Home Greek News «ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»… ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ… «ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ» ΛΕΝΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ!

«ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»… ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ… «ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ» ΛΕΝΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ!

by _
0 comment 88 views

«Το τζαμί ορόσημο στην Αθήνα αναμένεται να ολοκληρωθεί φέτος τον Απρίλιο», γράφει η τουρκική εφημερίδα ‘ Γενί Σαφάκ’, που δείχνει ‘ενδιαφέρον’ για το έργο (στη φωτό του τουρκικού δημοσιεύματος το οθωμανικό τζαμί στην πλατεία Μοναστηρακίου- Τζαμί Τζισταράκ

Η κατασκευή του πρώτου επίσημου τεμένους στην Αθήνα, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Απριλίου στην τοποθεσία όπου βρισκόταν μια ναυτική βάση στο κέντρο της πόλης του Βοτανικού.

Δεκάδες ανεπίσημα τζαμιά βρίσκονται στην ελληνική πρωτεύουσα, αλλά αυτό του Βοτανικού θα είναι το πρώτο με άδεια, που έχει εκδοθεί από το ελληνικό κράτος, από τον 19ο αιώνα.

Το Κοινοβούλιο τον περασμένο Αύγουστο ψήφισε νομοσχέδιο δίνοντας το πράσινο φως για την ανέγερση του πρώτου τζαμιού από ελληνική κυβέρνηση, αλλά η κατάληψη του χώρου από αυτοαποκαλούμενους «πατριώτες» (τα εισαγωγικά στο τούρκικο δημοσίευμα), πάγωσε για ένα διάστημα την κατασκευή του.

Οι καταληψίες, σύμφωνα με την ‘Γενί Σαφάκ’ που επικαλείται το πρακτορείο Anadolu, ήταν αντίθετοι στην κατασκευή ενός τζαμιού στην ορθόδοξη χώρα, δίνοντας το χώρο ως καταφύγιο στους Έλληνες άστεγους.

Η κατασκευή ξανάρχισε στις αρχές Νοεμβρίου, όταν με μεσολάβηση της Αστυνομίας περατώθηκε η κατάληψη.

Το τζαμί θα είναι χαμηλό και δεν θα περιλαμβάνει μιναρέ. Θα έχει δυνατότητα υποδοχής 350 πιστών καθώς χώρο στάθμευσης και αναψυχής στην περιοχή.

Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του ελληνικού Κράτους, η κατασκευή του τζαμιού θα κοστίσει περίπου € 1εκατομμύριο και όλα τα έξοδα θα καλυφθούν από το ελληνικό δημόσιο.

The Hellenic Information Team

http://www.stoxos.gr/2017/01/blog-post_847.html

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr