Home Greek News ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!! Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΝΕΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΩΝ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΤΟΝ Χ. ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ ΜΕ ΤΟ ΕΓΓΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ… Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ…!!!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!! Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΝΕΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΩΝ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΤΟΝ Χ. ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ ΜΕ ΤΟ ΕΓΓΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ… Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ…!!!

by _
0 comment 289 views

ΤΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ CIA… ΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ Χ. ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΣΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ…;;;

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ: ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΝΑ ΣΥΣΤΗΣΟΥΝ ΟΜΑΔΕΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ Ή ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΤΟΥ Β΄ΠΠ…;;;

-του Ιωάν. Κουντούρη | Λος Άντζελες | 21.11, 30 Οκτ. 2016 | JohnKountouris.com

Στο άρθρο «Ο Χένρι Κίσινγκερ και η Κύπρος: έγκλημα πολέμου;;;» γραμμένο στις 26 Σεπτεμβρίου, 2009 διαβάζουμε τα εξής σχετικά με τον Henry Kissinger και την Κύπρο:

Στο βιβλίο του «Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Δημιουργία της Σύγχρνου Ελλάδος, της Ιστορίας και της Δυνάμεως, 1950-1974» (The United States and the Making of Modern Greece, History and Power, 1950-1974), ο Αμερικανός ιστορικός James Miller υποστηρίζει ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ γνώριζε τι επρόκειτο να συμβεί: ο Κίσινγκερ είχε πράγματι ενημερωθεί για τις ενέργειες του Γρίβα, του ηγέτη της ΕΟΚΑ Β, ο οποίος σε συνεργασία με τους συνταγματάρχες της Αθήνας, σχεδίασαν το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 1974 κατά του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Τα γεγονότα αυτά οδήγησαν τελικά στην τουρκική εισβολή και διαίρεση νησιού. Εξετάζοντας το βιβλίο του Miller, ο πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ Τζον Μπρέιντι Kiesling γράφει ότι «Ο Miller είναι σωστά σκληρός στην καταδίκη του Κίσινγκερ για τις διπλωματικές ανικανότητες, καθώς και την ιδεολογική τύφλωσή του, ενώ ο ίδιος αναφέρει ότι “Ο (πρέσβης) Τόσκας έκανε τον εαυτό του persona non grata (άνθρωπον μην επιθυμητόν) στον υπουργό Χένρι Κίσινγκερ με την θέρμη προτροπή του για την παρέμβαση του 6ου στόλου για να σωθεί η Κύπρος.”»

Σύμφωνα με τον Κύπριο δημοσιογράφο Μακάριο Δρουσιώτη, ο Κίσινγκερ κατασκεύασε τη στρατηγική του με βάση τη σοβιετική απειλή. ΚΟΥΤΑΜΑΡΕΣ ή μήπως ένας μεγάλος…ΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΣ απο πλευράς του τότε Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ;;;

Όταν ο πρεσβευτής Dobrinin από τη Ρωσία είπε τότε στον Κίσινγκερ ότι «υπάρχουν πληροφορίες ότι οι Βρετανοί και οι Τούρκοι σχεδιάζουν να κάνουν κάτι (σχετικά με την κατάσταση στην Κύπρο), ο Κίσινγκερ του απαντά λέγοντας ότι «Εμείς (οι ΗΠΑ) γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να κάνει τίποτε.» ΑΛΗΘΕΙΑ;;;

Εκτός από τις διάφορες εκθέσεις της CIA, ο Χένρι Κίσινγκερ έλαβε τις σχετικές πληροφορίες από τον τότε επικεφαλής του γραφείου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Κύπρο, τον κ Τόμας Μπόγιατ (Τα Νέα, 19.8.2009). Αμέσως μετά το πραξικόπημα κατά του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στη Λευκωσία, ο Μπόγιατ πρότεινε την άμεση αποκατάσταση της εξουσίας του Αρχιεπισκόπου και την έξωση των Ελλήνων αξιωματικών του στρατού που είχαν ενεργό ρόλο στα γεγονότα της 15ης Ιουλίου. Αυτό ήταν ίσως ο ασφαλέστερος τρόπος για να αποτραπεί η τουρκική εισβολή. Παρ ‘όλα αυτά, ο Κίσινγκερ απέρριψε αδικαιολόγητα τις προτάσεις Μπόγιατ.

Πηγή: http://www.phantis.com/blogs/mottas/henry-kissinger-and-cyprus-war-crime

Πάμε τώρα στο άρθρο από την ιστοσελίδα ειδήσεων Raw Story με τίτλο “Νέα έγγραφα που συνδέουν τον Κίσινγκερ με δύο πραξικοπήματα του 1970″…

-των Λάρισα Αλεξάντροβνα και Muriel Kane

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη, 26 Ιουνίου, 2007

Η Κυκλοφορία του “Family Jewels” (κειμήλια) της CIA προσφέρει μια εικόνα για το πολιτικό μεγαθήριο και τον σύμβουλο της κυβέρνησης Μπους

Ο πρώην υπουργός Χένρι Κίσινγκερ πίεσε για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 και ενέκρινε να μεταφερθούν όπλα στην Άγκυρα για μια επίθεση στο νησί ως αντίδραση σε ένα πραξικόπημα που χρηματοδοτήθηκε από την ελληνική χούντα, σύμφωνα με τα έγγραφα και αξιωματικούς πληροφοριών με στενή γνώση του συμβάντος.

Σχεδόν 700 σελίδες υψηλής διαβάθμισης εκθέσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών αναφέρουν από τη δεκαετία του 1970, γνωστές συλλογικά ως τα “Family Jewels” (τα κειμήλια), ετοιμάζονται σήμερα για δημοσίευση.

Το Εθνικό Αρχείο Ασφαλείας, ωστόσο, έλαβε προηγουμένως τέσσαρα σχετικά έγγραφα μέσα από το Νόμο περί Ελευθερίας της Πληροφόρησης και τους δημοσιοποίησε την Παρασκευή.

«Αυτά που μας πλήγωσαν περισσότερο είναι οι επιχειρήσεις της CIA και η ενίσχυση της Τουρκίας,» δηλώνει ο Κίσινγκερ σε ένα από τα έγγραφα αυτά, ένα μνημόνιο του Λευκού Οίκου μιας συνομιλίας από τις 20 Φεβρουαρίου 1975. Στην επιφάνεια, το σχόλιο φαίνεται ακίνδυνο, αλλά το πλαίσιο και το χρονικό διάστημα υπαινίσσονται ότι ο Κίσινγκερ υποκίνησε παράνομες οικονομικές ενισχύσεις και υποστήριξη όπλων προς την Τουρκία για την εισβολή της στην Κύπρο το 1974.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο Christopher Hitchens, τον συγγραφέα του βιβλίου “Η δίκη του Χένρι Κίσινγκερ”, «Εκείνη την εποχή, πολλοί Έλληνες πίστευαν ότι το σημαντικό πράγμα ήταν ότι [ο πρωθυπουργός Μπουλέντ] Ετζεβίτ ήταν μαθητής του Κίσινγκερ στο Χάρβαρντ.»

Δείτε επίσης το ντοκυμαντέρ που έφτιαξε ο Hitchens για το Κυπριακό το 1989:

https://www.youtube.com/watch?v=SGSUkHW6UT0

Διάφορες πηγές πληροφοριών, οι οποίες θέλησαν να διατηρήσει την ανωνυμία τους για τη διατήρηση της ασφάλειας της ταυτότητάς τους, επιβεβαίωσαν στο RAW STORY ότι ο Κίσινγκερ ΚΑΙ πίεσε για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο ΚΑΙ επέτρεψε να μεταφερθούν ΟΠΛΑ στην Άγκυρα.

Η βοήθεια προς την Τουρκία που αναφέρεται στην αινιγματική παρατήρηση του Κίσινγκερ ήταν ακριβώς το αντικείμενο της επιτροπής εποπτείας του Κογκρέσου για την εκτελεστική εξουσία, το 1974-75. Σε μια προαναγγελία του για το πώς θα εξελιχθεί το ζήτημα του Ιράν Contra (oι ακροάσεις Ιράν Κόντρα) μια δεκαετία αργότερα, ο Λευκός Οίκος παραβίασε τόσο τους νόμους των ΗΠΑ όσο και το διεθνές δίκαιο όσον αφορά την παροχή όπλων και της χρηματοδότησης για τους Τούρκους για την εισβολή στην Κύπρο.

Η CIA, μέσω των διαφόρων εκπροσώπων της, δεν ήθελε να σχολιάσει το πόσες πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τον Κίσινγκερ, την επίθεση στην Κύπρο, και τα γεγονότα που οδήγησαν στο πραξικόπημα του 1980 στην Τουρκία με την υποστήριξη των ΗΠΑ θα είναι μέρος των αποχαρακτηρισμένων έγγραφων που θα βγούν αυτήν την εβδομάδα. Το μόνο πράγμα που θα πει η οργάνωσις είναι ότι «Αυτή ήταν μια διαφορετική CIA σε μια διαφορετική χρονική περίοδο,» και ότι «οι άνθρωποι πρέπει να το θυμούνται αυτό.»

Πηγή: http://www.rawstory.com/news/2007/Intelligence_officers_confirm_Kissinger_role_in_0626.html

Υπάρχουσιν όμως κι ΆΛΛΑΙ ΑΠΟΔΕΊΞΕΣ δια την συνΕΝΟΧΉΝ του Κίσσινγκερ δια το Κυπριακό, αι οποίαι αποτελούσι ΒΌΜΒΑΝ που πρόκειται να ΣΚΆΣΕΙ εις τα χείρας εκείων που νομίζουσι πως ο Κίσσινγκερ ήτο «φίλος» της Ελλάδος…

Παρακάτω θα ημπορείτε να ιδείτε μια φωτοφραφίαν του πατρός μου, Δημήτρη Κουντούρη, καθήμενου εκ των αριστερών του κ. ΚΩΣΤΑΝΤΊΝΟΥ ΣΑΒΆΛΑ, Ο ΟΠΟΊΟΣ ΕΊΝΑΙ Ο ΑΔΕΛΦΌΣ ΤΟΥ ΑΕΊΜΝΗΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΎ ΗΘΟΠΟΙΟΎ, ΤΈΛΗ ΣΑΒΆΛΑ. Είμαστε συγγενείς (συμπέθεροι). Τον κ. Σαβάλα τον είχαμε γνωρίσει για τη πρώτη φοράν στις 29 Ιαν. του 2012 εις την διάσημην πόλιν της Πασαντήνα της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ.

Δείτε την παρακάτω φώτο. όπου κάθεται ο Κως. δίπλα στον πατέρα μου, τον Δημήτρη Κουντούρη…

Και εδώ παρακάτω έχουμε μια φώτο του αδελφού του Κως. …

Εν ολίγοις, ο Κως. μας έλεγε τότε ότι, το 1974, οπότε ξεσπούσε το Κυπριακό , ήτο εκπρώσοπος του υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ διορισμένος…ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ…προσέξατε τώρα και άκουσον – άκουσον!!!…

Ότε εκκλήθη ο ίδιος απο τον ελληνικόν τύπον και την Ελληνικήν κυβέρνησι να δώση εξηγήσεις δια το τι ακριβώς γινόταν τότε,  ΙΔΙΑΙΤΈΡΩΣ απο πλευράς της Αμερικάνικης κυβερνήσεως, ο Κως., τρέμων, ετοιμάζεται να παρουσιαστεί ενώπιον του Ελληνικού τύπου. ΠΡΟΤΟΎ ΝΑ ΠΑΕΙ όμως, τον παίρνει στα καλά καθούμενα τηλέφωνο ο…ΚΊΣΣΙΝΓΚΕΡ και του λέγει ευθέως τα εξής… «ΤΟΥΣ ΒΛΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ ΤΊΠΟΤΕ ΕΣΎ ΓΙΑ ΌΛΑ ΟΣΑ ΤΟΥΣ ΚΆΜΝΟΥΜΕ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΉΝ!»

Και μετά πάει ο Κώς. να μιλήσει στον τύπο και άριχαν να τον ΦΤΎΝΟΥΝ οι Έλληνες δημοσιογράφοι γιατί ήξεραν ΚΆΛΛΙΣΤΑ ότι η δουλειά του ήταν να τους ειπεί…ΨΈΜΑΤΑ, και μας το παρεδέχη ο ίδιος! Ο Κως όμως μας επιβεβαιωσε τη μεγάλη αγάπην που έχει δια την Ελλάδα και μας είπεν μάλλιστα ότι είναι με το μέρος της Ελλάδος. Δεν ήθελε αυτός να ειπεί κανένα ψέμα στον Ελληνικό λαό, αλλά εκείνη τη στιγμή ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΣΕ ΝΑ ΚΆΜΕΙ ΚΙ ΑΛΛΙΏΣ…ΑΛΛΙΩΣ!!!….

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr