Home Greek News ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΒΕΡΤΑ! Αύξηση των προσφυγικών ροών στον Εβρο σύμφωνα με το Associated Press

ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΒΕΡΤΑ! Αύξηση των προσφυγικών ροών στον Εβρο σύμφωνα με το Associated Press

by _
0 comment 125 views

Ανησυχητική αύξηση καταγράφεται στις απόπειρες προσφύγων να περάσουν τον Εβρο, για να μπουν στην Ελλάδα.

-του JIMMY885 στις 5 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2016

Την Τετάρτη, η ελληνική αστυνομία έπιασε 214 Σύρους πρόσφυγες που πέρασαν τον ποταμό. Ηταν η δεύτερη μαζική απόπειρα των τελευταίων ημερών, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα οι αρχές είχαν πιάσει 107 πρόσφυγες που ακολούθησαν το ίδιο «μονοπάτι».

Αστυνομικός δήλωσε στο Associated Press, υπό το καθεστώς ανωνυμίας, ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες εκμεταλλεύονται τη χαμηλή στάθμη των νερών του Εβρου αυτή τη στιγμή κοντά στην Ορεστιάδα, καθώς αναζητούν εναλλακτικές διαδρομές, με τα σύνορα να παραμένουν κλειστά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ελληνικής αστυνομίας, γράφει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, περίπου 200 άνθρωποι προσπαθούν να περάσουν τα βόρεια σύνορα με την ΠΓΔΜ κάθε ημέρα, αναζητώντας κενά στον φράχτη. Η αστυνομία έχει ενισχύσει τις περιπολίες στην περιοχή, ενώ έλεγχοι γίνονται σε όλα τα τρένα που κατευθύνονται από την Ελλάδα στην ΠΓΔΜ.

Κάποιες φορές, οι πρόσφυγες πληρώνουν λαθροδιακινητές να τους καθοδηγήσουν. Αλλες, βασίζονται στην τεχνολογία. Οπως ο 35χρονος Αφγανός Καζέμ Γκάσιγκ.

«Ξεκίνησα από την Αθήνα για τη Θεσσαλονίκη. Από εκεί, σκοπεύω να πάω στην Ειδομένη και μετά να περάσω με τα πόδια στην ΠΓΔΜ», δήλωσε στο Associated Press. «Αποφάσισα να προχωρήσω με την βοήθεια του Google Maps για όσο μπορώ. Αν φτάσω σε ένα σημείο που δεν μπορώ να συνεχίσω, θα πρέπει να βρω λαθροδιακινητές για να με καθοδηγήσουν», πρόσθεσε.

Πηγή…

https://hellasforce.com/2016/10/05/περνανε-αβερτα-αύξηση-των-προσφυγικώ/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr