Home Greek News ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΜΑ,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑ,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΕΦΤΑ.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΜΑ,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑ,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΕΦΤΑ.

by _
0 comment 206 views

Οπως καθε τι ,οπως καθε Ελληνικη λεξη εχει παραποιηθει εννοιολογικα,ετσι και αυτες οι τρεις λεξεις, ΔΕΝ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΤΟΥΣ ΕΝΝΟΙΑ.

Συνηθιζουμε να λεμε τα χαρτονομισματα ως χρηματα,τα μεταλλικα ως νομισματα,και το συνολο χαρτιων και νομισματων ως λεφτα.

Και οι τρεις αυτες εκ των πραγματων πονηρες ονομασιες,ειναι ΛΑΘΟΣ.

Ας ξεκινησουμε απο την λεξη λεφτα,η λεπτα.

Αν παρουμε στα χερια μας οποιοδηποτε μεταλλικο αντιστοιχο ανταλλακτικο αντικειμενο που ειναι υποδιαιρεση του ευρω,γραφει επανω,δεκα λεπτα,ας πουμε,πενηντα λεπτα .

Αυτα ειναι τα λεπτα.η λεφτα.Το συνολο των μεταλλικων αντικειμενων που κραταμε στα χερια μας,που ειναι υποδιαιρεσεις της νομισματικης μοναδας.

Παμε ομως στην μεγαλυτερη παραποιηση εννοιων.

Αναρρωτηθηκατε ποτε,γιατι ολες οι μοναδες ανταλλακτικων αντικειμενων ονομαζονται ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΕΣ, ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΧΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ?

Αν χρημα ειναι το χαρτινο ανταλλακτικο αντικειμενο,τοτε γιατι το χαρτι του ενος δολλαριου ειναι νομισματικη και οχι χρηματικη μοναδα?

Κατι τρεχει με τις αλλοιωσεις των εννοιων των λεξεων λοιπον!!

Και δεν χρειαζεται ουτε καν να εχεις περασει εξω απο μια οικονομικη πανεπιστημιακη σχολη,για να καταλαβεις οτι κατι τρεχει.

Για να αρχισουμε απο καπου.Ακομα και τα λεξικα δινουν λαθος πληροφοριες.

Χρημα,ειναι καθε ανταλλακτικο αντικειμενο που χρησημοποιειται στην αξια,επαναλαμβανω << αξια>> που δειχνει και που ειναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ.

Πχ.καποτε δεν υπηρχαν ουτε χαρτια,ουτε μεταλλικα αντικειμενα .Οι ανταλλαγες γινονταν σε ειδος.

Οταν ομως μεγαλωσαν οι αναγκες των ανθρωπων και πολλαπλασιαστικαν τα προς ανταλλαγη προιοντα,αυτη η ανταλλαγη ηταν πολυ δυσκολη. Παρα πολλα προιοντα που ειχε καποιος,επρεπε να μεταφερθουν και να ανταλλαγουν με αλλα που ο ιδιος δεν ειχε.

Σκέφτηκαν λοιπον οι ανθρωποι να φτιαξουν ενα περιτεχνο μεταλλικο μικρο και ευχρηστο αντικειμενο,,που η ορατη δουλεια που χρειαζονταν για να σχηματισθει,να εδινε μεγαλυτερη αξια στο χρημα απο την αξια του σαν μεταλλο.Σημερα αυτην την διαφορα πραγματικης αξιας μεταλλου και αξιας χρηματος,την ονομαζουμε προστιθεμενη αξια.Και να μπορουν να το εχουν οι ανθρωποι στην τσεπη τους,να το αναγνωριζουν ολοι ως ανταλλακτικο αντικειμενο αξιας,για να γινει ποιο ευκολη η ανταλλαγη προιοντων.Εκεινη την στιγμη λοιπον,γεννηθηκε το πρωτο ανταλλακτικο ΧΡΗΜΑ και οχι νομισμα οπως αποκαλουν εκ του πονηρου σημερα οι διαφοροι επιστημονες.

Γιατι χρημα ειναι ενα ανταλλακτικο αντικειμενο ευ-χρη-στο,χρη-σιμο,λογω της ορατης και αδιαμφισβητητης αξιαςτου.που την οριζε η εκδοτικη αρχη μιας πολεως κρατους στην αρχη και αργοτερα η εκδουσα αρχη κρατων. Αργοτερα και με την αυξηση διακινησης προιοντων μεγαλυτερης ποικιλιας και μεγαλυτερων αποστασεων,χρειαστικε να φτειαχτουν χρηματα,μεγαλυτερης ανταλλακτικης αξιας.Αρχισαν λοιπον να χρησιμοποιουνται,πολυτιμα μεταλα,οπως χρυσος,αργυρος κλπ.

Η ανταλλαγη προιοντων με χρηματα,υπηρχε μεχρι τις αρχες του περασμενου αιωνα.Οι στο μεταξυ αναγκες καποιων οικονομικα ευκαταστατων ανθρωπων,να φυλασσουν με ασφαλεια τα χρηματα τους,μα και η αυξηση της εγκληματικοτητας,οδηγησε στην ιδρυση των υποτιθεμενα ασφαλων χώρων που επαιρναν τα χρηματα,τα χρησημοποιουσαν για να δανειζουν οσους ειχαν αναγκη,με τοκο,για να μπορουν να πληρωνουν για την λειτουργια τους,αλλα και να ενεργουν για την ασφαλεια των χρηματων των καταθετων τους.Γεννηθηκαν λοιπον οι τραπεζες.Αυτοι οι ληστρικοι οργανισμοι,με το αθωο κοινωνικο αρχικα προσωπο.

Και φυσικα οι Εθνικες τραπεζες,οι οποιες εξεδιδαν τα χρηματα του κρατους αλλα και μεριμνουσαν για τις πληρωμες των οφειλων των κρατων. Προς τις αρχες ομως του περασμενου αιωνα,καποιες ιδιωτικες τραπεζες,σε συνεργασια με πολιτικους της κακιας συμφορας,εκχωρησαν το δικαιωμα του κρατους να εκδιδει το χρημα,σε ιδιωτικες τραπεζες.Εκτοτε αυτο το δικαιωμα,που απομακρυνε το κρατος απο τα περιουσιακα του στοιχεια,ουσιαστικα εβαζε εμμεσως την τραπεζα διαχειριστρια των περιουσιακων στοιχειων ενος κρατους,γιατι ΕΚΕΙΝΗ ΟΡΙΖΕ ΠΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΞΕΔΙΔΕ ΑΝΑΛΟΓΟ ΧΡΗΜΑ, σε συνδιασμο με τον απιστευτο φαταουλισμο των τραπεζων,εφερε την δημιουργια του ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ. Νομισμα πηρε την ονομασια,απο το ρημα νομιζω.

Τι συνεβαινε και συμβαινει ακομα.Η Ιδιωτικη τραπεζα που εξεδιδε πλεον το κρατικο χρημα, ΔΕΝ ΤΟ ΕΔΙΔΕ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΖΕ. Οταν το κρατος πληρωνε εναν υπαλληλο η εναν προμηθευτη,δεν του εδιδε χρημα,αλλα ενα χαρτι που ελεγε ουσιαστικα,οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ ΑΞΙΑΣ.

Νομιζει οτι ειναι.Στην πραγματικοτητα κραταει στα χερια του,τα δανεικα του κρατους του.Ετσι οταν καποιος χρησιμοποιούσε αυτα τα δανεικα για να αγορασει προιοντα,στην πραγματικοτητα ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ.

Αυτο για να μην ρωτανε καποιοι αδαεις που χρωστανε τα κρατη.Χρωστανε στους τραπεζιτες,που ξαφνικα βρισκονται να δικαιουνται να οριζουν ποση αξια εχει ενα κρατος και να δανειζουν το κρατος !!

Ηταν τοση ομως η αδηφαγια των τραπεζων,που αρχιζαν να κοβουν νομισματα και εναντι υποθετικων αξιων.Εφτασαν να οριζουν αξιες στην ανθρωπινη ζωη και να τις ομολογοποιουν. Να ομολογοποιουν τους πιθανους κινδυνους καταστροφης μιας χωρας,η αδυναμιας της να πληρωσει τα δανεικα της,τα λεγομενα ασφαλιστρα κυνδινου CDS. http://www.tovima.gr/finance/finance-news/article/?aid=320081

Μια τετοια περιπτωση καταρρευσης τιμων ομολογων που εξεδιδε η Leeman Brothers για εναν καταρρεοντα τομεα της Αμερικανικης οικονομιας τον κατασκευαστικο,εφερε το οικονομικο τραπεζικο κραχ του 2008.

Σημερα,η ποιο γνωστη σκασμενη ηδη φουσκα του πλανητη,λεγεται νομισμα του Δολλαριου. Η εκδοση απειρων δολλαριων εναντι υποθετικων αξιων που μεγαλωνε με την αδηφαγια των εκδοτων της FED και των ιδιοκτητων της,τρακαρε στην κυριολεξια επανω στην τραπεζα των B.R.I.C.S. η οποια οχι μονο στερει απο το δολλαριο το 60% και παραπανω των εμπορικων συναλλαγων,αλλα και αντιπαραθετει νομισματα οπως Γουον η Ρουβλι,που τα κρατη τους ενισχυαν χρονια τωρα,αγοραζοντας μεγαλες ποσοτητες χρυσου,μετατρεποντας τα σιγα σιγα,-δεν το ολοκληρωσαν ακομη- σε ΧΡΗΜΑΤΑ. Καθαρες αξιες.

Ο λογος που στο παγκοσμιο στερεωμα παρα την καταρρευση του δολλαριου,αντεχει το Ευρω,ειναι γιατι το Ευρω,δεν ειναι βεβαια χρημα,αλλα δεν ειναι και μονο νομισμα.Στηριζεται και σε καποιες ποσοτητες χρυσου που κετεθεσαν οι χωρες της ευροζωνης στην ΕΚΤ. Γι αυτο και η λυσσα των υποτιθεμενων αναλυτων για καταρρευση του Ευρω,γιαυτο η κανιβαλλιστικη επιθεση του αμερικανικου παραγοντα,ΟΧΙ φυσικα στην αμαρτωλη ουτως η αλλως Ντοιτσεμπανκ,-μηπως υπαρχει τραπεζα λιγότερο αμαρτωλη-αλλα στην τραπεζικη ναυαρχιδα του Ευρω.

Γι αυτο η προσπαθεια για GREXIT και με το δημοψηφισμα και μελλοντικα.Στοχος η καταρρευση του ευρω και η ταυτοχρονη προσπαθεια αναστασεως του νεκρου δολλαριου. Κι ολα αυτα τα απλα και κατανοητα πραγματα,που ισως σε καποια να μην ειμαι και τελειως σωστη,αλλα σε γενικες γραμμες ετσι ειναι,δεν βρεθηκε ενας οικονομολογος να μας τα πει.

Το υποτιθεμενο χρεος μας,ηταν μια φουσκα τεχνιτη,που την φουσκωσε ο Γεωργιου με λογιστικο τροπο,κι εσπευσε ο Γαπ να την σκασει στο κεφαλι μας.

Το χρεος μας,ειναι ΜΙΑ ΤΕΧΝΗΤΑ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΤΑ ΣΚΑΣΜΕΝΗ ΦΟΥΣΚΑ.

Κυριε Στουρναρα, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ,ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ? .

Ιωαννα Βαφειαδου

Πηγή:

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΜΑ,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑ,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΕΦΤΑ.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr