Home Greek News ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟΣ ΥΠΕΡΦΟΡΟΣ – Όχημα το περιουσιολόγιο – Στην «τσιμπίδα» μέχρι κι έπιπλα

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟΣ ΥΠΕΡΦΟΡΟΣ – Όχημα το περιουσιολόγιο – Στην «τσιμπίδα» μέχρι κι έπιπλα

by _
0 comment 162 views

Ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων, ο γνωστός σε όλους μας ΕΝΦΙΑ, θα αποτελέσει παρελθόν από το… 2018!

Δεν πρόκειται να καταργηθεί, απλά θα αντικατασταθεί από νέο φόρο ο οποίος μάλιστα θα έχει για την κυβέρνηση ακριβός τον ίδιο εισπρακτικό στόχο, δηλαδή τα 2,65 του ΕΝΦΙΑ.

Στο νέο φόρο που έρχεται να αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ θα υπολογίζεται εκτός της ακίνητης περιουσίας και η κινητή και θα φορολογείται συνολικά με προοδευτική κλίμακα.
Η μείωση των αντικειμενικών αξιών θα έχει εισπρακτικές επιπτώσεις για τον ΕΝΦΙΑ και έτσι η κυβέρνηση αναζητά όπως φαίνεται τη λύση στο σύνολο της περιουσίας των πολιτών.

Έτσι στον νέο φόρο θα υπολογίζονται:
Κατοικίες
Κτίρια επαγγελματικής στέγης
Αποθήκες
Οικόπεδα
Αγροί
Λοιπές εδαφικές εκτάσεις
Αυτοκίνητα
Μοτοσικλέτες
Σκάφη αναψυχής
Αεροπλάνα , ελικόπτερα
Κινητά αντικείμενα αξίας
Συμμετοχές σε επιχειρήσεις

Για τον υπολογισμό του νέου φόρου θα υπολογίζονται οι αντικειμενικές αξίες σε ό,τι αφορά στα ακίνητα και οι τιμές αγοράς για τα υπόλοιπα. Θα εξαιρεθούν οι καταθέσεις, οι μετοχές, τα αμοιβαία, τα ομόλογα και τα έντοκα γραμμάτια.

Απ” την πλευρά της κυβέρνησης γίνεται λόγος για μια δικαιότερη αναδιανομή των φορολογικών βαρών. Δεν θα υπάρχει φόρος μόνο επί των ακινήτων, αλλά προοδευτική φορολόγηση του συνόλου της περιουσίας, κινητής κι ακίνητης, κι έτσι η επιβάρυνση θα είναι μεγαλύτερη για τους έχοντες.

Πηγή:

http://www.crashonline.gr/τελοσ-ο-ενφια-πότε-έρχεται-ο-νέος-φόρο/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr