Home Greek News Ανάλυση: Σχεδιάζει την αποκατάσταση της σοβιετικής εποχής KGB ο…ΠΟΥΤΙΝ;

Ανάλυση: Σχεδιάζει την αποκατάσταση της σοβιετικής εποχής KGB ο…ΠΟΥΤΙΝ;

by _
0 comment 255 views

-του Ιωάν. Κουντούρη

Τα δικά μου σχόλια: Σας έχω γράψει αρκετές φορές για ακριβώς αυτό το θέμα, ότι, ο πρώην πράκτωρ της KGB, Β. Πούτιν, προβαίνει ο ίδιος εις την αποκατάστασιν της αγαπημένης του….KGB, η ίδια KGB, ΑΝ ΘΥΜΑΣΤΕ, που ωδήγησε εις τις σφαγές ΠΟΛΛΩΝ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΜΗ απο την ίδρυσιν της Σοβιετικής Ενώσεως μέχρι και την πτώσιν της.

Σε ένα άρθρο μου με τίτλο «Η αποκατάστασις της…ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ απο τον…ΠΟΥΤΙΝ», γράφω τα εξής:

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν το 2014 μετωνόμασε μια ελιτιστική αστυνομική δύναμη στη Ρωσία με το όνομα του ιδρυτή της σοβιετικής μυστικής αστυνομίας, Felix Dzerzhinsky. Η ανακοίνωση είναι μια άλλη ένδειξη της επιθυμίας του Κρεμλίνου για την αποκατάσταση της…Σοβιετικής Ένωσης.

Ο διαβόητος Διευθυντής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ρωσίας Felix Dzerzhinsky ήταν υπεύθυνος για εκατομμύρια θανάτους μετά την ενορχήστρωση μαζικών εκτελέσεων και βασανιστηρίων κατά τη διάρκεια του ρωσικού εμφύλιου πολέμου στο πλαίσιο της μυστικής αστυνομίας των Μπολσεβίκων.

Κατά το έτος 2000, ο Πούτιν διέταξε την επιστροφή του σοβιετικού εθνικού ύμνου. Απο τη μεγάλη βρετανική εφημερίδα The Telegraph διαβάζουμε τα εξής:

– 09 Δεκ. του 2000

«Η Ρωσία χθες αποκατέστησε το σοβιετικό ύμνο, δίνοντας στις προσπάθειες του Προέδρου Πούτιν να δημιουργήσει ένα «ισχυρό», «αποτελεσματικό» κράτος την χαρακτηριστική κοκκινωπή απόχρωση του παρελθόντος. Η απόφασις και ο τρόπος με τον οποίο έσπευσαν την ψηφοφορία μέσω της Δούμας ήταν αμφιλεγόμενος, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη την αυξανόμενη μισαλλοδοξία του Κρεμλίνου των αντιφρονούντων και την άνοδο των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Ο απορριφθείς ρωσικός εθνικός ύμνος, που εγράφη από τον Γκλίνκα τον 19ο αιώνα, εγκρίθη από τον Μπόρις Γιέλτσιν, καθώς κατέρρεε η Σοβιετική Ένωσις. Ο αναβιωσθείς ύμνος αυτός συνετέθη εις τον παρελθόν κατόπιν παραγγελείας του Στάλιν κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Σε μια άλλη παραχώρηση χθες στη διαδεδομένη νοσταλγία για τη Σοβιετική Ένωση εις τον στρατό, το κόκκινο κομμουνιστικού στυλ λάβαρο εχορηγήθηκε το καθεστώς του επίσημου προτύπου των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας.»

Τώρα ας δούμε το έχει να μας προσθέσει πάνω σε αυτό το ιστολόγιο INTELNEWS:

_______________

4 Οκτ., 2016 | απο το INTELNEWS

Την περασμένη εβδομάδα, μετά τα αποτελέσματα των κοινοβουλευτικών εκλογών της Ρωσίας, ρωσικά μέσα ενημέρωσης έβγαλαν ένα ρεπορτάζ που υποδηλώνει ότι το Κρεμλίνο σχεδιάζει να εφαρμόσει ριζικές αλλαγές στον μηχανισμό πληροφοριών της χώρας…

Σύμφωνα με την εφημερίδα Kommersant που εδρεύει στη Μόσχα, η κυβέρνηση του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν εξετάζει τη συγχώνευση δύο μεγάλων μυστικών υπηρεσιών και αντιτρομοκρατίας της Ρωσίας σε μία. Συγκεκριμένα, η ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών, ή SVR, θα συγχωνευθεί με το FSB, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας, σύμφωνα με την Kommersant. Η συγχώνευση θα δημιουργήσει μια νέα συγχωνευμένη υπηρεσία πληροφοριών που θα ονομαστεί “Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας», ή MGB, στα ρωσικά. Η τελευταία φορά που χρησιμοποιήθηκε αυτός ο τίτλος ήταν 1946 – 1953, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών του καθεστώτος τρόμου του σοβιετικού προέδρου της κυβέρνησης Ιωσήφ Στάλιν. Ήταν μία από τις πολλές υπηρεσίες που συνδυάστηκαν τελικά για να σχηματίσουν τη σοβιετική KGB το 1954.

Εάν η Kommersant άρθρο είναι ακριβείς, δύο κύριες μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας θα συγχωνεύσουν μετά από ένα θεσμικό διαχωρισμό που διήρκεσε ένα τέταρτο αιώνα. Χωρίστηκαν αμέσως μετά την επίσημη λήξη της Σοβιετικής Ένωσης, το 1991, όταν αναγνωρίστηκε ότι η KGB δεν ήταν υπό τον πλήρη έλεγχο του κράτους. Αυτό έγινε προφανές τον Αύγουστο του ίδιου έτους, όταν ο διευθυντής της υπερεσίας κατασκοπείας, Βλαντιμίρ Kryuchkov, βοήθησε να οδηγήσει ένα στρατιωτικό πραξικόπημα με στόχο την καθαίρεση του Σοβιετικού προέδρου της κυβέρνησης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ. Δόθηκαν στις δύο νέες υπηρεσίες ξεχωριστές εντολές: η SVR κληρονόμησε την αποστολή των διευθύνσεων ξένων μυστικών της KGB και επικεντρώθηκε στη συλλογή πληροφοριών στο εξωτερικό. Το FSB, από την άλλη πλευρά, ανέλαβε τις αποστολές αντικατασκοπείας και αντιτρομοκρατίας της KGB. Μια σειρά από μικρότερες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Κρατικών Επικοινωνιών και Πληροφοριών (ΕΠΔΧΥ), της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας (FSO) και άλλων, ανέλαβαν καθήκοντα, όπως η παρακολούθηση των επικοινωνιών, ο έλεγχος των συνόρων, και η πολιτική προστασία, κ.λπ.

Θα μπορούσε οι εν λόγω υπηρεσίες να συγχωνευθούν και πάλι μετά από 25 χρόνια χωρισμού; Ενδεχομένως, αλλά θα χρειαστεί χρόνος. Μια ολόκληρη γενιά Ρώσων αξιωματικών της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών έχει ωριμάσει κάτω από χωριστές θεσμικές στέγες στη μετα-σοβιετική εποχή. Διακριτά γραφειοκρατικά συστήματα και δομές έχουν αναπτυχθεί και πολύ περισσότερη αναπαραγωγή ακολούθησε κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου. Εάν μια συγχώνευση ήταν να συμβεί, ολόκληρες διευθύνσεις και μονάδες θα πρέπει να αναδιαρθρωθούν ή ακόμη και να εξαλειφθούν. Θα πρέπει να «ξηλοθούν» ή να επαναπροσδιοριστούν με μεγάλη λεπτότητα, ώστε να αποφευχθεί η πυροδότησις γραφειοκρατικών μαχών πάνω απο την “περιοχή της συμμοροίας” (εδάφη, δηλ.) Το ρωσικό σύστημα γραφειοκρατίας δεν είναι γνωστό για τις οργανωτικές του ικανότητες, και θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιμετωπίσει την αναπόφευκτη σύγχυση για μια πιθανή συγχώνευση.

Θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι, αν ο στόχος του Πούτιν είναι να αυξηθεί η δύναμη των μυστικών υπηρεσιών -που είναι αμφίβολο, δεδομένης της μακράς ιστορίας τους, την αμφισβήτηση της εξουσίας του Kremlin- θα ήταν σε καλύτερη θέση αφήνοντας τους όπως είναι σήμερα.

► Συντάκτης: Joseph Fitsanakis | Ημερομηνία: 3 του Οκτώβρη 2016 | Permalink

Λίνκ:

https://intelnews.org/2016/10/04/01-1985/

Δείτε επίσης!

https://www.youtube.com/watch?v=C-KZ_YwxGeA

https://www.youtube.com/watch?v=nSKzYoIN4yM

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr