Home Greek News Τουρκία – Προφυλακίστηκαν 9 δημοσιογράφοι της εφημερίδας Τζουμχουριέτ

Τουρκία – Προφυλακίστηκαν 9 δημοσιογράφοι της εφημερίδας Τζουμχουριέτ

by _
0 comment 171 views

Το δικαστήριο στο οποίο παραπέμφθηκαν από τον εισαγγελέα 9 από τους προσαχθέντες δημοσιογράφους της τουρκικής εφημερίδας Cumhuriyet, αποφάσισε την προφυλάκισή τους, ενώ αποφυλάκισε τους Aydın Engin και Hikmet Çetinkaya με απαγόρευση εξόδου από την χώρα. Μεταξύ των προφυλακισμένων είναι και ο Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας Μουράτ Σαμπουντζού (Μurat Sabuncu).

Οι δυο δημοσιογράφοι που αποφυλακίστηκαν πήγαν αμέσως στους συναδέλφους τους που έχουν συγκεντρωθεί για συμπαράσταση μπροστά στην εφημερίδα όπου τους υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα. Ο αρθρογράφος Aydın Engin στην είσοδο της εφημερίδας δήλωσε τα εξής:

«Εννέα συνάδελφοι μας είναι μέσα. Θα προφυλακιστούν. Εγώ είμαι σεσημασμένος υπόδικος δημοσιογράφος. (ο Aydın Engin είχε συλληφθεί και καταδικαστεί σαν δημοσιογράφος και μετά το πραξικόπημα του 1980. Αναγκάστηκε να ζήσει για 12 χρόνια στο εξωτερικό ως πολιτικός πρόσφυγας και επέστρεψε στην Τουρκία το 1991 επωφελούμενος από μερική αμνηστία εκτίοντας μικρή διάρκειας φυλάκιση πριν επιστρέψει στην δημοσιογραφία). Θα σας πω τι είπε ο Μουράτ Σαμπουντζού. «Σκύβουμε με σεβασμό μπροστά στο λαό και τους αναγνώστες μας. Αλλά σε κανέναν άλλον. Κι έτσι έγινε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή…

Τουρκία – Προφυλακίστηκαν 9 δημοσιογράφοι της εφημερίδας Τζουμχουριέτ

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr