Home Greek News Οι Τούρκοι στρατιώτες σκότωσαν στα σύνορα με τη Συρία 165 πρόσφυγες – 35 ήταν παιδιά

Οι Τούρκοι στρατιώτες σκότωσαν στα σύνορα με τη Συρία 165 πρόσφυγες – 35 ήταν παιδιά

by _
0 comment 89 views

Σχεδόν 165 Σύροι πρόσφυγες, συμπεριλαμβανομένων 31 παιδιών και 15 γυναικών, σκοτώθηκαν από Τούρκους συνοριοφύλακες στρατοχωροφύλακες μέσα στο 2016, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων…

Ένα από τα παιδιά που σκότωσαν οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες ήταν ηλικίας έξι ετών.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επισημαίνει ότι η Τουρκία πρέπει να σταματήσει να σκοτώνει τους πρόσφυγες που προσπαθούν να εισέλθουν στο έδαφός της και ζητά από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες να ασκήσει πίεση στην Τουρκία ώστε να σταματήσουν οι φόνοι στα σύνορα.

Να σημειωθεί εδώ ότι η πλειονότητα των προσφύγων που σκοτώνει η Τουρκία προέρχονται από τις κουρδικές περιοχές της Συρίας ενώ ο «ευαίσθητος» ΟΗΕ δεν έχει ορθώσει ούτε μια λέξη για τους φόνους προσφύγων στα τουρκικά σύνορα.

Εκτός από τους ανθρώπους που έχουν σκοτώσει οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες, δεκάδες ακόμα πρόσφυγες έχουν συλληφθεί και ξυλοκοπηθεί – βασανιστεί άγρια πριν τους επιστρέψουν πίσω στη Συρία.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάλεσε επίσης την Τουρκία να ανοίξει ασφαλή περάσματα για τους πρόσφυγες ώστε να μην πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης λαθροδιακινητών και επίσης να δώσει τα ονόματα των Τούρκων στρατιωτών και στρατοχωροφυλακών που διέπραξαν τα εγκλήματα.

Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι ήδη φιλοξενεί στο έδαφος της 3 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες.

Πηγή:

tribune.gr

Οι Τούρκοι στρατιώτες σκότωσαν στα σύνορα με τη Συρία 165 πρόσφυγες – 35 ήταν παιδιά

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr