Home Greek News Αντίσταση στον σουλτάνο Ερντογάν! Βουλευτίνα δέθηκε με χειροπέδες στο βήμα της Βουλής

Αντίσταση στον σουλτάνο Ερντογάν! Βουλευτίνα δέθηκε με χειροπέδες στο βήμα της Βουλής

by _
0 comment 93 views

Μια βουλευτίνα δέθηκε με χειροπέδες στο μικρόφωνο του βήματος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος που στοχεύει στην ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ…

Η Αϊλίν Ναζλιακά, ανεξάρτητη βουλευτίνα, δέθηκε με χειροπέδες στο μικρόφωνο του βήματος της αίθουσας κατά την διεξαγωγή της ψηφοφορίας σε δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου σήμερα, με αποτέλεσμα τη διακοπή της συνεδρίασης.

«Δένομαι στο βήμα για να πω “όχι” στις επιταγές ενός μονάχα άνδρα, αντιτίθεμαι στον εκμηδενισμό των αξιών της Δημοκρατίας και διαμαρτύρομαι εναντίον της τοποθέτησης χειροπέδων στην Εθνοσυνέλευση μέσω αυτής της συνταγματικής αναθεώρησης» δήλωσε η Τουρκάλα βουλευτίνα, όπως έγραψε η εφημερίδα Hürriyet.

Αυτό το νομοσχέδιο, που στοχεύει στην εγκαθίδρυση ενός προεδρικού συστήματος με ενισχυμένες εξουσίες στον επικεφαλής του τουρκικού κράτους, πυροδότησε βίαια επεισόδια κατά την διάρκεια της συζήτησής του σε πρώτη ανάγνωση. Μεταξύ των τραυματιών ένας βουλευτής που έσπασε τη μύτη του.

Εκ των 18 άρθρων που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, τα επτά εγκρίθηκαν με την πλειοψηφία των 3/5 στη δεύτερη ανάγνωση. Εάν υπερψηφιστούν όλα, οι βουλευτές θα κληθούν κατόπιν να ψηφίσουν μια τελευταία φορά επί του συνόλου, το οποίο θα υποβληθεί σε δημοψήφισμα την άνοιξη εφόσον συγκεντρώσει τις απαραίτητες ψήφους.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

militaire.gr

Αντίσταση στον σουλτάνο Ερντογάν! Βουλευτίνα δέθηκε με χειροπέδες στο βήμα της Βουλής

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr