Home Greek News Πρόκληση Τραμπ: Θα μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ

Πρόκληση Τραμπ: Θα μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ

by _
0 comment 133 views

Την οργή του αραβικού κόσμου αναμένεται να προακαλέσει το σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ να μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ

Την οργή του αραβικού κόσμου αναμένεται να προακαλέσει το σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ να μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, μια κίνηση που εάν τελικά υλοποιηθεί θα αποτέλεσει ευθεία πρόκληση και μήνυμα προς τους Παλαιστνίους. “Υπομονή 20 μέρες ακόμα” είχε διαμηνύσει στον Μπένιαμιν Νετανιάχου και όλοι θα καταλάβουν γιατί, εντός λίγων ημερών. Όπως μεταδίδει το Reuters ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, είναι έτοιμος να ανακοινώσει την μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στο Ισραήλ, από το Τελ Αβίβ -όπου διατηρούν τις πρεσβείες τους όλες οι χώρες- στην Ιερουσαλήμ, η οποία δεν φιλοξενεί τέτοιου είδους κτίρια.

Η θέση των προηγούμενων αμερικανικών κυβερνήσεων ήταν πως το καθεστώς της Ιερουσαλήμ, θα καθοριστεί μόνο μετά από μια συμφωνία ειρήνης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων. Η στάση της νέας αμερικανικής διοίκησης δημιουργεί νέα δεδομένα για τον ισραηλινό πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου ο οποίος είχε συγκρουστεί με την διοίκηση Ομπάμα και τον πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Τζον Κέρι για την ισραηλινή εποικιστική δραστηριότητα. Μιλώντας στο υπουργικό του συμβούλιο δήλωσε έτοιμος να ανακοινώσει άμεσα νέους οικισμούς στη Δυτική Όχθη, αλλά και την ακύρωση οποιουδήποτε περιορισμού μεταφοράς της έδρας θεσμικών φορέων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νετανιάχου.

Πηγή:

http://www.thetoc.gr/diethni/article/proklisi-tramp-tha-metaferei-tin-presbeia-twn-ipa-stin-ierousalim

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr