Home Greek News Είκοσι (!!!) πράκτορες σχεδίαζαν τη δολοφονία του Κ. Καραμανλή

Είκοσι (!!!) πράκτορες σχεδίαζαν τη δολοφονία του Κ. Καραμανλή

by _
0 comment 129 views

Στοιχεία-σοκ στα απόρρητα έγγραφα που επικαλείται η αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών στην παραπεμπτική πρότασή της προς το δικαστικό συμβούλιο

Από τη
Βάσω Παλαιού

Σε στενό κλοιό 20 πρακτόρων, μεταξύ των οποίων δύο γυναίκες, δύο νεαροί Ευρωπαίοι και δύο γεροδεμένοι Ελληνες, οι οποίοι σχεδίαζαν τη δολοφονία του, βρισκόταν από την άνοιξη του 2008 ο τότε πρωθυπουργός της χώρας Κώστας Καραμανλής! Οι σοκαριστικές λεπτομέρειες του σχεδίου «Πυθία 1», που θυμίζουν κατασκοπευτικό θρίλερ, αποκαλύπτονται μέσα από την πολυσέλιδη πρόταση της αντιεισαγγελέως Πρωτοδικών Μαρίας Σοφίας Βαΐτση προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας. Το σχέδιο «Πυθία 1» αφορούσε την αποσταθεροποίηση της χώρας κατά την περίοδο 2007-2009 με την εμπλοκή ξένων μυστικών υπηρεσιώνμ με στόχο να ασκηθεί πίεση στην τότε κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή σε ζητήματα που αφορούσαν τις διεθνείς σχέσεις της και κυρίως την ενεργειακή πολιτική της, όπως έχει αποκαλύψει η «δημοκρατία» σε πληθώρα δημοσιευμάτων της.

Οι πληροφορίες

Στην πρόταση-φωτιά περιγράφεται πως, σύμφωνα με πληροφορίες που περιήλθαν στην ΕΥΠ από αξιωματούχο της FSB (Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας), κύριο μέρος του σχεδίου «Πυθία 1» ήταν η στενή παρακολούθηση του Κώστα Καραμανλή, η οποία είχε οργανωθεί από «δυτικές υπηρεσίες με τη συμμετοχή ομόλογης υπηρεσίας άλλου (μη ευρωπαϊκού) κράτους», όπως αναφέρουν τα απόρρητα έγγραφα, υπονοώντας τη CIA.

Σκοπός της παρακολούθησης, σύμφωνα με τη δικογραφία, ήταν «η πραγματοποίηση επίθεσης σε βάρος του πρωθυπουργού, με ειδικότερο επιδιωκόμενο σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας». Για το σχέδιο «Πυθία 1» έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας, δηλαδή της συνωμοσίας σε διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος και της αποστέρησης πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας που του παρέχει το Σύνταγμα.

Οπως τονίζει -ωστόσο- η εισαγγελέας στην πρότασή της προς το δικαστικό συμβούλιο, δεν κατέστη δυνατή η ανακάλυψη των άγνωστων δραστών.

screen-shot-2016-10-10-at-10-40-28-am

O William Bazil

Από τα απόρρητα έγγραφα και τις πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών που επικαλείται η αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών στην πρότασή της προς το δικαστικό συμβούλιο, προκύπτει πως οι άγνωστοι δράστες παρακολουθούσαν τον Κώστα Καραμανλή με τρία οχήματα, δύο εκ των οποίων βαν, κατά τη διάρκεια της διαδρομής που ακολουθούσε από τη Ραφήνα στο Μέγαρο Μαξίμου και αντίστροφα!

Στο ένα όχημα τύπου βαν μάρκας Τογιότα (το οποίο έφερε πλαστές ελληνικές πινακίδες) τις περισσότερες φορές επέβαιναν τρία με τέσσερα άτομα, με δράση «επαγγελματική και εντεινόμενη ήδη από τις αρχές του μηνός Απριλίου του έτους 2008», που επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με άλλους συνεργούς τους. Το βαν χρώματος μπεζ κινούνταν συνεχώς κατά μήκος της διαδρομής που ακολουθούσε ο τότε πρωθυπουργός και μέχρι το ύψος της Αττικής Οδού στο Ολυμπιακό Στάδιο. Το εν λόγω βαν εντοπίστηκε και στη λεωφόρο Μαραθώνος, στο ύψος του Πικερμίου, όπου πιθανότατα κατέγραφε την ταχύτητα πομπής, τα συνοδευτικά οχήματα, τα άτομα συνοδείας και άλλα στοιχεία.

Και δεύτερο

Στο ίδιο σημείο, μάλιστα, εντοπίστηκε κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο του 2008 ένα δεύτερο όχημα τύπου βαν, μάρκας Φορντ και χρώματος μπλε, το οποίο έφερε επίσης πλαστές ελληνικές πινακίδες. Επίσης, στον Γέρακα (Carrefour) εντοπίστηκε το τρίτο όχημα που παρακολουθούσε τον πρώην πρωθυπουργό. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο μάρκας BMW και χρώματος ασημί με γερμανικές πινακίδες. Στο βαν μάρκας Τογιότα επέβαιναν τέσσερις άνδρες, οι τρεις μελαχρινοί και ένας καστανός, στο βαν μάρκας Φορντ επέβαιναν τρεις άνδρες και στο αυτοκίνητο BMW οι δύο γυναίκες!

Η ομάδα αντιπαρακολούθησης κατέληξε στο συμπέρασμα πως κατά τη διάρκεια του δρομολογίου του Ελληνα πρωθυπουργού «λειτουργούσαν, συγχρόνως, ομάδες υποστήριξης και καταγραφής», συνολικά περίπου 20 άτομα.

Στον Χολαργό, μάλιστα, στις αρχές Ιουνίου 2008 διαπιστώθηκε και η παρουσία ακόμη δύο ατόμων (νεαρής ηλικίας), τα οποίοαπιθανότατα ήταν Ευρωπαίοι υπήκοοι.

Η ελεγχόμενη εμπλοκή και το βαν με τα εκρηκτικά και τα καλάζνικοφ

Επίσης, από τα απόρρητα έγγραφα προκύπτει πως το διάστημα από 20 μέχρι 25 Απριλίου 2008 στην περιοχή της Νέας Μάκρης, και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των φωτεινών σηματοδοτών οι οποίοι οδηγούν στη Μονή του Αγίου Εφραίμ, πραγματοποιήθηκε «ελεγχόμενη» διαδικασία εμπλοκής, διάρκειας 30 δευτερολέπτων, μεταξύ κλιμακίου της ομάδας εργασίας της FSB και των πρακτόρων που παρακολουθούσαν τον Κώστα Καραμανλή, καθώς εντοπίστηκε το βαν Τογιότα.
Οι άγνωστοι δράστες που παρακολουθούσαν τον Κώστα Καραμανλή ήταν δύο άνδρες γυμνασμένοι, που μιλούσαν ελληνικά, οι οποίοι διέφυγαν με μοτοσικλέτα τύπου Εντούρο, κίτρινου χρώματος.

Οι δύο γυμνασμένοι άνδρες εγκατέλειψαν το βαν, στο οποίο εντοπίστηκαν σοκαριστικά στοιχεία, από τα οποία προέκυπτε λεπτομερής καταγραφή της διαδρομής που ακολουθούσε ο Ελληνας πρωθυπουργός, τα συνοδευτικά οχήματα, οι μηχανές ασφαλείας, καθώς και χάρτες στους οποίυς είχαν σημειωθεί τα σημεία συνάντησης των ομάδων παρακολούθησης, μεταξύ των οποίων και η οδός Φανερωμένης στην περιοχή του Χολαργού.

Επίσης, εντοπίστηκαν κιάλια νυχτερινής παρατήρησης, εκρηκτική ύλη C-4 και όπλα tokarev και kalasnikof, υλικά καμουφλάζ (καινούργια, αχρησιμοποίητα), υλικά μακιγιάζ, όπως μολύβια, κουκούλες μη χρησιμοποιημένες, οι οποίες δεν έφεραν κάποιο διακριτικό, καθώς και γυναικεία ρούχα, συστήματα επικοινωνίας υψηλής τεχνολογίας και ενέργειας, συγχρονισμένα στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ., ένα τηλεχειριστήριο, τρόφιμα (ξηρά τροφή και σοκολάτες) και σκιές.

Στο εδώλιο με βαριές κατηγορίες

screen-shot-2016-10-10-at-10-40-19-am

Η πρόταση της κυρίας Βαΐτση προς το δικαστικό συμβούλιο αφορά τη μεγάλη δικογραφία που σχηματίστηκε από τον ανακριτή Δημήτρη Φούκα και στην οποία συνενώθηκαν οι υποθέσεις των τηλεφωνικών υποκλοπών, του σχεδίου «Πυθία 1», καθώς και το σκέλος της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας με κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη. Η εισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθούν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ο κ. Καρχιμάκης, για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση μυστικών της Πολιτείας κατ’ εξακολούθηση, και οι υπάλληλοι της ΕΥΠ Αγγελική Πατελάκη και Θεόδωρος Σπατιώτης ως φυσικοί αυτουργοί του αδικήματος, ενώ ζητά και την παραπομπή στο εδώλιο του καταζητούμενου πρώην υπαλλήλου της αμερικανικής πρεσβείας William Bazil για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Πηγή:

http://www.dimokratianews.gr/content/67473/eikosi-praktores-shediazan-ti-dolofonia-toy-k-karamanli

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr