Home Greek News ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΥΘΙΑ 1: Το σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή

ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΥΘΙΑ 1: Το σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή

by _
0 comment 160 views

Ο Κλέαρχος, ο ιδιοκτήτης της περίφημης ταβέρνας «Τράτα» στη Ραφήνα κρυφάκουγε τους δύο γνωστούς πελάτες του. Ο φίλος του δεν ήταν πια πρωθυπουργός. Και ο άλλος, ο Θόδωρος, είχε φύγει εδώ κι ένα χρόνο από την «ηλεκτρική καρέκλα» του Μαξίμου. Μέσα σε μια θύελλα αναπόδεικτων κατηγοριών. Μέσα στην ομίχλη που σκεπάζει συνήθως νωρίς το πρωί τις μονές του Αγίου Όρους…

Έξω, το κύμα έσκαγε απαλά στην παραλία της Ραφήνας. Οι άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του Καραμανλή ερευνούσαν με προσοχή τις κινήσεις στον γύρω χώρο, αλλά αισθάνονταν πιο χαλαροί. Τώρα ήταν άλλος ο ένοικος του Μαξίμου. Η «καραντίνα» στην οποία είχαν βάλει τον προστατευόμενο «στόχο» είχε λήξει. Κράτησε 242 ημέρες από το βράδυ της 5ης Φεβρουαρίου 2009, όταν ο Προκόπης Παυλόπουλος παρέδωσε στον Καραμανλή πληροφορίες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών για σχέδιο δολοφονίας του και τελείωσε το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς, όταν η ΝΔ συνετρίβη στις εκλογές και παρέλαβε την εξουσία ο Γιώργος Παπανδρέου.

Διαβάστε περισσότερα:

http://www.dossier.gr/φακελοσ-πυθια-1-το-σχέδιο-δολοφονίας-τ/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr