Home Greek News Ρουμπάτης φεύγει και Παππάς… έρχεται;

Ρουμπάτης φεύγει και Παππάς… έρχεται;

by _
0 comment 113 views

Τα όσα συμβαίνουν στην ΕΥΠ, αλλά και στο μέγαρο Μαξίμου, καταδείχνουν μια ισχυρή τάση του διδύμου Τσίπρα – Παππά να αποκτήσει τον έλεγχο τόσο στα ΜΜΕ (η προσπάθεια απέτυχε παταγωδώς) όσο και στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ)…

-Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Η επιχείρηση απόκτησης ελέγχου άκρως απόρρητων πληροφοριών της ΕΥΠ από τον κ. Παππά, μέσω του νεοσύστατου υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και Δικτύων, είναι ήδη σε εξέλιξη, ενώ παράλληλα γίνονται όλες οι «διεργασίες» για την –ει δυνατόν- διάλυση στην ουσία της ΕΥΠ και απόκτησης κρίσιμων τομέων πληροφοριών από τον κ. Παππά. Λαμβάνοντας όμως υπόψη το «ιστορικό» του κ. Παππά, ο οποίος κατέθεσε αντισυνταγματικό νόμο για να επιτύχει τον έλεγχο των ΜΜΕ, μόνο έντονο προβληματισμό μπορεί να δημιουργήσει η επιχείρηση απόσπασης κρίσιμων τομέων της ΕΥΠ και μεταφοράς τους –μέσω διεύρυνσης του κύκλου αρμοδιοτήτων στο υπουργείο του κ. Παππά, όπως κατήγγειλε και η Νέα Δημοκρατία, εξαναγκάζοντας τον κ. Παππά να εκδώσει non paper διάψευσης αναφέροντας (μη πειστικά) πως οι αρμοδιότητές του έχουν να κάνουν με τεχνική βοήθεια στην κατεύθυνση του εξορθολογισμού στο κρίσιμο για την εποχή τομέα των Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνίας στη διακυβέρνηση της χώρας.

Επί της ουσίας, ο κ. Παππάς επιχειρεί να πάρει στα χέρια του ένα ιδιαίτερα σημαντικό και σύγχρονο τομέα των μυστικών υπηρεσιών, αρμοδιότητα που της ανατέθηκε σχετικά πρόσφατα με τον νόμο Π. Παυλόπουλου – Ι. Κοραντή το 2008. (ν. 3649/2008). Δεν θα γίνει πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, αλλά άμεσος διαχειριστής απόρρητων πληροφοριών…

Ταυτόχρονα, όπως δημοσιεύεται – διαρρέεται στα ΜΜΕ, οι σχέσεις του κ. Παππά με τον διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη δεν είναι οι καλύτερες. Οι δύο άνδρες έχουν συγκρουστεί στο πρόσφατο παρελθόν με αφορμή τα λεγόμενα «Ενωμένα Βουστάσια» της προπαγάνδας, όπως παραδέχθηκε και ο χρηματοδοτούμενος από τον κ. Παππά Άρης Δαβαράκης.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν μια «ροπή» αποχώρησης από την ΕΥΠ από την πλευρά του κ. Ρουμπάτη. «Κακές γλώσσες» αναφέρουν πως δεν θέλει να «πέσει» μαζί με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κάποιοι άλλοι αναφέρουν πως ο κ. Ρουμπάτης νιώθει εξαπατημένος στον απόλυτο βαθμό από υψηλόβαθμους συνεργάτες του, οι οποίοι τον οδήγησαν σε λάθος χειρισμούς και αποφάσεις σε θέματα της υπηρεσίας που σχετίζονται με «καλύψεις προσώπων» αλλά και κάποιων ιδιαίτερων περιστατικών που έχουν ήδη αρχίσει να εμφανίζονται στις αίθουσες των δικαστηρίων εκθέτοντας ανεπανόρθωτα την διοίκηση της ΕΥΠ.

Μία άλλη εκδοχή της τάσης παραίτησης του κ. Ρουμπάτη, αναφέρεται στις κάκιστες σχέσεις του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα ενώ έχει και αμφιβολίες για την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού προς το πρόσωπό του.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που υπάρξει αποχώρηση του κ. Ρουμπάτη, δεν θεωρείται διόλου απίθανο ο κ. Παππάς να καταφέρει να επιβάλλει απολύτως ελεγχόμενο από αυτόν πρόσωπο στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ, με την πρόφαση μη περαιτέρω παράτασης του προβλήματος με τα θέματα εμπλοκής των αρμοδιοτήτων της ΕΥΠ με τις αρμοδιότητες (ή μέρος αυτών) του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και Δικτύων.

Τώρα, κατά πόσο ασφαλής θα μπορεί να αισθάνεται η δημοκρατία, τη στιγμή που ο κ. Παππάς έχει ήδη αποπειραθεί να νομιμοποιήσει αντισυνταγματικές τάσεις της κυβέρνησης (στον χώρο των ΜΜΕ), είναι ένα ερώτημα που, υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα πρέπει να απαντήσει υπεύθυνα (και όχι εντελλόμενη) η πρόσφατα υπερδραστήρια υπηρεσία Προστασίας του Πολιτεύματος. Πάντως, ειδικοί που παρακολουθούν τις συγκεκριμένες εξελίξεις, αναφέρονται σε σειρά επικείμενων δικών κατά του κ. Παππά (και όχι μόνο) που θα αφορούν σε μείζονα ζητήματα παραβίασης του Συντάγματος και απόπειρας πρόσβασης και απόκτησης και κομματικής εκμετάλλευσης κρίσιμων πληροφοριών…

Πηγη:

https://kostasxan.blogspot.gr/2016/11/blog-post_870.html

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr