Home Greek News Έτοιμοι για τα μπλόκα οι αγρότες: Συγκροτήθηκε το συντονιστικό τους στη Θεσσαλονίκη

Έτοιμοι για τα μπλόκα οι αγρότες: Συγκροτήθηκε το συντονιστικό τους στη Θεσσαλονίκη

by _
0 comment 90 views

Αύριο στις 11 το πρωί, συνεδριάζει το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια, τοποθεσία που βρίσκεται στη διασταύρωση πριν από το αεροδρόμιο «Μακεδονία», προκειμένου να ληφθεί η τελική απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι…

Σάρκα και οστά φαίνεται ότι λαμβάνει η προσπάθεια συντονισμού των επικείμενων μπλόκων που επιχειρείται σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας, αφού στη σημερινή τους συνάντηση οι περισσότεροι από 50 συμμετέχοντες εκπρόσωποι αγροτών από διάφορες περιοχές συγκρότησαν και επίσημα πλέον 18 μελή συντονιστική επιτροπή, η οποία και έχει την …ευθύνη ενόψει κινητοποιήσεων.

Όπως προκύπτει από ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αρχής γενομένης από σήμερα η Συντονιστική Επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας θα ενημερώσει τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα στο πεδίο δράσης της για τη μορφή και τον τρόπο διαμαρτυρίας που εξετάζεται να γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Μάλιστα, όπως μας ανέφεραν, στόχος της Συντονιστικής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας είναι να κάνει «άνοιγμα» και στις δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί για την εκπροσώπηση του κλάδου, με σκοπό να βρουν κοινά σημεία επαφής και να ενώσουν ακόμη περισσότερο τις δράσεις τους.

Στη σημερινή συνάντηση στον Τρίλοφο, συμμετείχαν εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών από, μεταξύ άλλων: Μάλγαρα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία, Πέλλα, Χαλκιδική, Χαλκηδόνα και Κιλκίς. Στα αιτήματά της, η συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας, προτάσσει τα ασφαλιστικό, φορολογικό και κόστος παραγωγής.

Αύριο στις 11 το πρωί, συνεδριάζει το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια, τοποθεσία που βρίσκεται στη διασταύρωση πριν από το αεροδρόμιο «Μακεδονία», προκειμένου να ληφθεί η τελική απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι.

Στις Σέρρες, αγρότες ξεκινούν από μεθαύριο να κατεβάζουν τα τρακτέρ τους στις κεντρικές πλατείες των χωριών και προς το τέλος του τρέχοντος μηνός, αναμένεται να κάνουν την άφιξή τους στον Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία.

Επίσης, για τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κεντρικό υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια. Τη συγκεκριμένη κινητοποίηση στηρίζει και το Εργατικό Κέντρο Βέροιας, που κήρυξε 24ωρη απεργία για την ημέρα αυτή.

Εξάλλου, στη Δυτική Μακεδονία, εκπρόσωποι των μπλόκων που είχαν στηθεί πέρυσι θα έχουν συνάντηση την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου προκειμένου να καθορίσουν τις κινήσεις τους σε επίπεδο κινητοποιήσεων.

Στο μεταξύ, έντονα δυσαρεστημένοι από τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών δηλώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων και φορέων που συμμετείχαν στις συσκέψεις στα Αμπελάκια Λάρισας και Σκύδρας Πέλλας. Σχετικά δε με τη συζήτηση που έγινε στη Βουλή για το αγροτικό ζήτημα, αναφέρουν ότι «μόνο για το αγροτικό ζήτημα δεν μίλησαν στη Βουλή», αλλά ακόμη και από αυτά τα λίγα που ειπώθηκαν, φάνηκε «ξεκάθαρα ότι κανείς τους δεν έχει ένα σαφές σχέδιο για την επιβίωση και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στη χώρα μας, αν και όλοι συμφωνούν ότι αποτελεί το κλειδί για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πηγή μας…

http://www.protothema.gr/greece/article/647422/etoimoi-gia-ta-bloka-oi-agrotes-sugrotithike-to-sudonistiko-tous-sti-thessaloniki-/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr