Home Greek News Πρόκληση από την Τουρκία: Η Άγκυρα δημοσίευσε χάρτη με την μισή Ελλάδα να είναι τουρκική

Πρόκληση από την Τουρκία: Η Άγκυρα δημοσίευσε χάρτη με την μισή Ελλάδα να είναι τουρκική

by _
0 comment 132 views

ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ

-του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Mετά την δήλωση του Ρ.Τ.Ερντογάν περί αναθεωρήσεως της Συνθήκης της Λωζάνης οι Τούρκοι δημοσιεύουν έναν χάρτη ο οποίος δείχνει την Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, τη Θράκη, την Κρήτη, την Κύπρο και πολλά από τα νησιά του Αιγαίου να ανήκουν στην Τουρκία και όχι στα δύο ελληνικά κράτη (την Κυπριακή Δημοκρατία την έχει εξαφανίσει εντελώς)…

Ο χάρτης δημοσιεύθηκε στην τουρκική εφημερίδα, ***Star με ένα υποθετικό σενάριο σχετικά με το πως θα ήταν τα τουρκικά σύνορα εάν δεν ίσχυε η Συνθήκη της Λωζάννης.

Η εφημερίδα, είναι φιλοκυβερνητική (αν και πλέον όλες είναι φιλοκυβερνητικές για να επιβιώσουν)

Ο χάρτης κυκλοφόρησε με αφορμή την συζήτηση που έχει γίνει στην Τουρκία περί δικαιωμάτων της Άγκυρας στο Χαλέπι της Συρίας. Μία πόλη, που ήταν η τρίτη μεγαλύτερη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και την έχασαν μετά τη Συνθήκη της Άγκυρας, όπως και τη Μοσούλη.

Είναι σαφές ότι οι Τούρκοι θέλουν να αμφισβητήσουν όλες τις Συνθήκες εκείνης της περιόδου και να προχωρήσουν σε ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Μάλιστα το τουρκικό επιχείρημα είναι ότι ο πόλεμος στην Συρία και οι σφαγές του ISIS στο Ιράκ δεν θα γινόντουσαν εάν το Χαλέπι και η Μοσούλη, ήταν τουρκικές!

screen-shot-2016-10-08-at-2-15-00-pm

Μάλιστα αναφέρουν ότι η Συνθήκη της Άγκυρας έδωσαν την κυριαρχία της Μοσούλης στο Ιράκ με τον όρο η Τουρκία να έχει το δικαίωμα να επεμβαίνει όποτε το κρίνει απαραίτητο.

Όπως αναφέρει ο Τούρκος καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Dr. Hussein Pazarcı η Τουρκία έχει το δικαίωμα να προχωράει σε διασυνοριακές επεμβάσεις για να προστατέψει τα συμφέροντά της.

Όπως γίνεται κατανοητό τίποτε από αυτά που είπε ο Τούρκος πρόεδρος δεν ήταν τυχαίο. Νιώθει ότι η Τουρκία είναι αρκούντος ισχυρή για να αναθεωρήσει σύνορα και Συνθήκες στο σύνολό τους.

***Star με ένα υποθετικό σενάριο

Πηγή:

Πρόκληση από την Τουρκία: Η Άγκυρα δημοσίευσε χάρτη με την μισή Ελλάδα να είναι τουρκική

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr