Home Greek News CIA: Η Ελλάδα διατηρούσε διασυνδέσεις με την αρμένικη ASALA

CIA: Η Ελλάδα διατηρούσε διασυνδέσεις με την αρμένικη ASALA

by _
0 comment 128 views

CIA: Η Ελλάδα διατηρούσε διασυνδέσεις με την αρμένικη ASALA

Σε ανταπόκρισή του στο πρακτορείο Anadolu με τίτλο «Τρομοκρατικές διασυνδέσεις Συρίας και Ελλάδας σε έγγραφα της CIA», ο Ουγούρ Τσιλ (Uğur Çil), αναφέρει ότι σύμφωνα με έγγραφα της CIA, τα οποία είναι προσβάσιμα στο διαδίκτυο από την περασμένη εβδομάδα, η Συρία και η Ελλάδα διατηρούσαν διασυνδέσεις και στήριξαν αντίστοιχα τις τρομοκρατικές οργανώσεις του ΡΚΚ και της αρμενικής ASALA. Ειδικότερα για την Ελλάδα, αναφέρεται συγκεκριμένα, ότι σε έκθεση που είχε υποβληθεί στον τότε Υποδιευθυντή της CIA, Robert Gates, επισημαίνονταν ότι η κυβέρνηση του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑΣΟΚ), επί εποχής Αντρέα Παπανδρέου, στήριζε την ASALA, και η οργάνωση είχε ανοίξει γραφείο προπαγάνδας στην Αθήνα, η ύπαρξη του οποίου διατηρήθηκε μυστική. Στην ίδια έκθεση σημειώνεται επίσης η πιθανή στήριξη της Ελλάδας στις οργανώσεις Hizbullah και Αbu Nidal (ANO). Τέλος, το ΡΚΚ φέρεται να έχαιρε της στήριξης του καθεστώτος του Χαφέζ Αλ Άσαντ, πατέρα του νυν Σύρου Προέδρου.

Η σελίδα από τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της CIA, στην οποία αναφέρεται η ύπαρξη γραφείου προπαγάνδας της ASALA στην Αθήνα: http://www.liberal.gr/admin/uploads/Untitled_31.jpg

http://www.liberal.gr/

https://isxys.blogspot.com/2017/01/cia-asala.html

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr