Home Greek News Ένας νέος εύκολος τρόπος για να εξαφανίσετε τα ίχνη σας από το διαδίκτυο

Ένας νέος εύκολος τρόπος για να εξαφανίσετε τα ίχνη σας από το διαδίκτυο

by _
0 comment 172 views

Χάρη στην τεράστια συμβολή της τεχνολογίας του διαδικτύου στην επικοινωνία και την ανταλλαγή πληροφοριών, η σύγχρονη ζωή έχει γίνει πολύ πιο εύκολη και βολική. Ωστόσο, από την αντίθετη πλευρά, υπάρχουν πιθανότητες τα προσωπικά μας στοιχεία να είναι σε κίνδυνο ή ο υπολογιστής μας να είναι εκτεθειμένος σε κινδύνους όπως ιοί που σε κάνουν να σκέφτεσαι να εξαφανιστείς από το διαδίκτυο. Όπως έχουμε αναφέρει και παλιότερα αυτό είναι τώρα δυνατό, χάρη σε ένα νέο site…

Προγραμματιστές στη Σουηδία έχουν δημιουργήσει μια ιστοσελίδα που μπορεί να σας βοηθήσει να διαγράψετε την online παρουσία σας με μερικά μόνο κλικ. Οι Σουηδοί προγραμματιστές Wille Dahlbo και Linus Unnebäck δημιούργησαν το Deseat.me που χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο ασφαλείας της Google για να αφαιρέσει ολόκληρη τη παρουσία σας στο διαδίκτυο. Το πρόγραμμα τρέχει στον υπολογιστή σας και όχι σε servers της ιστοσελίδας για τη μεγιστοποίηση της προφύλαξης της ιδιωτικής ζωής συνεχώς.

«Το απόρρητο και η ασφάλεια δεδομένων είναι κάτι που θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό», εξηγεί η ομάδα πίσω από το site. «Στην πραγματικότητα, είναι ο νούμερο ένα στόχος μας. Γι ‘αυτό το κατασκευάσαμε ώστε να τρέχει στον υπολογιστή σας. Έτσι, βασικά το μόνο πράγμα που μας λέτε είναι τους λογαριασμούς που θέλετε να διαγράψετε. Αυτό ήταν και δεδομένου ότι χρησιμοποιούμε το πρωτόκολλο OAuth της Google δεν έχουμε πρόσβαση σε κανένα από τα στοιχεία σύνδεσής σας.»

Με απλά λόγια, το μόνο που χρειάζεται είναι να προσθέσετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον κωδικό πρόσβασής σας και μπορείτε να αφαιρέσετε όλα τα ίχνη που συνδέονται σε αυτή τη διεύθυνση με το πάτημα ενός κουμπιού. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν πια Gmail, Netflix, Facebook, Twitter, Snapchat, Ebay, Amazon ή οποιοδήποτε από αυτά. Ωστόσο, προς το παρόν, η ιστοσελίδα διαγράφει μόνο τις πληροφορίες που σχετίζονται με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μόνο για το Gmail.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδεθείτε με ένα λογαριασμό Google και το πρόγραμμα σαρώνει για οποιεσδήποτε εφαρμογές ή υπηρεσίες που έχετε δημιουργήσει χρησιμοποιώντας τον και δημιουργεί μια λίστα από αυτά με links εύκολης διαγραφής. Για κάθε λογαριασμό, βρίσκει το πρόγραμμα και σας δίνει ένα σύνδεσμο «διαγραφής», που θα σας καθοδηγήσει να διαγράψετε την σελίδα της υπηρεσίας. Κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστείτε λίγα μόνο κλικ ανά λογαριασμό για να τον διαγράψετε και ανάλογα με το πόσους λογαριασμούς έχετε στη λίστα, μπορείτε να μείνετε χωρίς κανένα λογαριασμό στο διαδίκτυο μέσα σε μια ώρα.

Πηγή:

http://www.pronews.gr/portal/20161130/genika/tehnologia/51/enas-neos-eykolos-tropos-gia-na-exafanisete-ta-ihni-sas-apo-diadiktyo

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr