Home Greek News Κουφιοκεφαλάκηδες ΕΛΕΟΣ… φτάνει πια με τα non paper

Κουφιοκεφαλάκηδες ΕΛΕΟΣ… φτάνει πια με τα non paper

by _
0 comment 186 views

Με τη συνήθη μέθοδο των non paper επέλεξε η κυβέρνηση να απαντήσει στο δημοσίευμα του βρετανικού «Guardian» για την κατάσταση στο σύστημα υγείας της Ελλάδας, συνεπεία της κρίσης. Και αντί να το αξιοποιήσουν ως ευκαιρία για να στηρίξουν το επιχείρημά τους εναντίον της λιτότητας, αντιδρούν για μια ακόμη φορά βλακωδώς και ηλιθίως, επιχειρώντας να πουν στον Έλληνα πολίτη, ότι το πρόβλημα αφορούσε τις «μνημονιακές κυβερνήσεις» (ακόμα δεν έχουν αντιληφθεί ότι κατέχουν κορυφαία θέση στη σχετική λίστα) και τα ρίχνουν στους «Σαμαροβενιζέλους» και για την κατάσταση και για το δημοσίευμα (!) επιχειρώντας να πουν ότι πλέον η κατάσταση είναι καλύτερη.

Κάνουν λόγο λοιπόν για εύλογα ερωτήματα και «καταστροφολογικό δημοσίευμα», κατηγορώντας τους συντάκτες ότι «επικαλούνται στοιχεία του 2011 και 2012», με αποτέλεσμα να δημιουργείται μία παντελώς ανυπόστατη και ψευδής «εικόνα πλήρους κατάρρευσης». Φυσικά, αυτό που καταλαβαίνουν από το δημοσίευμα μιας εφημερίδας που τους βοήθησε να ανέβουν στην εξουσία, είναι ότι πρόκειται για προσπάθεια εκμηδένισης των πρωτοβουλιών της σημερινής κυβέρνησης και κατηγορούν τα μέσα ενημέρωσης – για μια ακόμα φορά – για την «άκριτη αναπαραγωγή» του δημοσιεύματος.

Κάποιος να πει στα «φρούτα» του Μαξίμου, ιδίως τα δημοσιογραφικά, πρώτον ότι αυτά δεν τα έλεγαν όταν πριν τις εκλογές που τους έφεραν στην εξουσία και αν ψάξουν τις τότε δηλώσεις με ανάλογες ευκαιρίες θα έπρεπε τουλάχιστον να κοκκινίζουν και δεύτερον, ότι όταν υπάρχει δημοσίευμα σε κάποιο μεγάλο μέσο του εξωτερικού για τα ελληνικά πράγματα, είναι από μόνο του είδηση και δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να το σχολιάσει. Άλλο πράγμα είναι να σχολιάσεις ένα δημοσίευμα υιοθετώντας ή ασκώντας του κριτική και άλλο πράγμα το να το παρουσιάσεις.

Η κενότητα εγκεφάλου των καταστροφέων του Έλληνα επαγγελματία αποδεικνύεται από το ότι αυτό που βρίσκουν να πουν είναι το ποια εικόνα επικρατούσε στη δημόσια Υγεία την περίοδο 2010-2014 και σα να μην προσπάθησε κανένας άλλος να διορθώσει τη δυσάρεστη κατάσταση με τα πενιχρά διαθέσιμα μέσα ελέω κρίσης.

Βέβαια δεν μας είπε από το Μαξίμου του «στρατηγού» Καρανίκα που πληρώνει ο φορολογούμενος, την αναλογία νοσοκομείων και πληθυσμού σε σύγκριση με άλλες πολύ καλύτερες οικονομίες της Ευρώπης, ενώ βυσσοδόμησαν όποτε επιχειρήθηκε να ανοίξει μια κουβέντα με προσανατολισμό τον εξορθολογισμό του συστήματος, αφού «απλώνεις τα πόδια σου αναλόγως του σκεπάσματος». Αυτά είναι φαίνεται ψιλά γράμματα για «μαρξιστές».

Αρνούμαστε να αναπαράξουν την αθλιότητα των κυβερνητικών non paper. Όποιος θέλει ας πάει να διαβάσει αλλού την πολιτική τους καφρίλα. Μόνο να ξέρουν ότι έτσι δεν πρόκειται να διορθωθεί τίποτα. Διότι αυτοί οι άνθρωποι αρνούνται να κατανοήσουν ότι οποιεσδήποτε αλλαγές και η διόρθωση ενός «συστήματος» είναι συνάρτηση των οικονομικών δυνατοτήτων και όχι της «καλοσύνης» των αριστερών με την «απανθρωπιά» των δεξιών. Έλεος κουφιοκεφαλάκηδες.

Μιχαήλ Βασιλείου

Source:

http://www.defence-point.gr/news/?p=168328

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr