Home Greek News Εξαγριωμένοι διαδηλωτές εγκλώβισαν την Πολωνή πρωθυπουργό και βουλευτές μέσα στη Βουλή

Εξαγριωμένοι διαδηλωτές εγκλώβισαν την Πολωνή πρωθυπουργό και βουλευτές μέσα στη Βουλή

by _
0 comment 113 views

Εκατοντάδες διαδηλωτές απέκλεισαν όλες τις εξόδους του κτιρίου του κοινοβουλίου της Πολωνίας, έπειτα από τις κατηγορίες κομμάτων της αντιπολίτευσης για παραβίαση του Συντάγματος από το κυβερνών κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του επόμενου έτους.

Οι έξοδοι του κοινοβουλίου φυλάσσονται από εκατοντάδες αστυνομικούς, οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν περικυκλωθεί από διαδηλωτές που φωνάζουν ότι οι βουλευτές θα παραμείνουν υπό αποκλεισμό και καλούν τον επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος να βγει έξω και να τεθεί ενώπιον τους.

Οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να απομακρύνουν τους διαδηλωτές, αλλά σταμάτησαν την επιχείρηση τους, καθώς περισσότεροι διαδηλωτές κατέφθασαν, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Η αστυνομία κάλεσε κάτα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα τους διαδηλωτές να διασκορπιστούν, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα τους απομακρύνει δια της βίας.

Μερικοί βουλευτές επιχείρησαν να φύγουν από το κτίριο του Κοινοβουλίου με τα οχήματα τους, αλλά εμποδίστηκαν από τους διαδηλωτές.

Ο ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος της Πολωνίας Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS), Γιαροσλάβ Κατσίνσκι και η πρωθυπουργός της Πολωνίας Μπεάτα Σίντλο αποχώρησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου από το κοινοβούλιο καθώς τελικά οι αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν δια της βίας εκατοντάδες διαδηλωτές που είχαν αποκλείσει επί ώρες την έξοδο του κτιρίου της βουλής.

Ο Κατσίνσκι και η Σίντλο αποχώρησαν μαζί με αρκετούς ανώτερους αξιωματούχους του PiS λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα – τοπική ώρα, (4 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας), επιβιβαζόμενοι σε αυτοκίνητα, σε οχηματοπομπή.

Ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο TVN24 ότι η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διασκορπίσει τους συγκεντρωμένους διαδηλωτές που επιχείρησαν να εμποδίσουν τα αυτοκίνητα να αποχωρήσουν από το κοινοβούλιο.

Αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές της αντιπολίτευσης απέκλεισαν το κοινοβούλιο στην Βαρσοβία την Παρασκευή το βράδυ.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Υπεράσπισης της Δημοκρατίας (KOD) ένα κίνημα που αντιπολιτεύεται τη συντηρητική κυβέρνηση της Πολωνίας, οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν ενάντια σε έναν νέο κανονισμό περιορισμού της πρόσβασης μέσων ενημέρωσης στο κοινοβούλιο καθώς και ενάντια στην διαδικασία ψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού του 2017 σε συνθήκες που η αντιπολίτευση κατήγγειλε ως παράνομες.

Την Παρασκευή τρία κόμματα της αντιπολίτευσης της Πολωνίας κατηγόρησαν τον πρόεδρο της Βουλής για παραβίαση του Συντάγματος όταν μετέφερε μια κρίσιμη ψηφοφορία για την έγκριση του προϋπολογισμού του επόμενους έτους εκτός της κύριας αίθουσας συνεδριάσεων του Κοινοβουλίου και εμπόδισε τα μέσα ενημέρωσης να καλύψουν την ψηφοφορία.

https://www.youtube.com/watch?v=DWsVRoAjZ5c

Πηγή:

http://www.newsbeast.gr/world/arthro/2503839/exagriomeni-diadilotes-egklovisan-tin-poloni-prothipourgo-ke-vouleftes-mesa-sti-vouli

και…

Εξαγριωμένοι διαδηλωτές εγκλώβισαν την Πολωνή πρωθυπουργό και βουλευτές μέσα στη Βουλή

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr