Home Greek News Παρεμβάσεις Στρατηγού Συναδινού για τα καταστροφικά Μνημόνια στην Ελλάδα, ζητήματα Δικαιοσύνης και αναχαίτιση της λαθρομετανάστευσης από αφρικανικές χώρες

Παρεμβάσεις Στρατηγού Συναδινού για τα καταστροφικά Μνημόνια στην Ελλάδα, ζητήματα Δικαιοσύνης και αναχαίτιση της λαθρομετανάστευσης από αφρικανικές χώρες

by _
0 comment 96 views

Παρεμβάσεις Στρατηγού Συναδινού για τα καταστροφικά Μνημόνια στην Ελλάδα, ζητήματα Δικαιοσύνης και αναχαίτιση της λαθρομετανάστευσης από αφρικανικές χώρες – 3 ΒΙΝΤΕΟ

Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα την μακροοικονομική κατάσταση στην Ελλάδα τονίζοντας ότι, οι Έλληνες πρέπει να αντιδράσουν σε όλα αυτά τα συστημικά και δήθεν δημοκρατικά σχήματα, τα οποία σε συνδυασμό με την τρόικα οδήγησαν μεθοδικά την χώρα στη σημερινή τραγική της κατάσταση. Η λύση είναι απλή. Εμπιστοσύνη σε μια εθνικιστική κυβέρνηση της οποίας το ενδιαφέρον θα έγκειται μόνο στην πρόοδο και την ανάπτυξη της χώρας και των πολιτών της.

Ακολουθεί η ομιλία:

“Κυρία Πρόεδρε, η παράσταση θεάτρου που η τρόικα παίζει στην Ελλάδα, οδηγεί στην τελευταία πράξη-δόση του προγράμματος, όπως έχουν πλέον ονομαστεί τα μνημόνια. Βέβαια, τα τελευταία 6 χρόνια, οι Ευρωπαίοι πολίτες χειραγωγήθηκαν και πείστηκαν ότι οι Έλληνες δεν δουλεύουν και σπαταλούν τα δανεικά χρήματα της Ένωσης. Ταυτόχρονα, οι ανίκανες κεντρώες, αριστερές και δεξιές συγκυβερνήσεις της χώρας μου, που ενδιαφέρονται μόνο για τη νομή της εξουσίας, οδήγησαν στη φτώχια και την ανέχεια τον Ελληνικό λαό. Μισό εκατομμύριο νέοι Έλληνες επιστήμονες εξαναγκάστηκαν σε μετανάστευση, ενώ ταυτόχρονα οι τραγικές επιλογές των Ευρωπαϊκών οργάνων οδήγησαν στον εγκλωβισμό εκατομμυρίων λαθρομεταναστών.

Οι Έλληνες λοιπόν αν δεν αντιδράσουν, θα καταστούν μάρτυρες της ολοκληρωτικής καταστροφής της χώρας καθόσον, δανεισμός από την Ένωση και το ΔΝΤ δεν υφίσταται και η έξοδος στις αγορές, εάν γίνει, θα γίνει με ληστρικούς όρους.

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να απαιτήσουν τη διαγραφή του παράνομου και απεχθούς χρέους. Πρέπει όμως να μην κάνουν το ίδιο λάθος και δείξουν εμπιστοσύνη στα συστημικά, δήθεν δημοκρατικά σχήματα που κατέστρεψαν τη χώρα μου, αλλά σε μία εθνικιστική κυβέρνηση που θα ενδιαφέρεται μόνο για την ανάκαμψη, την πρόοδο και την ανάπτυξη της Ελλάδας.”

Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα την προσωρινή νομική συνδρομή για υπόπτους ή κατηγορουμένους που στερούνται της ελευθερίας τους και τόνισε ότι, η εξασφάλιση ελαχίστου επιπέδου δικαστικής αρωγής μόνο για τις συγκεκριμένες κατηγορίες υπόπτων σε όλα τα κράτη μέλη, δεν θα ενισχύσει την ασφάλεια δικαίου, απεναντίας θα εντείνει τα προβλήματα που ήδη υφίσταται οδηγώντας σε αδιέξοδο.

Ακολουθεί η ομιλία:

“Κύριε Πρόεδρε, η Επιτροπή προτείνει ένα κείμενο βάσει της αρχής της αμοιβαίας αναγνώρισης των δικαστικών αποφάσεων και διαταγών και του οδικού χάρτη για την ενίσχυση των δικονομικών δικαιωμάτων των υπόπτων ή κατηγορουμένων σε ποινικές διαδικασίες. Όμως, η εξασφάλιση ελαχίστου επιπέδου δικαστικής αρωγής σε όλα τα κράτη μέλη δεν πρέπει να περιορίζεται σε δύο κατηγορίες, δηλαδή για υπόπτους ή κατηγορουμένους σε ποινικές διαδικασίες οι οποίοι στερούνται της ελευθερίας τους και για καταζητούμενα άτομα τα οποία υπόκεινται σε διαδικασίες που αφορούν στην εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Τέτοια αποσπασματική προσέγγιση δεν ενισχύει την ασφάλεια δικαίου, ούτε καθιστά σαφή το βαθμό και την ποιότητα του δικαιώματος νομικής αρωγής. Πράγματι υπάρχουν διαφορές μεταξύ των κρατών μελών όσον αφορά στην ποιότητα και την αμοιβή της παρεχόμενης νομικής αρωγής, η οριζόντια όμως νομοθέτηση για τη δικαστική αρωγή και εκπροσώπηση θα εντείνει τα προβλήματα που ήδη υφίστανται και δεν θα οδηγήσει σε λύση. Ευχαριστώ.

Την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα το μέλλον των σχέσεων μεταξύ Αφρικής, Καραϊβικής, Ειρηνικού και ΕΕ μετά το 2020 τονίζοντας ότι, οι συμφωνίες εταιρικής σχέσης πρέπει να στηρίζονται στην προώθηση των συμφερόντων των κρατών μελών της Ένωσης, στην εφαρμογή μέτρων και κυρώσεων κατά των χωρών που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και στην οροθέτηση σαφών εγγυήσεων όταν δεν επιτυγχάνονται υλοποιήσιμοι στόχοι.

Ακολουθεί η ομιλία:

“Κύριε Πρόεδρε,οι συμφωνίες εταιρικής σχέσης μεταξύ ΕΕ και της ομάδας των κρατών της Αφρικής, Καραϊβικής και Ειρηνικού, πρέπει να επικεντρωθούν σε τρία βασικά ζητήματα: Πρώτον, την οικονομική εταιρική σχέση, με πρωταρχικό σκοπό την προώθηση των συμφερόντων των κρατών μελών της Ένωσης αλλά και την δημιουργία βιώσιμης ανάπτυξης στις χώρες αυτές, ως βασικός παράγοντα αναχαίτισης της λαθρομετανάστευσης.

Δεύτερον, τη δημιουργία προϋποθέσεων ώστε, ειδικά για τις Αφρικανικές χώρες, κάθε εγκληματικές, τρομοκρατικές ενέργειες και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου, να συνιστά αυτόματα, εφαρμογή μέτρων και κυρώσεων κατά των χωρών αυτών.

Τρίτον και κυριότερο, με κάθε εγγραφή στον Προϋπολογισμό, κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάπτυξης, θα πρέπει να οροθετούνται σαφείς εγγυήσεις, νομικές ρήτρες και υλοποιήσιμοι στόχοι, που θα συνδέονται άμεσα με τη συνέχιση ή διακοπή χρηματοδότησης των χωρών αυτών. Ευχαριστώ”.
Πηγή:

http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/parembaseis-strathgou-sunadinou-2-binteo1#ixzz4MH1XstWO

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr