Home Greek News Τι συμβαίνει; Εκτάκτως στην Ελλάδα ο Ρώσος υπ. επικεφαλής της υπηρεσίας εκτάκτων αναγκών EMERCOM- Ποιος ο πραγματικός λόγος της επίσκεψης του;

Τι συμβαίνει; Εκτάκτως στην Ελλάδα ο Ρώσος υπ. επικεφαλής της υπηρεσίας εκτάκτων αναγκών EMERCOM- Ποιος ο πραγματικός λόγος της επίσκεψης του;

by _
0 comment 34 views

Τι συμβαίνει; Εκτάκτως στην Ελλάδα ο Ρώσος υπ. επικεφαλής της υπηρεσίας εκτάκτων αναγκών EMERCOM- Ποιος ο πραγματικός λόγος της επίσκεψης του;

Ο Ρώσος υπουργός εκτάκτων αναγκών και επικεφαλής της EMERCOM, Βλαντιμίρ Πόυσκωφ έρχεται σήμερα Τρίτη για μια επίσκεψη εργασίας στην Ελλάδα, όπου θα συζητήσει με τους συναδέλφους του τα θέματα της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της διαχείρισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης χώρου των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

«Ο κύριος σκοπός της επίσκεψης εργασίας του υπουργού είναι η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών για την υλοποίηση των στρατηγικών μετριασμού του κινδύνου καταστροφών σε εθνικό και τοπικό επίπεδο», δήλωσε η πηγή.

Στην Αθήνα, ο κ. Πούσκωφ θα συναντηθεί με τον υπουργό εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη.

«Θα συζητήσουμε τα θέματα της ενίσχυσης της ρωσικής-ελληνικής συνεργασίας στον τομέα της πρόληψης και της εξάλειψης των φυσικών και τεχνητών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Κατά τη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί θα εξεταστούν θέματα παρακολούθησης χώρου συνεργασίας, ανταλλαγής πληροφοριών της υπηρεσίας EMERCOM της Ρωσίας και του ελληνικού υπουργείου εσωτερικών της Ελλάδα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και την αντιμετώπισή τους» είπε ο ίδιος .

Κατά την συνάντηση θα υλοποιηθεί η υπογραφή ενός μνημονίου για μελλοντική συνεργασία της EMERCOM και της Ελλάδος, αναφέρει η ρωσική πλευρά .

Τα προηγούμενα χρόνια, η ρωσική υπηρεσία εκτάκτων αναγκών έχει επανειλημμένα δώσει την βοήθεια της προς την Ελλάδα για την κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών. Αρκετά χρόνια πριν, Ρώσοι εμπειρογνώμονες βοήθησαν στην κατάσβεση πυρκαγιάς στο Άγιο Όρος.

Πολλές και ανεπιβεβαίωτες πηγές όμως αναφέρουν ότι η παρουσία των Ρώσων ειδικών επί των φυσικών και «τεχνητών καταστροφών ενδεχομένως να έχει σχέση με τις φήμες περί επικείμενου μεγάλου σεισμού στην ανατολική Μεσόγειο , ή την δημιουργία ανεξέλεγκτων καταστάσεων λόγω επικείμενου νέου κύματος μεταναστών , είτε πρόκειται για κάτι άλλο που προς το παρόν δεν αναφέρεται ως λόγος, πέρα από τις τετριμμένες φιλικές σχέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία διαθέτει ένα κέντρο πρόληψης καταστροφών στο Νις της Σερβίας με μεγάλη παρουσία σε προσωπικό και μέσα και ενδεχομένως να υπάρξει και συνεργασία και της χώρας μας σε αυτά σχέδια.

Πάντως η αιφνιδιαστική παρουσία του Ρώσου επικεφαλής της EMERCOM στην Ελλάδα …ελπίζουμε να είναι μόνο για ..καλό.

Πηγή:

http://www.pentapostagma.gr/2016/11/εκτάκτως-στην-ελλάδα-ο-ρώσος-υπ-επικεφ.html

pentapostagma.gr

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr