Home Greek News ALERT! Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία βομβαρδίζει την Αλ Μπαμπ, προπύργιο του ISIS

ALERT! Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία βομβαρδίζει την Αλ Μπαμπ, προπύργιο του ISIS

by _
0 comment 147 views

ALERT…

Ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας στόχους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στον νότιο τομέα Αλ-Μπαμπ, προπύργιο των τζιχαντιστών το οποίο προσπαθούν να καταλάβουν σύροι αντάρτες που υποστηρίζονται από την Άγκυρα, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Δεν είναι σαφές προς το παρόν αν οι βομβαρδισμοί αυτοί πραγματοποιήθηκαν σε συντονισμό ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία, η οποία κατηγόρησε αυτή την εβδομάδα τον συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών του οποίου ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες ότι δεν υποστηρίζει τις επιχειρήσεις της στη Συρία.

Οι επιδρομές σημειώθηκαν στον νότιο τομέα της πόλης, διευκρίνισε το Dogan,που επικαλείται στρατιωτικές πηγές.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως «πιθανότατα ρωσικοί βομβαρδισμοί έπληξαν την Αλ-Μπαμπ τις δύο τελευταίες ημέρες σε υποστήριξη της τουρκικής επιχείρησης».

Σύροι αντάρτες υποστηριζόμενοι από τον τουρκικό στρατό προσπαθούν εδώ και πολλές εβδομάδες να αποσπάσουν από το ΙΚ το συριακό προπύργιό τους, την Αλ-Μπαμπ, όπου οι δυνάμεις της Άγκυρας υπέστησαν την περασμένη εβδομάδα βαριές απώλειες.

Δεκαέξι τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από τζιχαντιστές την περασμένη εβδομάδα, που ήταν η πιο φονική για τον τουρκικό στρατό αφότου ξεκίνησε η επίθεσή του στη βόρεια Συρία με στόχο τόσο το ΙΚ όσο και τις κουρδικές πολιτοφυλακές.

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 15 άμαχοι, ανάμεσά τους έξι παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα στη Συρία σε αεροπορικές επιδρομές και από πυρά πυροβολικού που είχαν στόχο πολλές κοινότητες σε περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών ανατολικά του Χαλεπίου, ανέφερε το Παρατηρητήριο.

Δεν είναι γνωστό προς το παρόν αν οι αεροπορικές επιδρομές που είχαν στόχο την ανατολική Γούτα πραγματοποιήθηκαν από τη συριακή ή τη ρωσική αεροπορία.

Αυτή η περιοχή ανατολικά της Δαμασκού τελεί εν μέρει υπό τον έλεγχο των ανταρτών και βομβαρδίζεται συχνά από τον στρατό του καθεστώτος που επιδιώκει την ανακατάληψη ολόκληρης της περιοχής.
«Τουλάχιστον 15 άμαχοι ανάμεσά τους έξι παιδιά σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές και από πυρά πυροβολικού που αυξήθηκαν σε ένταση σε πολλούς τομείς της ανατολικής Γούτα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, κάνοντας λόγο συγκεκριμένα για τις κοινότητες Ντούμα και Ερμπίν.

Τους τελευταίους μήνες το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ κατάφερε να ανακτήσει τον έλεγχο πολλών ανταρτοκρατούμενων κοινοτήτων στα περίχωρα της Δαμασκού, χάρη σε συμφωνίες συμφιλίωσης που υπογράφτηκαν έπειτα από εβδομάδες βομβαρδισμών και προβλέπουν την αποχώρηση των ανταρτών και των υποστηρικτών τους από την επαρχία Ιντλίμπ (βορειοδυτικά).

Η Δαμασκός έχει γλιτώσει σχετικά από τον πόλεμο που ρημάζει τη χώρα από το 2011 και έχει προκαλέσει περισσότερους από 310.000 θανάτους. Τίθεται ωστόσο συχνά στο στόχαστρο επιθέσεων με όλμους που εκτοξεύουν οι αντάρτες από γειτονικές κοινότητες.

Έτσι, επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα κοντά σε ένα σχολείο στη Δαμασκό από την πτώση όλμου που εκτόξευσαν τρομοκράτες, σύμφωνα με τη δημόσια συριακή τηλεόραση που χρησιμοποιεί αυτό τον όρο όταν αναφέρεται στους αντάρτες.

«Μετά το Χαλέπι, φαίνεται πως οι δυνάμεις του καθεστώτος και η Ρωσία επικεντρώνουν τις επιχειρήσεις τους στην ανατολική Γούτα προκειμένου να ενισχύσουν τον έλεγχό τους στη Δαμασκό και στα περίχωρά της», διευκρίνισε ο Αμπντέλ Ραχμάν.

Η συριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε στις 22 Δεκεμβρίου την ανάκτηση των τελευταίων ανταρτοκρατούμενων συνοικιών του Χαλεπίου έπειτα από τέσσερα και πλέον χρόνια πολέμου και την απομάκρυνση χιλιάδων ανταρτών και αμάχων από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Αλλού στη Συρία, πέντε άμαχοι, ανάμεσά τους και ένα παιδί, σκοτώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας από πυρά ρουκετών του καθεστώτος στην πόλη Ντεράα (νότια), που έχει χωριστεί σε έναν τομέα που ελέγχεται από τους αντάρτες και έναν άλλον που ελέγχεται από την κυβέρνηση, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Πηγή:

https://hellasforce.com/2016/12/29/alert/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr