Home Greek News Δημοψήφισμα ή Εκλογές; Ο Αλέξης Τσίπρας αναζητά αφήγημα για να εγκαταλείψει την εξουσία

Δημοψήφισμα ή Εκλογές; Ο Αλέξης Τσίπρας αναζητά αφήγημα για να εγκαταλείψει την εξουσία

by _
0 comment 83 views

Το σχέδιο εγκατάλειψης της εξουσίας με το μικρότερο πολιτικό κόστος ψάχνει ο πρωθυπουργός – Το «χαστούκι» της Μέρκελ και οι μνημονιακές «αλχημείες» των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ…

Οι επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μπροστά στα δυσθεώρητα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας είναι πλέον ελάχιστες. Στο σημείο όπου έχουν οδηγηθεί πλέον τα πράγματα, ήδη «φουντώνουν» οι φήμες ότι ο Αλέξης Τσίπρας σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών ή του δημοψηφίσματος, όπως πρώτα αποκάλυψε το Newsbomb.gr

Μόνο που ο πρωθυπουργός της «περήφανης διαπραγμάτευσης» και της ακατάσχετης «παροχολογίας» δεν έχει ένα ισχυρό plan B, το οποίο θα μπορούσε να μετατρέψει την ήττα του από καθολική σε διαχειρίσιμη.

Εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι μέχρι στιγμής, η στρατηγική του κ. Τσίπρα για τη φετινή χρονιά κινήθηκαν στους ακόλουθους πέντε άξονες:

1. Στον έλεγχο των καναλιών και ευρύτερα των ΜΜΕ στην Ελλάδα
2. στον έλεγχο της Δικαιοσύνης, των Ανεξάρτητων Αρχών και των θεσμών
3. στη διαγραφή του χρέους
4. στην ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) και
5. στην εξασφάλιση ρυθμών ανάπτυξης σε ποσοστό πάνω από το 2,5%

Σε πόσους άξονες πέτυχε η στρατηγική του πρωθυπουργού; Η απάντηση είναι πολύ απλή: Σε κανέναν!

Και αυτόν ακριβώς τον χαμένο πενταπλό στόχο φαίνεται πως χρησιμοποιεί ως πάτημα ο κ. Τσίπρας: Όπως εκτιμούν αρκετοί αναλυτές, ο ίδιος φαίνεται να αναζητά κάποιο αφήγημα προκειμένου να εγκαταλείψει το Μαξίμου με τις λιγότερες συνέπειες πολιτικού κόστους σε μια προσπάθεια να απεμπλακεί άμεσα από τα πολιτικά πράγματα και μάλιστα με το ελάχιστο πολιτικό κόστος.

Μάλιστα, οι δικαιολογίες, τις οποίες ανιχνεύει, για να πείσει τον ελληνικό λαό για την αδυναμία παραγωγής πολιτικού έργου είναι τουλάχιστον αστείες.

Παράλληλα, οι πολιτικοί σχηματισμοί που θα έφτιαχνε με άλλους ηγέτες, ξεθώριασαν κι αυτοί. Στην Ιταλία ο Ματέο Ρέντσι αποτελεί πια παρελθόν από την πρωθυπουργία, μετά και το συντριπτικό «όχι» των Ιταλών στο πρόσφατο δημοψήφισμα.

Ταυτόχρονα, στη Γαλλία, ο ήδη δημοσκοπικά αλλά και ηθικά – εξαιτίας των σκανδάλων (βλ. υπόθεση Cahuzac) – καταρρακωμένος Φρανσουά Ολάντ μετράει πλέον λίγους μήνες, λίγο πριν την οριστική έξωσή του από το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο παρακάτω λινκ της πηγής μας!

Πηγή:

http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/755208/dimopsifisma-i-ekloges-o-alexis-tsipras-anazita-afigima-gia-na-egkataleipsei-tin-exoysia#ixzz4T4iPcFSH

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr