοινό των Ελλήνων αίσθημα το εξέφρασε και ο εισαγγελέας στο δικαστήριο στη Θράκη με την αποστροφή του «εδώ δεν είναι ντοβλέτι των Τούρκων για να μας πουν τι θα κάνουμε και τι όχι» (παρότι περιστοιχιζόταν από τοπικούς βασιβουζούκους της ΜΙΤ που δημιουργούσαν κλίμα τρομοκρατίας!

Εντός Ελλάδος!!!). Ακόμη και οι εκτός ορίου ακραίοι που θεωρούν ότι «καλός Τούρκος είναι ο bye-bye Τούρκος, άρα δώστε τους στον Ερντογάν για τα περαιτέρω (8 Τούρκοι στρατιωτικοί λιγότεροι!!! Δεν μας χαλάει)» δεν θα δέχονταν ποτέ να σκύψουμε το κεφάλι στις προκλητικές και προσβλητικές απαιτήσεις των σαλταρισμένων της Αγκυρας! Τώρα το πώς είχαν σχηματίσει κάποια εντύπωση για αρχική «υποσχετική» είναι άλλο θέμα… (Μπλόφα, μπλόφα!) Μακάρι και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου ζητούν άσυλο Τούρκοι αξιωματικοί να κάνουν το ίδιο, για να μην ξεμείνουμε μόνοι μας… τα κοροϊδάκια της υπόθεσης, όπως έγινε με τους μετανάστες. Ως εδώ καλά.

Από κει και πέρα, όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και ελπίζω (παρότι αμφιβάλλω εντόνως) να γίνει και συζήτηση σε υψηλό παρασκηνιακό επίπεδο εντός και εκτός Ελλάδος. Ακόμα και οι πιο σοβαροί αναλυτές όταν λένε ότι η Τουρκία έχει πολλά μέτωπα ανοιχτά για να προκαλέσει και μια σύρραξη 48 ωρών «έστω» μ’ εμάς δεν παραβλέπουν ότι: α) ιστορικά οι γείτονες το ’χουν κάνει και με τον «Αττίλα» στην Κύπρο και με τα Ιμια και β) υπάρχει πρόσκαιρη σύγχυση ως προς τη γνωστή Υπερδύναμη που στο τέλος μπορεί να τους «μαζέψει» (το «ιππικό»).

Η τουρκική πολιτική ηγεσία μια εμπειρία από ξαφνικά χτυπήματα στην Ελλάδα (που βρίσκουν έρεισμα στα πιο χαμηλά στρώματα των πλέον βάρβαρων Τούρκων) την έχει και είναι και επικίνδυνη – ανά πάσα στιγμή. Δεν πρέπει να την υποτιμούμε, αλλά να τη συνυπολογίζουμε και να την παρακολουθούμε κιόλας, γιατί ειλικρινά με τον νέο «Σουλτάνο» της Πόλης δεν είναι να παίζεις. Φυσικά και δηλώνουμε ασυμβίβαστοι και έτοιμοι για οτιδήποτε, καλά κάνουμε και δεν τσιμπάμε στις άνευ προηγουμένου προκλήσεις τους με τις υπερπτήσεις και τις παραβιάσεις, αλλά πέραν τούτου η χώρα πρέπει να βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού. Κανείς δεν θέλει να φτάσουμε ως εκεί όπου αυτοί και μπορούν και απειλούν ότι θα φτάσουν.

Πριν οι Τούρκοι μάς κάνουν όλους… ΣΥΡΙΖΑ (μια που στο απίθανο σενάριο πολέμου θα πρέπει να πάμε, σαν τους τότε αριστερούς του 1940, με όποια ηγεσία έχουμε – ήτοι ταινία Απόλυτης Καταστροφής), η χώρα απαιτείται να θωρακιστεί στο μόνο σοβαρό επίπεδο όπου μπορούμε να προσδοκούμε κάποια ουσιαστική βοήθεια. Στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Γερμανία.

Αυτή είναι η πολύ πικρή αλήθεια. Εξαιρετικά δυσάρεστη η διαπίστωση, αλλά με τον Ερντογάν απέναντι δεν είναι ώρα να βριζόμαστε με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους για μια «ψυχή» (του εργαζόμενου και του φορολογούμενου) που έτσι κι αλλιώς, αφού είναι να βγει, θα βγει… Επίσης, είναι ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΘΟΣΙΩΣΕΩΣ που εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τους εχθρούς της Ελλάδος, ιδίως τους διπλανούς, να ανοίγουμε από μόνοι μας ακαδημαϊκού τύπου συζητήσεις για τη ΔΡΑΧΜΗ. Ελεος! Είναι καιρός για τέτοια τώρα;

Δεν κατανοώ πώς ο κ. Ξυδάκης, που εδώ που τα λέμε δεν είναι κάνας άσχετος, και έχει και τη δημοσιογραφική εμπειρία του timing, δεν κατάλαβε πόσο ανεπίκαιρο και επικίνδυνο ήταν όλο αυτό το σκηνικό που στήθηκε με τις ατυχείς εμπνεύσεις του ότι όλα πρέπει να τα συζητάμε καλού-κακού!!!

Παρά την ολιγωρία της κυβέρνησης να τον ανακαλέσει στην τάξη, δεν τολμώ να διανοηθώ ότι τον άφησαν σαν τον «λαγό» να διαμορφώσει κλίμα, ή ότι περνούν από τα μυαλά των κορυφαίων επιτελών του Μαξίμου ιδέες για plan D (ήτοι δραχμή ή μάλλον dead) αν δεν ευοδωθεί η αξιολόγηση κ.λπ. κ.λπ. Ας μην πιστέψουμε ότι όλα είναι συμφωνημένα, όπως λέγεται, ας δεχτούμε για τη… σωτηρία του τόπου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάντα ανάγκη δυο-τρία θεατράλε σκηνικά αλά Λυδία Κονιόρδου (ωιμέ, τι υπογράφω, Δία θεέ, ρίξε μου τους κεραυνούς σου), αλλά ΤΩΡΑ ΕΙΔΙΚΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥΡΚΙΑΣ η Ελλάδα δεν αντέχει να ’ναι πάλι σε κρίση με το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες!!!

Μέσα μου ξέρω ότι έχει δίκιο το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών που βλέπει μαύρη δεκαετία μπροστά μας και συνυπογράφω ότι δεν φταίει ούτε το ευρώ, ούτε το Μνημόνιο, αλλά η κυβέρνηση που δεν ενδιαφέρεται για τους πολίτες της παρά μόνο για την κομματική πελατεία. Ομως, SOS! Εδώ που είμαστε όχι άλλα Φεστιβάλ Επιδαύρου.

Πονάμε, κλαίμε, θέμε δεν θέμε, να το πούμε, έτσι κι αλλιώς, να δεχθούμε μέτρα, αλλά να μη φανούν, δεν έχουμε καμία πολυτέλεια χρόνου. Οχι μόνο λόγω οικονομίας, αλλά κυρίως λόγω Τουρκίας και άγνωστου παράγοντα Τραμπ! Η διεθνής συγκυρία όμως κάνει τις ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης ακόμη βαρύτερες γιατί αυτή κατά βάση φταίει για το γεγονός ότι η χώρα έχει μείνει χωρίς κανένα έρεισμα στο εξωτερικό και είναι αντιπαθής σε όλους. Δηλαδή αν τα σπάσουμε και πτωχεύουμε και τουρκεύουμε.

Η Ελλάδα πρέπει να οχυρωθεί και να κατοχυρώσει το μέλλον της ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ – για όσο θα υπάρχει και αυτή. Τελεία και παύλα. Υπογράφεις την α(να)ξιολόγηση, θωρακίζεις τη χώρα εντός Ε.Ε., πρώτη και κύρια προτεραιότητα! Μία φορά στην Ιστορία πέσαμε στο μοιραίο «καλύτερα σαρίκι τούρκικο παρά τιάρα παπική» και το πληρώναμε 400 χρόνια. Ε, μη φτάσουμε στο σημείο να μας κάνουν οι Τούρκοι… ΣΥΡΙΖΑ!!! Δεν αρκεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μάς κάνει κάθε μέρα «Τούρκους»;

http://www.protothema.gr/blogs/blogger/post/651600/ptoheueis-tourkeueis/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr