Home Greek News Θεωρεί ότι υπάρχει μια πιθανότητα 50% ότι ζούμε σε ένα Matrix η…Bank of America!

Θεωρεί ότι υπάρχει μια πιθανότητα 50% ότι ζούμε σε ένα Matrix η…Bank of America!

by _
0 comment 241 views

ΑΚΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ….. ποιός θα το σκεφτόταν αυτό ποτέ!

-του Jacob Furedi, The Independent | μετάφρασις του Ιωάν. Κουντούρη απο τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ
– δημοσιεύθηκε αρχικά στις 14 του Σεπτέμβρη 2016, 10:16 π.μ.

Αναλυτές της Bank of America φέρεται να έδειξαν ότι υπάρχει μια πιθανότητα 20 έως 50 τοις εκατό ότι ο κόσμος που ζούμε αποτελεί μια εικονική πραγματικότητα τύπου…ΜΑΤΡΙΞ και ότι ό, τι βιώνουμε είναι απλά μια προσομοίωση.

Η έκθεση, η οποία εκδόθηκε για τους πελάτες, συνεπάγεται επίσης ότι ακόμη και αν ο κόσμος μας ήταν μια ψευδαίσθηση, εμείς δεν θα το μάθουμε ποτέ.

Οι τράπεζες Bank of America και Merrill Lynch υποστήριξαν τους ισχυρισμούς αυτούς αναφέροντας σχόλια κορυφαίων φιλοσόφων, επιστημόνων και άλλων στοχαστών.

screen-shot-2016-12-21-at-4-55-09-pm

screen-shot-2016-12-21-at-4-20-01-pm

«Είναι κατανοητό ότι με τις προόδους στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, της εικονικής πραγματικότητας, και της υπολογιστικής ισχύος, θα μπορούσαν τα μέλη των μελλοντικών πολιτισμών να είχαν αποφασίσει να “τρέξουν” μια προσομοίωση για τους προγόνους τους», αναφέρει η έκθεση.

Οι αναλυτές πήραν την έμπνευση από τον εφευρέτη και ιδρυτη της εταιρίας SpaceX, Elon Musk, ο οποίος πιστεύει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο κόσμος να είναι μέρος μιας τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργήθηκε από ένα μελλοντικό πολιτισμό.

Οι ισχυρισμοί του αρέσουν επίσης στο έργο ενος καθηγητή φιλοσοφίας από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Το 2003, ο καθηγητής Νικ Bostrom συμπέρανε ότι υπάρχει σημαντική πιθανότητα να ζούμε εμείς “σε μια προσομοίωση”.

Ο Αστροφυσικός Neil deGrasse Tyson διατείνεται επίσης ότι η πιθανότητα του να είναι το σύμπαν μια προσομοίωση «είναι πολύ υψηλή».

Οι φιλόσοφοι που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα, κυρίως ο René Descartes, έδειξαν ότι δεν μπορούμε να βασιστούμε στις εμπειρίες των αιθητηριών μας για να αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο μας.

screen-shot-2016-12-21-at-4-18-13-pm

Η έκθεση της Τράπεζας της Αμερικής, η οποία εξέταζε τις επιπτώσεις της εικονικής πραγματικότητας, εξήγησε: «Πολλοί επιστήμονες, φιλόσοφοι, και οι ηγέτες των επιχειρήσεων πιστεύουν ότι υπάρχει μια πιθανότητα εκατό 20-50 τοις ότι οι άνθρωποι ήδη ζουν σε έναν υπολογιστικό προσομοιωμένο εικονικό κόσμο.

“Τον Απρίλιο του 2016 ερευνητές συγκεντρώθηκαν στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας για να συζητήσουν αυτή την ιδέα. Προβάλλεται το επιχείρημα ότι πλησιάζουμε ήδη φωτορεαλιστικές προσομοιώσεις 3D στις οποίες μπορούν ταυτόχρονα να συμμετέχουν εκατομμύρια άνθρωποι.

Στην ταινία “The Matrix” απο το 1999, οι άνθρωποι ζουν σε μια προσομοίωση της πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί από μηχανές για τον έλεγχο του ανθρώπινου πληθυσμού.

Πηγή:

http://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/bank-of-america-the-matrix-50-per-cent-virtual-reality-elon-musk-nick-bostrom-a7287471.html

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr