Home Greek News Eξέχουσα ομάδα συμβούλων απο Λονδίνο: Δεύτερη χώρα μετά τη Βρετανία να εγκαταλείψει την ΕΖ το ’17 η…ΕΛΛΑΔΑ!

Eξέχουσα ομάδα συμβούλων απο Λονδίνο: Δεύτερη χώρα μετά τη Βρετανία να εγκαταλείψει την ΕΖ το ’17 η…ΕΛΛΑΔΑ!

by _
0 comment 142 views

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ….GREXIT;;;

-του Ιωάν. Κουντούρη | Λος Άντζελες | 21.03, 22 Ιαν. 2017 | JohnKountouris.com

Στον γνωστόν ιστότοπο ειδήσεων GreekReporter.com

Εάν εφαρμοστούν τα μέτρα λιτότητας, όπως έχει προγραμματιστεί, η Ελλάδα θα καταλήξει επίσημα ως η φτωχότερη μεταξύ των χωρών της ΕΕ και των Βαλκανίων. Εξαιτίας αυτού, η Capital Economics, μια εξέχουσα ομάδα συμβούλων με έδρα το Λονδίνο, έχει προβλέψει ότι η Ελλάδα αναμένεται να είναι η δεύτερη χώρα της ΕΕ μετά τη Βρετανία να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη το 2017.

Μια αλλαγή στην πολιτική των ΗΠΑ θα μπορούσε να επιταχύνει αυτό. Ο ίδιος ο Τράμπ πρόσφατα ενθάρρυνε, στην πραγματικότητα, την Ελλάδα να βγει από την Ευρωζώνη, με έναν τρόπο παρόμοιο με το πώς έχει ζητήσει κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες να εγκαταλείψουν την ΕΕ. 

Περαιτέρω, ο Τράμπ αναμένεται να αρνηθεί να συναινέσει να παράσχει περαιτέρω δάνεια στην Ελλάδα, μέσω του ΔΝΤ, για να πληρώσει τα υπάρχοντα χρέη της, τα οποία θα μπορούσαν να επιταχύνουν μια πιστωτική κρίση. Έτσι, σε αντίθεση με την κυβέρνηση Ομπάμα, η οποία βοήθησε να αποτραπεί η διάλυση της ΕΕ το 2010, η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ φαίνεται να σχεδιάζει να πιέσει για ακριβώς το αντίθετο: προωθώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση προς την πλήρη κατάρρευση της.

Αλλά δεν σταματάμε εδώ μην την ομάδα Capital Economics, γιατί ήταν στις 14 Μαίου του 2015 οπότε είχε δημοσιεύει το ακόλουθο:

Ελληνικά IOUs μπορεί να είναι το πρώτο βήμα προς την έξοδο

Με μια πληρωμή διάσωσης να μην επίκειται ακόμη, η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να χρειαστεί να καταφύγει σε IOUs (δηλ., υποσχέσεις πληρωμής) να πληρώσει τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα. Ενώ θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως ένα σύντομο κενό-στάση, δεν θα λύσουν τα θεμελιώδη προβλήματα στην Ελλάδα, τα οποία απαιτούν μια έξοδο από την ευρωζώνη και τη συγχώρεση του χρέους (ή αθέτηση πληρωμών). Στην πραγματικότητα, μια τέτοια προσπάθεια να χρησιμοποιηθούν τα IOUs ως παράλληλο νόμισμα θα μπορούσε να επιταχύνει την έξοδο της Ελλάδος από τη Ευροζώνη. 

Λινκ: https://www.capitaleconomics.com/publications/european-economics/european-economics-update/greek-ious-may-be-the-first-step-towards-the-exit/

Αυτά δεν ακούγονται σαν αυτά που είχε «στα σκαριά» τότε για όλη την Ελλάδα ο ίδιος ο ΓιάΝης ο…ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ;;;  Τι…«ΣΥΜΠΤΩΣΗ» εεε;;;

Tώρα, αυτά που αναφέρονται παραπάνω για τη στάση του Τράμπ απέναντι στην κατάσταση στην Ελλάδα μας τα είχε ήδη πει απο τον Σεπτ. του 2016, ότι, θα πρέπει είτε η Γερμανία είτε μια χώρα σαν τη…ΡΩΣΙΑ να πάει να βοηθήσει την ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!…

Ακούστε τώρα τι είχε πει ο Τράμπ για αυτο το θέμα το Σεπτ. του 2016….

https://www.youtube.com/watch?v=YRmegpg7QDs

Διαβάστε τώρα το ακόλουθο…

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ -ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΣΕΝΤ για την Ελλάδα! Ξεχάστε το ΔΝΤ!

 

Source: http://usa.greekreporter.com/2017/01/20/will-president-trump-force-greece-out-of-the-eurozone/#sthash.Q61Nxfzj.dpuf

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr