Home Greek News Συνδικαλιστικό αλαλούμ στην ΕΥΠ

Συνδικαλιστικό αλαλούμ στην ΕΥΠ

by _
0 comment 117 views

Παράβαση κανόνων ασφαλείας οι συνεχείς δίκες στελεχών της Υπηρεσίας

Καζάνι που βράζει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, μετά και τις αποκαλύψεις της Κυριακάτικης kontranews για τη σκανδαλώδη ευνοϊκή μεταχείριση από την ηγεσία της – κυρίως από τον απόστρατο Υποδιοικητή Ι.Λιούκα – του διαπλεκόμενου συνδικαλιστή ΘΣ, όσον αφορά την πρόσφατη απόφαση του ελεγχόμενου Υπηρεσιακού Συμβουλίου της Υπηρεσίας, να μην τεθεί σε αργία ο ίδιος και η επίσης υπάλληλος της ΕΥΠ, ΑΠ, για τη διαρροή άκρως απόρρητων εγγράφων την περίοδο 2004-2005. Κι αυτό παρά την πρόταση – καταπέλτη της Εισαγγελέως, Μαρίας Βαΐτση, που παραπέμπει και τις δυο οσονούπω στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Πολλώ δε μάλλον, που η συμπεριφορά αυτή έρχεται σε αντιδιαστολή με τη στάση τους πριν από μερικούς μήνες να παρατείνουν την αργία και τελικά να διατάξουν την απόλυση του Πασόκου αρχισυνδικαλιστή, ΚΑ, ο οποίος έχει δικαιωθεί δικαστικά σε όλες τις βαθμίδες, καθώς και του στενού συνεργάτη του, ΘΧ, πριν καλά καλά ολοκληρωθεί κάποια ΕΔΕ εναντίον του ή έστω η κύρια ανάκριση από τη δικαιοσύνη.

Λέγεται μάλιστα ότι ο απόστρατος αξιωματικός, κατά παράβαση του ρόλου του, εκφράζεται ειρωνικά για την έρευνα, που επί μήνες διεξήγαγε ο ανακριτής , Δ. Φούκας, και η οποία οδήγησε σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις σχετικά με το σχέδιο “Πυθία”. “Δυο μέτρα και δυο σταθμά”, είναι η φράση που ξεστομίζει η πλειοψηφία των υπαλλήλων, οι οποίοι αναρωτιούνται αν πραγματικά πίσω από το συγκεκριμένο συνδικαλιστή βρίσκονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – όπως ο ίδιος διατείνεται – η κάποιες άλλες δυνάμεις, που δεν επιθυμούν την οριστική διαλεύκανση της υπόθεσης.

Απορία προκαλεί και η διστακτικότητα του Γ. Ρουμπάτη, ο οποίος παρόλο που φημολογείται ότι δεν θέλει να τον βλέπει μπροστά του, εντούτοις στην ουσία εμμέσως τον “προστατεύει” και ανέχεται τόσο τις φανερές επαφές του με συγκεκριμένο δημοσιογράφο, όσο και τις αναρτήσεις που πραγματοποιεί σε διάφορα blogs, όπου ως “τέρας μορφώσεως”, αφού “βλογάει πρώτα τα γενιά του”, στη συνέχεια και ανεπίτρεπτα παραθέτει πληροφορίες για στελέχη της ΕΥΠ και τις τοποθετήσεις τους σε νευραλγικά πόστα εντός και εκτός Ελλάδος.

Και μόνο γι αυτό ο ΘΣ θα έπρεπε να τεθεί πάραυτα σε αργία, ενώ άγνωστο παραμένει το πως θα μεθοδεύσει ο Ι. Λιούκας την ετυμηγορία και του Πειθαρχικού Συμβουλίου από το οποίο θα περάσουν σύντομα οι δυο υπόδικοι υπάλληλοι.

Στην πολυετή αυτή διαμάχη γνωστή και ως “ξεκατίνιασμα”των Πασόκων συνδικαλιστών της ΕΥΠ, ο “Βενιζελικός” ΚΑ, σημείωσε πρόσφατα μια ακόμα νίκη, όταν στην εκδίκαση της μήνυσης κατά του ΘΣ για όσα συκοφαντικά του είχε καταλογίσει, στη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης των Συλλόγων της Υπηρεσίας το 2010, το δικαστήριο τον ανάγκασε τον τελευταίο να δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν εννοούσε να θίξει την τιμή και την υπόληψη του ΚΑ και ότι τα όσα ανέφερε στην Γενική Συνέλευση δεν αφορούσαν αυτόν.

Επιπλέον, σε άλλη δικαστική υπόθεση μεταξύ του Προέδρου του ενός εκ των δυο Συλλόγων Εργαζομένων της ΕΥΠ και του Διευθυντή νευραλγικής Διεύθυνσης, τοποθετημένο από τον Ι. Λιούκα, καθ υπόδειξη του ΘΣ, δικαιώθηκε πανηγυρικά ο πρώτος και χαρακτηρίστηκε από τον Πρόεδρο της αίθουσας ως “παράπλευρη απώλεια” της γνωστής ιστορίας της Υπηρεσίας.

Μετά από όλα αυτά αναρωτιέται κανείς πως επιτρέπει ο Γ. Ρουμπάτης, κατά παράβαση κάθε κανόνος ασφαλείας, να σέρνεται με αυτόν τον τρόπο, καθημερινά σχεδόν, η ΕΥΠ στα δικαστήρια;
Ο Υπουργός Ν. Τόσκας είναι γνώστης αυτής της κατάστασης;

Αληθεύει ότι υπάρχει ρήγμα στη σχέση του με την ηγεσία της ΕΥΠ, την οποία δεν εμπιστεύεται με αποκορύφωμα πριν από μερικές μέρες να επιστρέψει ό,τι αλλαγές στο οργανόγραμμα της Υπηρεσίας του είχε στείλει ο Ι. Λιούκας προς υπογραφή;

Πηγή:

https://kostasxan.blogspot.gr/2016/11/blog-post_702.html

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr