Home Greek News Η.Π.Α: Ο πρώην γερουσιαστή Νταν Κόουτς νέος διευθυντής των υπηρεσιών πληροφοριών.

Η.Π.Α: Ο πρώην γερουσιαστή Νταν Κόουτς νέος διευθυντής των υπηρεσιών πληροφοριών.

by _
0 comment 97 views

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε τον πρώην γερουσιαστή Νταν Κόουτς ως διευθυντή των υπηρεσιών πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών, είπαν δύο ανώτατα στελέχη της ομάδας μετάβασης στην προεδρία, αφήνοντας το δικό του αποτύπωμα στην αμερικανική κοινότητα πληροφοριών, την οποία συχνά κατακρίνει…

Η επίσημη ανακοίνωση αναμενόταν αυτή την εβδομάδα καθώς ο Τραμπ συμπληρώνει τις τελευταίες θέσεις ανώτατων στελεχών στην κυβέρνησή του πριν την ορκομωσία του στις 20 Ιανουαρίου. Ο Κόουτς, 73, είναι παραδοσιακός συντηρητικός από την πολιτεία της Ιντιάνα ο οποίος μόλις ολοκλήρωσε την εξαετή θητεία του στην αμερικανική γερουσία. Ήταν επίσης πρέσβης των ΗΠΑ στη Γερμανία επί της κυβερνήσεως του Τζορτζ Μπους του νεότερου.

Μερικοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών χαιρέτισαν την επιλογή του Κόουτς, εκφράζοντας την ελπίδα πως ο διορισμός του αποτελεί σημάδι ότι ο Τραμπ θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις του με την κοινότητα πληροφοριών μετά από μήνες εχθρότητάς του λόγω της εκτίμησης των υπηρεσιών πληροφοριών ότι η Ρωσία προσπάθησε να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές μέσω παραβίασης δεδομένων (χάκινγκ). Ένας αξιωματούχος, μιλώντας ανώνυμα, εξέφρασε την ελπίδα ότι εάν τον εγκρίνει η γερουσία, ο Κόουτς θα μπορέσει να διαπραγματευτεί μια “εκεχειρία”, όπως την ονόμασε, μεταξύ της κοινότητας πληροφοριών και της επιλογής του Τραμπ για σύμβουλο επί της εθνικής ασφάλειας, τον πρώην διευθυντή της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας αντιστράτηγο ε.α. Μάικ Φλιν, ο οποίος είχε απολυθεί από τον τωρινό διευθυντή των υπηρεσιών πληροφοριών, Τζέιμς Κλάπερ.

Οι θέσεις υπουργών που παραμένουν ακόμη κενές είναι αυτές της γεωργίας και των βετεράνων, για τις οποίες αναμένονται ανακοινώσεις σύντομα, είπε μία από τις δύο πηγές της ομάδας του Τραμπ.

Ένας εκπρόσωπος του Ντόναλντ Τραμπ διέψευσε ότι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ σχεδιάζει να αναδιοργανώσει τις υπηρεσίες πληροφοριών, απορρίπτοντας ως αβάσιμο, δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal σύμφωνα με τo οποίο ο Τραμπ θέλει να αναδιαρθρώσει τη CIA και να περιορίσει τις εξουσίες του γραφείου του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών (DNI) που συντονίζει τις 17 υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ. Το δημοσίευμα, επικαλείται ανώνυμες πηγές και υποστηρίζει ότι ο Τραμπ εξέφρασε την επιθυμία να μάθουν οι υπηρεσίες να συνεργάζονται καλύτερα μεταξύ τους. “Αυτές οι πληροφορίες είναι λανθασμένες. Η ιδέα μιας αναδιάρθρωσης των υποδομών της κοινότητας των υπηρεσιών πληροφοριών δεν είναι αληθής. Είναι 100% ψευδής” είπε ο Σον Σπάισερ, εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανού μεγιστάνα, σε τηλεφωνική επικοινωνία του με δημοσιογράφους.

ΑΜΠΕ

Πηγή:

https://isxys.blogspot.com/2017/01/blog-post_20.html

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr