Home Greek News ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΑΙΓΑΙΟ, ΘΡΑΚΗ… ΑΠΑΡΧΗ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΑΙΓΑΙΟ, ΘΡΑΚΗ… ΑΠΑΡΧΗ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

by _
0 comment 120 views

Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΧΗ ΓΙΑ ΑΙΓΑΙΟ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Bizim Harıta = Ο Χάρτης μας!

Η επικείμενη Διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό και μόνο με τον τρόπο που οργανώνεται, με εγγυήτριες δυνάμεις, με μια Ελλάδα κατεχόμενη και με παρέμβαση και της Ε.Ε, (όλη η παρέα του.. «φιλέλληνα κ Γιούνγκερ), δεν προοιωνίζει τίποτα το θετικό αντίθετα διαγραφεί την επιβολή αυτού που με σθένος απέκρουσε ο μεγάλος ηγέτης της Κύπρου, ο Τάσος Παπαδόπουλος το 2014 με το σχέδιο Ανάν.

Το μεγάλο βέβαια επιτήδευμα της όλης υπόθεσης είναι τα ενεργειακά κοιτάσματα της κυπριακής ΑΟΖ. Γι’ αυτό επείγονται όλοι οι πρωταγωνιστές που προσβλέπουν στην κατάλυση της ανεξάρτητης Κυπριακής Δημοκρατίας και στην δημιουργία ενός ερμαφρόδιτου τεχνητού μορφώματος, που θα επιτρέψει όσους τα επιβουλεύονται να τα καταπατήσουν με τον ίδιο τρόπο που είχε γίνει η εισβολή το 1974.

Όσοι βλέπουν τις εξελίξεις εκ του μακρώθεν και μάλιστα με απόψεις όπως, εμάς δεν μας αφορά, παρά του ότι η ελληνική πλευρά μετέχει στην πενταμερή διάσκεψη, απατώνται οικτρά όπως έγινε και πολλές φόρες στο παρελθόν σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, κάτι που το πληρώσαμε πολύ ακριβά.

Ο Ερντογάν έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι αποκλείεται η αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, ενώ πολλοί Τούρκοι αρθρογράφοι υποστηρίζουν ότι ένεκα των εξελίξεων των τελευταίων ετών στην ευρύτερη περιοχή η γεωστρατηγική σημασία της Κύπρου για την Τουρκία έχει αυξηθεί στο κατακόρυφο.

Η απώλεια της Κύπρου, εκτός του ότι θα σημάνει τέλος στους ενεργειακούς αγωγούς που θα συνδέουν την ανατολική Μεσόγειο με την Ελλάδα, έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία για τα εθνικά μας θέματα καθώς θα είναι η απαρχή της γενικότερης τουρκικής επιχείρησης για την διεκδίκηση του μισού Αιγαίου, την συνδιοίκηση στην Δ Θράκη και έπεται συνέχεια, αφού ένας «σκόπελος», δηλαδή το Κυπριακό, θα έχει ήδη παραδοθεί και μάλιστα άνευ αντίστασης.

Ποια συμφωνία για την επίλυση του Κυπριακού μπορεί να ισχύσει με αυτόν τον κατοχικό όρο της ομηρίας της νήσου από τους Τούρκους και τώρα με την νομιμοποίηση της τουρκικής εισβολής και κατοχής ? Δηλαδή θα πάμε να νομιμοποιήσουμε αυτό που ο ίδιος ο ΟΗΕ έχει καταδικάσει ?

Αν δεν το καταλαβαίνουμε ότι μας οδηγούν όλοι αυτοί οι «σύμμαχοι» της καταστροφής μας σε μια μεγάλη εθνική απώλεια, τότε για άλλη μια φορά θα προσγειωθούμε ανώμαλα και αυτή την φορά θα… έχουμε «σπάσει» κυριολεκτικά τα μούτρα του ελληνισμού.

Αλλοίμονο μας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

https://hellasforce.com/2017/01/04/χανονται-αιγαιο-θρακη-απαρχη-η-απωλε/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr