Home Greek News «Κόκκινα» δάνεια, ομαδικές απολύσεις, κατώτατος μισθός και πλειστηριασμοί η ατζέντα της διαπραγμάτευσης στις 23/10

«Κόκκινα» δάνεια, ομαδικές απολύσεις, κατώτατος μισθός και πλειστηριασμοί η ατζέντα της διαπραγμάτευσης στις 23/10

by _
0 comment 85 views

Η φωτογραφία που διάλεξα, νομίζω πως τα λέει όλα.
ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ!… ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

-Καλλιόπη Σουφλή

Η αρχή θα γίνει με τα «κόκκινα» δάνεια και το εργασιακό

Ανεβαίνει από την Κυριακή 23 Οκτωβρίου του 2016 το θερμόμετρο της διαπραγμάτευσης….

Σε έναν μαραθώνιο, που θα ξεκινήσει από τις 11 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις 7 το απόγευμα , οι δύο πλευρές αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε μια σειρά από «καυτά» προαπαιτούμενα που συνδέονται με αυτόν τον έλεγχο του ελληνικού προγράμματος.

Η αρχή θα γίνει με τα «κόκκινα» δάνεια και το εργασιακό (ομαδικές απολύσεις, συλλογικές διαπραγματεύσεις, κατώτατος μισθός) και θα ακολουθήσουν διάφορα φορολογικά θέματα, που για την κυβέρνηση θεωρούνται μείζονα αφού αποτελούν εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Μεταξύ αυτών είναι ο ειδικός ακατάσχετος λογαριασμός για τις επιχειρήσεις με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς αλλά και τα δύο νομοσχέδια για το «πλαστικό» και το «μαύρο» χρήμα.

Στη λίστα με τα νέα προαπαιτούμενα περιλαμβάνονται επίσης το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα (2017-2020), οι στόχοι στα πρωτογενή πλεονάσματα, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, τα ειδικά μισθολόγια, το Δημόσιο και τα κλειστά επαγγέλματα.

Το πρόγραμμα της Κυριακής θα διεξαχθεί -εκτός απροόπτου – παρουσία και της εκπροσώπου του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου, ενώ σήμερα Σαββάτο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν θα έχει καμία συνάντηση με τους θεσμούς, αφού θα είναι ομιλητής σε φόρουμ που έχει διοργανωθεί στην πόλη Μπρίζ του Βελγίου.

Με βάση τον μέχρι τώρα σχεδιασμό των δανειστών η διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί σε 3 στάδια.

Το πρώτο περιλαμβάνει τη νέα «λίστα» με τα ορόσημα-προαπαιτούμενα της αξιολόγησης, που ήδη συζητιούνται από σήμερα, ακολουθεί το θέμα των πλεονασμάτων για μετά το 2018 και το επείγον θέμα της ελάφρυνσης του χρέους.

Χθες, πρώτη ημέρα της αξιολόγησης, εξετάστηκε η πορεία εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών που χρωστά το ελληνικό κράτος σε ιδιώτες με τους οποίους συνεργάζεται.
Η ελληνική πλευρά ενημέρωσε τους θεσμούς ως προς την ολοκλήρωση των τεχνικών εκκρεμοτήτων με κάλυψη του στόχου.

«Εχει κλείσει το θέμα των οφειλών προς ιδιώτες» ανέφερε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, εκτιμώντας ότι την επόμενη Τρίτη που θα συνεδριάσει το Δ.Σ. του ESM θα γίνει η εκταμίευση του συνόλου της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Ηδη προωθείται έκθεση από τους θεσμούς προς το EuroWorking Group, ώστε να ανάψει το «πράσινο φως» για το υπόλοιπο της πρώτης μεγάλης δόσης (10,3 δισ. ευρώ) του Ιουνίου.

M. Χριστοδούλου

Πηγή

Πηγή αυτού του άρθρου:

https://attikanea.blogspot.gr/2016/10/2310.html

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr