Home Greek News Πούτιν σε Ολάντ: Η Ελλάδα μου ζήτησε, να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία

Πούτιν σε Ολάντ: Η Ελλάδα μου ζήτησε, να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία

by _
0 comment 151 views

Η πληροφορία που φέρεται να μοιράστηκε με τον Ολάντ ο Πούτιν, περί εκτύπωσης δραχμής στη Ρωσία, προκαλεί αναταράξεις…

news247
Οκτώβριος 13 2016 20:04

Αίτημα εκτύπωσης δραχμής στη Ρωσία, φέρεται να κατέθεσε η Ελλάδα στη Ρωσία, σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο Ολάντ.

Στο βιβλίο του με τίτλο “Ένας πρόεδρος δεν πρέπει να τα λέει αυτά”, ο Φρανσουά Ολάντ αναφέρει συγκεκριμένα, ότι “η Ελλάδα ζήτησε από τη Ρωσία, να τη βοηθήσει, να τυπώσει δραχμές”.
Το “αίτημα” για χρήση του πιεστηρίου της Μόσχας, ελλείψει αντίστοιχου στην Ελλάδα, έγινε κατά τον Ολάντ το 2015, όταν “ο Έλληνας πρωθυπουργός έφερε την Ελλάδα, με το δημοψήφισμα στα όρια της εξόδου από την Ευρωζώνη”.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ολάντ, την αποκάλυψη του έκανε ο ίδιος ο Ρώσος Πρόεδρος, σε τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο, γεγονός που προκάλεσε έκπληξη, καθώς όπως αναφέρει, ο πρόεδρος Πούτιν δεν συνηθίζει να μοιράζεται πληροφορίες χωρίς λόγο.
Στον μεταξύ τους διάλογο, όπως μεταφέρεται στο βιβλίο, ο Πούτιν φέρεται να λέει:

“Οφείλω να σου δώσω μία πληροφορία. Η Ελλάδα μας κατέθεσε αίτημα εκτύπωσης δραχμών στη Ρωσία, γιατί δεν έχουν πια τυπογραφείο, για να το κάνουν οι ίδιοι. Θα ήθελα να σου δώσω αυτήν την πληροφορία, για να καταλάβεις καλά, ότι αυτό δεν είναι κάτι που επιθυμούμε”.

Σχολιάζοντας την πληροφορία, ο Ολάντ γράφει στο βιβλίο του, πως ίσως ο Ρώσος πρόεδρος τη μοιράστηκε μαζί του, για να μην κριθεί υπεύθυνος για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ή για να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, ότι ήταν μία πιθανότητα, για την αποφυγή της οποίας θα έπρεπε, να γίνουν τα πάντα.

Πηγή:

http://news247.gr/eidiseis/kosmos/diethnis-politiki/poutin-se-olant-h-ellada-moy-zhthse-na-kopsei-draxmes-sth-rwsia.4316535.html

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr