Home Greek News ΗΠΑ: Ο πρόεδρος της Βουλής υπέρ Τράμπ: Μια προεδρία Κλίντον θα είναι γεμάτη «σκάνδαλα»

ΗΠΑ: Ο πρόεδρος της Βουλής υπέρ Τράμπ: Μια προεδρία Κλίντον θα είναι γεμάτη «σκάνδαλα»

by _
0 comment 116 views

US House Speaker Paul Ryan (Republican – Wisconsin) speaks on the Republican tax reform program named ‘A Better Way’, during a lunch meeting of the Waukesha County Business Alliance in Brookfield, Wisconsin, USA. EPA, TANNEN MAURY

Εάν η Χίλαρι Κλίντον κερδίσει τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ η προεδρία της θα είναι γεμάτη «σκάνδαλα», καθώς αυτά είναι οι πολιτικές «αποσκευές» της, υποστήριξε σήμερα ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν και πρόσθεσε ότι η δική του προτεραιότητα ενόψει των εκλογών είναι να προασπίσει τις ρεπουμπλικανικές πλειοψηφίες στο Κογκρέσο…

Οι Ρεπουμπλικάνοι σφυροκοπούν την Κλίντον, χαρακτηρίζοντάς την επιρρεπή σε σκάνδαλα, αφότου ο διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) Τζέιμς Κόμεϊ γνωστοποίησε την Παρασκευή ότι διεξάγεται νέα έρευνα για μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τα οποία είχε λάβει ή στείλει η Κλίντον όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών, όταν χρησιμοποιούσε έναν ιδιωτικό διακομιστή.

Αυτό σημαίνει πως η Κλίντον θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη με ποινική έρευνα από τις πρώτες ημέρες της στην εξουσία, σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος. «Κάπως έτσι μοιάζει η ζωή με τους Κλίντον. Είναι πάντα το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο, μετά αρχίζει κάποια έρευνα», είπε χαρακτηριστικά ο Ράιαν κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

«Ποτέ δεν ξέρεις τι θα ακολουθήσει», πρόσθεσε ο ίδιος. «Θα αναλάβει (την εξουσία) όπως και ο (απερχόμενος πρόεδρος) Μπαράκ Ομπάμα, αλλά με σκάνδαλα στις αποσκευές της. Δεν νομίζω ότι αυτό θέλει να δει ο αμερικανικός λαός», συνέχισε ο Ράιαν. Δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν ότι η Κλίντον διατηρεί το προβάδισμά της έναντι του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ, όμως η διαφορά έχει μειωθεί. Σε μία δημοσκόπηση, ο Τραμπ προηγείται, αν και εντός του ορίου του στατιστικού λάθους. Δεν είναι πάντως ακόμη ξεκάθαρος ο αντίκτυπος της ανακοίνωσης του Κόμεϊ.

Ο Τραμπ και άλλοι Ρεπουμπλικάνοι έσπευσαν να εκμεταλλευθούν την ανακοίνωση, παρότι ο Κόμεϊ δεν αναφέρθηκε σε κάποια ενδεχόμενη ποινική ευθύνη της Κλίντον, για να αμφισβητήσουν την ακεραιότητα της υποψήφιας των Δημοκρατικών, με την ελπίδα ότι με αυτό τον τρόπο όχι μόνο θα πλήξουν τις δικές της πιθανότητες να κερδίσει αλλά και τις πιθανότητες του κόμματός της να ανακτήσει την πλειοψηφία στο ένα ή και στα δύο σώματα του Κογκρέσου.

Ο Ράιαν διαβεβαίωσε ότι έχει ήδη ψηφίσει τον Τραμπ από την περασμένη εβδομάδα, καθώς έχει τη δυνατότητα αυτή, ωστόσο τόνισε πως δεν έχει καμιά πρόθεση να συμμετάσχει στην εκστρατεία του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων, αντιτείνοντας ότι θα επικεντρωθεί στις εκστρατείες για τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία.

«Αυτή τη στιγμή δίνω την έμφαση στο να σώσουμε την πλειοψηφία μας στη Βουλή. Θα πάω στην Ιντιάνα, στο Μίσιγκαν, στη Νέα Υόρκη και τη Βιρτζίνια σήμερα για να δώσω μάχη για Ρεπουμπλικάνους (υποψήφιους) της Βουλής»,ανέφερε. Αν και το GOP φέρεται να οδεύει στο να κρατήσει τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, η κούρσα για τη Γερουσία μοιάζει αμφίρροπη, σύμφωνα με έναν μέσο όρο δημοσκοπήσεων που συνήγαγε ο ιστότοπος RealClearPolitics. 01/11/2016 21:27 ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters Ουάσινγκτον, United States

Πηγή: ΗΠΑ: Ο πρόεδρος της Βουλής υπέρ Τράμπ: Μια προεδρία Κλίντον θα είναι γεμάτη «σκάνδαλα» http://mignatiou.com/2016/11/ipa-o-proedros-tis-voulis-iper-tramp-mia-proedria-klinton-tha-ine-gemati-skandala/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr