Home Greek News Ραχήλ Μακρή προς Γεροβασίλη: “Για πες μας κυρία μου υπάρχει πόρισμα του Ρακιτζή για τον σύζυγό σου πολεοδόμο για παράνομο πλουτισμό και χρηματισμό;”

Ραχήλ Μακρή προς Γεροβασίλη: “Για πες μας κυρία μου υπάρχει πόρισμα του Ρακιτζή για τον σύζυγό σου πολεοδόμο για παράνομο πλουτισμό και χρηματισμό;”

by _
0 comment 120 views

Ραχήλ Μακρή προς Γεροβασίλη: “Για πες μας κυρία μου υπάρχει πόρισμα του Ρακιτζή για τον σύζυγό σου πολεοδόμο για παράνομο πλουτισμό και χρηματισμό;”…

screen-shot-2016-12-30-at-2-47-34-pm

Οι αδήλωτες καταθέσεις του συζύγου καίνε τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Αυτήν, βρε πολιτικοί αλήτες της αρμόδιας επιτροπής της βουλής, γιατί δεν την παραπέμπετε στην δικαιοσύνη… έστω αυτή τη ρημαδοδικαιοσύνη του κ@#ου που έχουμε…;;;

Τον Μπούκουρα, τον παραπέμψατε για μαλακίες… την φτηνοζεϊμπεκοτσιφτετελού, την αφήνετε απέξω…

-Καλλιόπη Σουφλή

Υποθέσεις παράνομου πλουτισμού και χρηματισμού λαμόγιων δημοσίων υπαλλήλων που ο Ρακιτζής ως υπεύθυνος διαβίβασε στην δικαιοσύνη άκυρα;

Γι αυτό βρε διώκετε όλους όσους δεν διορίστηκαν με βύσμα και νομοθετείτε όλη μέρα για τα διορισμένα πράσινα γαλάζια και ροζ παιδιά;

Για αυτό όλα τα λαμόγια στο δημόσιο σας στηρίζουν σαν σκυλιά;

Για πες μας κυρία μου υπάρχει πόρισμα του Ρακιτζή για τον συζύγο σου πολεοδόμο για παράνομο πλουτισμό και χρηματισμό ναι ή οχι;

Λαμόγιααααα…

 

Οι αδήλωτες καταθέσεις του συζύγου καίνε τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιώργου Λυκουρέντζου
Μπλεξίματα με την τακτική Δικαιοσύνη… από σπόντα κινδυνεύει να έχει σύντομα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη, καθώς, όπως αποκαλύπτουν σήμερα τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», στη Βουλή βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες ένας ογκώδης φάκελος με καταγγελία κατά του συζύγου της, υπαλλήλου της Πολεοδομίας Αρτας, για χρηματισμό και παράνομο πλουτισμό.

Ο φάκελος διαβιβάστηκε στη Βουλή κατά την προεκλογική περίοδο, όταν η κυρία Γεροβασίλη ήταν υποψήφια περιφερειάρχης Ηπείρου με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το διαβιβαστικό του γ.γ. Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζή, ήταν ξεκάθαρο και ενημέρωνε τη Βουλή ότι οι τραπεζικοί λογαριασμοί και τα φορολογικά στοιχεία του συζύγου της κ. Γεροβασίλη είχαν ήδη γίνει φύλλο και φτερό:

«Μετά από καταγγελία για χρηματισμό και παράνομο πλουτισμό του υπαλλήλου της Περιφερειακής Ενότητας Αρτας, Παππά Γεωργίου, ο ΓΕΔΔ προέβη σε άρση φορολογικού, τραπεζικού και χρηματιστηριακού απορρήτου του εν λόγω υπαλλήλου.

Ο κ. Παππάς ήταν υπόχρεος υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης στον ΓΕΔΔ με την ιδιότητά του ως υπαλλήλου της Δ/νσης Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αρτας για τα οικονομικά έτη 2008 έως και 2011», ανέφερε χαρακτηριστικά το διαβιβαστικό.

Οπως αποκαλύπτεται ωστόσο στη συνέχεια, επειδή κατά την πορεία του ελέγχου διαπιστώθηκε η ιδιότητα της κ. Γεροβασίλη ως βουλευτού, ολόκληρος ο φάκελος διαβιβάστηκε στη Βουλή, προκειμένου η Επιτροπή Ελέγχου «Πόθεν Εσχες» να λάβει γνώση του περιεχομένου ως η μόνη αρμόδια να ελέγξει το κοινό «πόθεν έσχες» της κ. Γεροβασίλη και του συζύγου της.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από την εν λόγω επιτροπή, ο πρώτος έλεγχος των ορκωτών λογιστών αποκάλυψε θολά στοιχεία, τα οποία χρήζουν διερεύνησης.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το ότι, παρά το γεγονός πως στον φάκελο βρίσκεται έγγραφο της Τράπεζας Πειραιώς στο οποίο καταγράφονται τραπεζικοί λογαριασμοί του κ. Παππά, στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης της κ. Γεροβασίλη και του ιδίου, η οποία κατατέθηκε στη Βουλή, οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί δεν έχουν δηλωθεί.

Παράλληλα, πολλές απορίες έχει προκαλέσει στα μέλη της επιτροπής ότι, αν και από τα στοιχεία φαίνεται πως στον κ. Παππά εγκρίθηκαν το 2008 δύο δάνεια από την Τράπεζα Πειραιώς (στεγαστικό 230.000 ευρώ και επαγγελματικής στέγης 150.000 ευρώ), ελάχιστα ποσά έχουν εκταμιευθεί.

Η Βουλή μάλιστα σκοπεύει να ζητήσει περαιτέρω διευκρινίσεις για το αν ισχύει πληροφορία με βάση την οποία η κυρία Γεροβασίλη μετέχει σε εταιρεία η οποία δεν έχει δηλωθεί στο «πόθεν έσχες» της.

Σύμφωνα πάντως με την τελευταία δήλωση περιουσιακής κατάστασης της κυρίας Γεροβασίλη, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Βουλή, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ –ιατρός-ακτινολόγος στο επάγγελμα- φαίνεται πως είναι αυτή που φέρνει τα λεφτά στο σπίτι.

Σύμφωνα με τη δική της δήλωση, η κυρία Γεροβασίλη εμφάνισε εισοδήματα ύψους 315.087 ευρώ το 2010, 66.196 ευρώ το 2011 και 107.447 το 2012.

Αντίστοιχα, ο σύζυγός της δήλωσε εισοδήματα 22.574 ευρώ το 2010, 17.489 ευρώ το 2011 και 23.427 το 2012.

Στα μέλη της επιτροπής πάντως έχει προκαλέσει εντύπωση το γεγονός ότι, παρά τα υψηλότατα εισοδήματά της ως επιτυχημένης ιατρού, οι καταθέσεις της είναι μόλις 9.368 ευρώ σε μία και μόνο τράπεζα.

Αντιθέτως, ο σύζυγός της δεν φαίνεται να διαθέτει κανέναν τραπεζικό λογαριασμό, παρά τα αντίθετα που αποκαλύπτει το έγγραφο της Τράπεζας Πειραιώς.

Ολα τα παραπάνω έχουν οδηγήσει αρκετά από τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου «Πόθεν Εσχες» της Βουλής στο να έχουν σχεδόν αποφασίσει πως η υπόθεση θα πρέπει να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα και στην τακτική Δικαιοσύνη για περαιτέρω έλεγχο.

«Δεν υπάρχει τίποτα» λέει η βουλευτής

Τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» απευθύνθηκαν, ως ορίζει η δημοσιογραφική δεοντολογία, στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη ζητώντας την άποψή της για το θέμα.

Η ίδια, αν και αρχικά είπε ότι δεν γνωρίζει την υπόθεση, στη συνέχεια πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει τίποτα, υποστηρίζοντας ότι ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί και δεν ανακάλυψε το παραμικρό.

Προκάλεσε μάλιστα αίσθηση λέγοντας ότι, παρά το γεγονός ότι ο φάκελος βρίσκεται στη Βουλή, κανένας από την Επιτροπή Ελέγχου Οικονομικών δεν της ζήτησε είτε γραπτές είτε προφορικές διευκρινίσεις. Από τον ΣΥΡΙΖΑ πάντως μιλούσαν ανοικτά για προσπάθεια να χτυπηθεί η υποψηφιότητα της κυρίας Γεροβασίλη στην Ηπειρο.
Οπως και να έχει, η υπόθεση της κυρίας Γεροβασίλη έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μέσα σε δύο χρόνια που είναι αξιωματική αντιπολίτευση βλέπει και τέταρτο βουλευτή του να αντιμετωπίζει, είτε ο ίδιος είτε συγγενικό του πρόσωπο, μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη για θέματα οικονομικής φύσεως.

Η πρώτη ήταν η υπόθεση του Αλέξη Μητρόπουλου με το αδήλωτο 1 εκατομμύριο ευρώ (ο ίδιος είχε διαψεύσει όσα είχαν ακουστεί), η δεύτερη της Μαρίας Διακάκη για έξι ακάλυπτες επιταγές (η Βουλή δεν ήρε τελικά την ασυλία της) και η τρίτη του Γιώργου Σταθάκη, ο οποίος, αν και είχε παραπεμφθεί να δικαστεί σε βαθμό κακουργήματος για ατασθαλίες εκατομμυρίων ευρώ στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, όπου είναι καθηγητής, υποστήριξε ότι έχει αθωωθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο, με αποτέλεσμα ούτε αυτού η ασυλία να αρθεί από τη Βουλή.

https://www.facebook.com/rachel.makri/posts/1289844964374903?pnref=story

Η Όλγα Γεροβασίλη την περίοδο πριν τις εκλογές και ενώ βρισκόταν στην βουλή θέτωντας υποψήφιότητα για περιφερειάρχης Ηπείρου με τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ένας φάκελος με καταγγελίες εναντίον του άντρα της για μαύρα χρήματα και για παράνομο πλουτισμό από το χρηματιστήριο.

Ο Γενικός Γραμματέας Λ. Ρακιντζής είχε επιβεβαιώσει ότι ο φάκελος του συζύγου της έχει ελεγχθεί και ότι είχε καλώς.

Το διαβιβαστικό ανέφερε ότι: «Μετά από καταγγελία για χρηματισμό και παράνομο πλουτισμό του υπαλλήλου της Περιφερειακής Ενότητας Αρτας, Παππά Γεωργίου, ο ΓΕΔΔ προέβη σε άρση φορολογικού, τραπεζικού και χρηματιστηριακού απορρήτου του εν λόγω υπαλλήλου.

Ο κ. Παππάς ήταν υπόχρεος υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης στον ΓΕΔΔ με την ιδιότητά του ως υπαλλήλου της Δ/νσης Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αρτας για τα οικονομικά έτη 2008 έως και 2011».

Την περίοδο που βρισκόταν η Ο. Γεροβασίλη στη βουλή κατατέθηκε στην αρμόδια επιτροπή ελέγχου ο συγκεκριμένος φάκελος.

Τα στοιχεία που προκύπτουν από τον έλεγχο και δείχνουν να είναι περίεργα είναι τα εξής,

Ο κοινός τραπεζικός λογαριασμός της κ. Γεροβασίλη και του συζύγου της έχει υψηλά ποσά τα οποία δεν έχουν δηλωθεί και επίσης η βουλευτής φαίνεται να συμμετάσχει σε εταιρεία η οποία επίσης δεν είναι δηλωμένη στο “πόθεν έσχες”.

Η κ. Γεροβασίλη ενώ έχει εισόδημα 315.087 ευρώ και ο άντρας της 22.574 ευρώ κάθε χρόνο στη φορολογική δήλωσε μειωνόταν το ποσό και σε τραπεζικό λογαριασμό που ελέγχθηκε είχε μόνο 9.368 ευρώ.

Πηγή 

&….

https://attikanea.blogspot.cz/2016/12/blog-post_615.html

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr