Home Greek News ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!! ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ!!! Φαντάροι (από Πάτρα, Άραξο, Μεσολόγγι) λένε «όχι» στην άσκηση «Ηνίοχος» με ΗΠΑ-Ισραήλ… και αποκαλούν ¨ΚΡΑΤΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ”, το Ισραήλ!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!! ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ!!! Φαντάροι (από Πάτρα, Άραξο, Μεσολόγγι) λένε «όχι» στην άσκηση «Ηνίοχος» με ΗΠΑ-Ισραήλ… και αποκαλούν ¨ΚΡΑΤΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ”, το Ισραήλ!

by _
0 comment 135 views

Δεν θα βοηθήσουμε στους επόμενους βομβαρδισμούς, στο επόμενο μακελειό που ετοιμάζουν.

Η δήθεν αριστερή κυβέρνηση γυρνά την πλάτη στη βαθιά αντιπολεμική παράδοση του ελληνικού λαού, τα πραγματικά αισθήματα που τρέφει για το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ

Εμείς όμως Αρνούμαστε να συμμετάσχουμε στους πολέμους της νέας εποχής.

Μένουμε στη μεριά του αντιπολεμικού κινήματος και δε βάφουμε τα χέρια μας με αίμα.

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ … ΑΚΡΩΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ!

ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΜΑΣ, ΣΗΚΩΣΑΝ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΟΒΡΙΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΗΓΕΣΙΑ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ!

Όσο υπάρχουν τέτοια ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ…

-Καλλιόπη Σουφλή

Φαντάροι από το ΚΕΤΧ Πάτρας,τον Άραξο ,το ΚΕΝ Μεσολογγίου λένε ΟΧΙ στην άσκηση «Ηνίοχος»

Υπογράφουν κοινό κείμενο μαζί με άλλες 50 στρατιωτικές μονάδες

10:55,02.10.2016|

Κοινό κείμενο με τίτλο «Δεν πολεμάμε, δεν καταστέλλουμε για τα συμφέροντά τους, φαντάροι από το ΚΕΤΧ της Πάτρας, την 116 Πτέρυγα Μάχης του Αράξου και το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων του Μεσολογγίου, υπογράφουν μαζί με συναδέλφους τους από 50 μονάδες κοινό κείμενο, με το οποίο δηλώνουν την αντίθεσή τους στη διενέργεια – συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στην άσκηση ‘Ηνίοχος» η οποία διεξάγεται μαζί με τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ και των ΗΠΑ.

Στην ανακοίνωσή τους οι φαντάροι από τις 3 στρατιωτικές μονάδες της περιοχής αναφέρουν τα εξής:

«Για μία ακόμη φορά η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα απέραντο πεδίο ασκήσεων με τη διεξαγωγή της τεράστιας διακλαδικής, διακρατικής, στρατιωτικής άσκησης με την ονομασία ΗΝΙΟΧΟΣ 2015 (20-30 Απριλίου). Ελλάδα-ΗΠΑ-Ισραήλ ετοιμάζουν επί της ουσίας έναν εικονικό πόλεμο διαθέτοντας πάνω από 150 πολεμικά αεροσκάφη. Το σύνολο της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας βρίσκεται στον αέρα. Από κοντά στρατός ξηράς, ειδικές δυνάμεις και ναυτικό επιχειρούν στο σύνολο σχεδόν της επικράτειας και του εναέριου χώρου (Πελοπόννησος, Β. Ελλάδα, Αιγαίο, Ιόνιο). Τα σενάρια της άσκησης αποκαλύπτουν ότι αυτή η επιδίωξη Αξιόμαχου βρίσκεται πολύ μακριά από τις παραδοσιακές σκέψεις περί προστασίας της άμυνας της χώρας. Είναι ξεκάθαρο ότι εκπαιδεύονται για τις επόμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Επεμβάσεις που έφεραν θάνατο, καταστροφή, πείνα, δυστυχία, δημιούργησαν εκατομμύρια πρόσφυγες, διέλυσαν κράτη, έσπειραν τον εμφύλιο και τη μισαλλοδοξία.

Μας απευθύνουν πολεμικό προσκλητήριο και τους το επιστρέφουμε. Δε θα βοηθήσουμε στους επόμενους βομβαρδισμούς, στο επόμενο μακελειό που ετοιμάζουν. Η δήθεν αριστερή κυβέρνηση γυρνά την πλάτη στη βαθιά αντιπολεμική παράδοση του ελληνικού λαού, τα πραγματικά αισθήματα που τρέφει για το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ. Εμείς όμως Αρνούμαστε να συμμετάσχουμε στους πολέμους της νέας εποχής. Μένουμε στη μεριά του αντιπολεμικού κινήματος και δε βάφουμε τα χέρια μας με αίμα.

Το κόστος της στρατιωτικής κινητοποίησης είναι πρόκληση στο δοκιμαζόμενο κόσμο της εργασίας. Την ίδια στιγμή που συνεχίζεται απρόσκοπτα η εξυπηρέτηση του χρέους, λεηλατούνται τα αποθεματικά των δημόσιων ταμείων, γίνονται περικοπές παντού και χάθηκαν στο δρόμο ακόμη και τα ψίχουλα του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Ενώ κοροϊδεύουν εμάς και τις οικογένειές μας, φορτώνοντας το υπέρογκο οικονομικό βάρος της υποχρεωτικής στράτευσης, διεξάγουν ασκήσεις που θυσιάζουν στο βωμό του Αξιόμαχου κομματιασμένους Πεζοναύτες στο Βόλο και νεκρούς πιλότους στην Ισπανία, μολύνοντας ανεπανόρθωτα το περιβάλλον.

Επιμένουν στις πολεμικές προετοιμασίες, τις παράλογες αγορές νέων όπλων, προχωρούν σε προσλήψεις νέων μισθοφόρων και παρέχουν αυξήσεις μόνο σε στρατιωτικούς και αστυνομία γιατί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εργάζεται σκληρά για την αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή. Στρατηγικός στόχος γίνεται η χάραξη ΑΟΖ και η εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων. Για αυτό οι αποστολές εκτός συνόρων, οι συμμαχίες με ΗΠΑ-Κύπρο-Ισραήλ-Αίγυπτο, η επέκταση των δογμάτων άμυνας ασφάλειας. Με κοινό παρονομαστή την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων ως βασικό στοιχείο εξόδου από την καπιταλιστική κρίση.

Αυτά τα σχέδια και συμφέροντα δεν είναι δικά μας. Αυτοί που μας ετοιμάζουν ένα μέλλον εκμετάλλευσης και περιπλάνησης δε μπορούν να μας εμπνεύσουν με την «πολυδιάστατη» εξωτερική πολιτική τους, δε μπορούν να μας τσουβαλιάσουν σε κανένα νέο «εθνικό όραμα». Η δικιά μας ταξική σκοπιμότητα επιβάλει να καταγγελθεί η άσκηση, να εκτεθεί το αξιόμαχο του ελληνικού στρατού, να γίνουν πιο δύσκολες οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες.

Αρνούμαστε οποιαδήποτε συμμετοχή στην άσκηση. Καλούμε τη νεολαία και το εργατικό κίνημα να συμβάλλουν στην ανάπτυξη κινήματος μέσα και έξω από τον Στρατό. Να σταθούμε απέναντι στον Ελληνικό Στρατό, το ΝΑΤΟ και τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, τις ΗΠΑ, το ΔΝΤ και την Ε.Ε., το Κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ. Απέναντι στην αντεργατική, αυταρχική και φιλοπόλεμη κυβερνητική πολιτική του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Βάζοντας μπροστά τα εργατικά συμφέροντα και το διεθνισμό της κοινής πάλης των λαών.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟ 50 ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ «ΗΝΙΟΧΟΣ»

290 ΜΚ/ΤΟ Λιβαδοχώριο Λήμνου, 88 Α/Κ, 285 ΤΠ ΑΤΣΙΚΗΣ ΛΗΜΝΟΥ, 547 Aερομεταφερόμενο Τάγμα Ρεθύμνου, ΚΕΕΜ Σπάρτης, 3ος Λόχος Μηχανικού Βάλτος Έβρου, 616 Τάγμα Πεζικού, ΚΕΤΘ Αυλώνα, 535 ΜΚ/ΤΠ 31η Ταξιαρχία, ΚΕΤΧ Πάτρας, ΚΕΝ Μεσολογγίου 2/39 ΣΠ, 526 ΜΚ/ΤΠ, 124 ΠΒΕ Τρίπολη, 585 ΜΚ/ΤΠ Άργος Ορεστικό, 29η Ταξιαρχία Πεζικού Στρατόπεδο Λοχαγού Παράσχου, ΑΣΔΥΣ, 221 ΕΜΑ ΠΛΑΤΥ ΕΒΡΟΥ, ΣΑΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΑΚΚΕΤΑ, 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λόχος Διοίκησης, ΚΕΠΒ Θήβα, 16 ΤΥΠ, 116 ΛΔΒ Στρατόπεδο Καπετάν Λάζος, ΚΕΜΧ Ναυπλίου, Στρατόπεδο Χατζηπεντή Έβρου, 211 ΜΚ/ΤΟ, 95 ΛΑΤΕΘ, 116 ΠΜ Άραξος, 162 ΑΜ Μοίρα Βαρέως Πυροβολικού, 3o ΤΑΓΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΑΓΕΙΡΩΝ – ΤΜΗΜΑ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΓΥΘΕΙΟ, 112 ΠΜ, 647 ΜΚ/ΤΠ ΛΙΤΟΧΩΡΟ, 164 ΤΕ ΣΑΜΟΥ, 50 ΠΕΑ/ΑΠ, ΛΟΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΔΒ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ Β’, 219 ΚΙΧΝΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ, 173 ΜΕΑΠ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ, 518 ΤΠ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ, 516 ΜΚ/ΤΠ, 424 ΣΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΦΕΡΕΣ ΕΒΡΟΥ, 642 ΤΠ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΠΟΥΓΑ, 32 ΜΠΠ Π.Ν, ΚΕΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, 643 ΤΕ Χιος , 123 ΠΤΕ, 117 ΠΜ Ανδραβίδα, 618 Μ/Κ, 296 Μ/Κ ΤΕ, 96 ΑΔΤΕ ΧΙΟΣ.

Πηγές:

http://attikanea.blogspot.gr/2016/10/blog-post_92.html?m=1

και η αρχική πηγή:

http://patrastimes.gr/δυτική-ελλάδα/φαντάροι-από-το-κετχ-πάτραςτον-άραξο-τ/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr