Home Greek News Αιφνίδια εξέλιξη στο Κυπριακό

Αιφνίδια εξέλιξη στο Κυπριακό

by _
0 comment 131 views

Σε μια απρόβλεπτη εξέλιξη το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών ανακοίνωσε χθες ότι σπεύδει στην Γενεύη ο τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπεύθυνος για τα θέματα Κύπρου Τουγκρουλ Τουρκές για διαβουλεύσεις με την τουρκική και τουρκοκυπριακή αντιπροσωπεία που συμμετέχει στις συνομιλίες για τις Εγγυήσεις και Ασφάλεια…

Αν και δεν μπορεί ακόμη να εκτιμηθεί ο λόγος που ανάγκασε την Άγκυρα να στείλει στην Γενεύη τον κ. Τουρκές η εξέλιξη δεν μπορεί να θεωρηθεί θετική καθώς ο ίδιος ο κ. Τουρκές θεωρείται από τους «σκληρούς» της τουρκικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το Κυπριακό.

Χθες πρώτη ημέρα των συνομιλιών των ομάδων εργασίας των τεχνοκρατών των τριών εγγυητριών δυνάμεων και των δυο κοινοτήτων έγινε γενική συζήτηση σχετικά με τον κατάλογο των ερωτημάτων στα οποία θα πρέπει η κάθε πλευρά να καταθέσει τις απαντήσεις, τις ενστάσεις και τις προτάσεις της και οι συνομιλίες πρόκειται να ξεκινήσουν και πάλι νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

Καλά ενημερωμένες πηγές, δήλωναν ότι δεν είχε προκύψει κάποια «έκπληξη» από τις χθεσινές συνομιλίες και το ενδιαφέρον εστιάζεται σήμερα που οι ομάδες εργασίας θα γίνουν πιο συγκεκριμένες σε σχέση με τα ερωτήματα που πρέπει να διαμορφωθούν και θα κρίνουν ήδη από την διατύπωση τους ,εάν υπάρχει δυνατότητα προσέγγισης στο κρίσιμο ζήτημα της Ασφάλειας και Εγγυήσεων.

Αίνιγμα αποτελεί πλέον και η ξαφνική μετάβαση του κ. Τουρκές στην Ελβετία, καθώς θα διαφανεί εάν πρόκειται για μια προσπάθεια «συντονισμού» των Τούρκων με τους Τουρκοκυπρίους διαπραγματευτές, ή για την ανάγκη παρουσίας «εξουσιοδοτημένου» τούρκου κυβερνητικού αξιωματούχου, ο οποίος θα έχει την δυνατότητα να εγκρίνει η να απορρίψει επι τόπου ερωτήματα που τίθενται στην τουρκική πλευρά.

Πηγή:

http://www.liberal.gr/arthro/108341/amyna–diplomatia/2017/aifnidia-exelixi-sto-kupriako.html

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr