Η Φώφη «ξεπλένει» τον Γιώργο Παπανδρέου

Ο άνθρωπος που παρέδωσε τη χώρα στους δανειστές και στο ΔΝΤ επιστρέφει στο προσκήνιο από την πίσω πόρτα και με τη βοήθεια της προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Τι σηματοδοτεί η επιστροφή του Παπανδρέου; – Γιατί η Γεννηματά τον βάζει ξανά στο παιχνίδι;

Με μια συνάντηση 45 λεπτών που έγινε σήμερα 12/01/2017, η Φώφη Γεννηματά και ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου επικύρωσαν τη συμφωνία επιστροφής του τελευταίου.

Μάλιστα, σε κοινή τους ανακοίνωση, η Φώφη Γεννηματά και ο Γιώργος Παπανδρέου επισημοποιούν τον «γάμο» Δημοκρατικής Συμπαράταξης – ΚΙΔΗΣΟ ανακοινώνοντας ότι το κόμμα του πρώην Πρωθυπουργού θα συμμετάσχει αυτοτελώς στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Η σύμπραξη αυτή αιτιολογείται με την επίκληση του επιχειρήματος ότι για να αποκτήσει η χώρα προοπτική εξόδου από την κρίση πρέπει να υπερβούν τον πολυκερματισμό τους οι δυνάμεις του «δημοκρατικού σοσιαλισμού».

Η αλήθεια είναι ότι η Φώφη Γεννημάτα «χρησιμοποιεί» την επιστροφή του ΓΑΠ ώς ανάχωμα στα σχέδια των «ορφανών» του Κώστα Σημίτη που το τελευταίο διάστημα επιχειρούν να ιδρύσουν δικό τους πολιτικό φορέα.

Είναι βέβαιον ότι η επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου έχει δυσαρεστήσει αρκετούς, πλην όμως η κυρία Γεννηματά πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο δημιουργεί τις δικές τις συμμαχίες στο χώρο της κεντροαριστεράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Είναι πάντως σημαντικό να σημειώσουμε ότι η επιστροφή του ΓΑΠ αναμένεται να προκαλέσει αναταράξεις στην εκλογική βάση, αφού ο πρώην Πρωθυπουργός έχει «καεί» πολιτικά στη συνείδηση του ελληνικού λαού ως ο άνθρωπος που οδήγησε τη χώρα στα μνημόνια και στη συνέχεια εγκατέλειψε, περιοδεύοντας ως τουρίστας και βγάζοντας χρήματα από διαλέξεις με θέμα την καταστροφή της Ελλάδας.

Αναλυτικά η κοινή δήλωση Γεννηματά-Παπανδρέου:

«Η χώρα πρέπει επί τέλους να αποκτήσει προοπτική εξόδου από την κρίση. Χρειάζεται, γι’ αυτό, ένα καλά συγκροτημένο σχέδιο προοδευτικών αλλαγών στην παραγωγή, στο κράτος, στους θεσμούς, στο πολιτικό σύστημα.

Για να υπηρετηθεί η ανάγκη αυτή, απαιτείται να αποκτήσουν κρίσιμο πολιτικό βάρος οι προοδευτικές δυνάμεις, οι δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, δηλαδή απαιτείται να υπερβούν τη σημερινή αρνητική κατάσταση του πολυκερματισμού τους.

Μια συμπαγής, μέσα στην πολυμορφία της, και ισχυρή Κεντροαριστερά μπορεί να ωθήσει προς τις αναγκαίες προοδευτικές και δημοκρατικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, αφενός, όπως και να ωθήσει σε συνέργειες ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας να μπει τέλος στην κρίση, αφετέρου.

Με αφετηρία τις σκέψεις αυτές για τη χώρα και τους πολίτες, εκφράζουμε την κοινή μας βούληση να συμπράξουμε και να συνεργαστούμε για την ανασύνταξη και την ενότητα της ευρείας δημοκρατικής παράταξης, για την ανασύνταξη και την ενότητα των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της οικολογίας και του πολιτικού φιλελευθερισμού.

Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα συμμετάσχει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, στην προσπάθεια ενίσχυσης και ενοποίησης του χώρου, διατηρώντας τη δική του διακριτή φυσιογνωμία, διατηρώντας την πολιτική και οργανωτική του αυτοτέλεια, όπως άλλωστε και οι άλλες συμπράττουσες πολιτικές δυνάμεις.

Το ΚΙΝΗΜΑ θα συμβάλλει με τη δική του ιδιαίτερη φωνή στη διαμόρφωση μιας σύγχρονης, πειστικής και ολοκληρωμένης αφήγησης της ενωμένης προοδευτικής παράταξης για το μέλλον της χώρας και των πολιτών της.

Τα περαιτέρω διαδικαστικά και οργανωτικά βήματα της συνεργασίας θα εξειδικευθούν σύντομα, αφού προηγουμένως συζητηθούν στα πολιτικά όργανα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών.»

Πηγή:

http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/761870/h-fofi-xeplenei-ton-giorgo-papandreoy#ixzz4VZ637Bqq