Home Greek News Η αποφυγή των capital control: Έχουν κατατεθεί σε τράπεζες του εξωτερικού οι πρόσοδοι απο την πώλωση ακινήτων από ξένους!

Η αποφυγή των capital control: Έχουν κατατεθεί σε τράπεζες του εξωτερικού οι πρόσοδοι απο την πώλωση ακινήτων από ξένους!

by _
0 comment 194 views

Τα δικά μας σχόλια: Η…ΠΑΝΕΞΥΠΗ, θα έλεγα, αποφυγή των κεφαλαιακών ελέγχων: Έχουν κατατεθεί σε τράπεζες του εξωτερικού τα έσοδα απο την πώληση ακινήτων από ξένους αγοραστές και…ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ! Βρες κι εσύ Έλληνα τρόπους με τους οποίους να αποφύγεις τους Αρχι-κλεφταράδες του ελληνικού δημοσίου!!!…

-απο την Kerry Kolasa-Sikiaridi – 6 Δεκ. 2016 | μετάφρασις του Ιωάν. Κουντούρη απο τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ, www.GreekNewsOnDemand.com

Η πλειοψηφία των εσόδων απο συναλλαγές ελληνικών πολυτελών ακινήτων που έχουν αποκτηθεί από αλλοδαπούς παραμένουν σε τράπεζες εκτός Ελλάδος, αναφέρουν πηγές.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τον Γιάννη Πλούμη ο οποίος είναι ο γενικός διευθυντής στο κτηματομεσιτικό γραφείο “Ploumis-Sotiropoulos”, που ειδικεύεται με τις πωλήσεις ακινήτων στην αγορά πολυτελών ακινήτων, πολλοί από τους Έλληνες πωλητές είναι ακόμη έτοιμοι να ταξιδέψουν στο εξωτερικό προκειμένου να κλείσουν τις συμβάσεις και να ανοίξουν ξένους τραπεζικούς λογαριασμούς, όπου καταθέτουν, στη συνέχεια, τα κέρδη τους. Ένα σημαντικό κίνητρο για τους πωλητές που ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς σε σχέση με την αγορά πολυτελών ακινήτων και τους ξένους αγοραστές είναι η αποφυγή των ελέγχων κεφαλαίου που επιβάλλονται για τις ελληνικές τράπεζες.

Αυτό σημαίνει, δυστυχώς, ότι τα χρήματα που δαπανώνται για τα πολυτελή ελληνικά ακίνητα από ξένους δεν μπαίνουν ποτέ εις το ελληνικό πιστωτικό σύστημα και μόνο ένα μέρος αυτών εισέρχεται στην ελληνική οικονομία, αλλά είναι αδύνατο να ανιχνευθεί η αρχική τους προέλευση.

«Μετά την επιβολή των ελέγχων κεφαλαίου (capital controls) [στο τέλος Ιουνίου 2015], οι περιπτώσεις των πωλητών ζητώντας τα χρήματα αυτά να κατατεθούν στο εξωτερικό έχουν πολλαπλασιαστεί. Φυσικά, τέτοιες συναλλαγές είναι απολύτως νόμιμες και φορολογούνται στην Ελλάδα, αλλά τα έσοδα παραμένουν σε άλλες χώρες», σχόλιασε ο Πλούμης στο ekathimerini.com.

Πηγή:

http://greece.greekreporter.com/2016/12/06/avoiding-capital-controls-real-estate-revenues-from-foreign-buyers-being-deposited-in-banks-abroad/#sthash.hrVKWwwE.dpuf

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr