Home Greek News EKTAKTO: Σύσκεψη των Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Χωρών για ενδεχόμενο ελληνοτουρκικού πολέμου!

EKTAKTO: Σύσκεψη των Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Χωρών για ενδεχόμενο ελληνοτουρκικού πολέμου!

by _
0 comment 101 views

Το ενδεχόμενο ελληνοτουρκικού πολέμου ανέλυσαν σε έκτακτη σύσκεψη οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων των χωρών ΚΑΚ που κάποτε απάρτιζαν την ΕΣΣΔ στην Αγία Πετρούπολη….

Η αναφορά του ρωσικού τύπου στο θέμα ήταν εκτενέστατη και απασχόλησε έντονα το Κρεμλίνο και την Ρωσία διότι πολύ απλά από τα Στενά και το Αιγαίο διέρχονται όλα τα πλοία ανεφοδιασμού των ρωσικών δυνάμεων στην Συρία.

Σε περίπτωση πιθανής πολεμικής εμπλοκής Ελλάδος και Τουρκίας , ο θαλάσσιος αυτός δρόμος θα «κλείσει», και μόνο αεροπορικώς θα εκτελούνται οι μετακινήσεις από την Ρωσία στην Συρία, κοστίζοντας όμως πολύ σε χρήμα και κόπο.

Η συνεδρίαση είχε ιδιαίτερα φορτισμένο χαρακτήρα και ενώ είχε κύριο θέμα γενικά την «τρομοκρατία», εκεί μέσα χώρεσαν τα πάντα, ακόμη και το ενδεχόμενο μιας πιθανής σφοδρής ελληνοτουρκικής διενέξεως , ελέω Ερντογάν και των απίστευτων δηλώσεων του περί « ριξίματος της Τουρκίας» στην συνθήκη της Λωζάνης το 1923, η οποία» παίζει» από χθες στα πρώτα θέματα στην Ρωσία .

Ο Ρώσος αρχιστράτηγος Βαλέρι Γερασίμωφ επικεφαλής του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (ΚΑΚ), κατά τη συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη δήλωσε « ότι λάβαμε μια σειρά σημαντικών αποφάσεων σχεδιασμού για όλα τα επερχόμενα».

Ο ίδιος είπε επίσης ότι κατά τη συνεδρίαση τα αποτελέσματα της συνεργασίας των χωρών της ΚΑΚ, οι ένοπλες δυνάμεις ασχολήθηκαν με όλα τα τρέχοντα και μη ζητήματα της ευρύτερης περιοχής , όπου και συμφώνησαν για τις από κοινού δράσεις τους .

Σύμφωνα με τον Γερασίμωφ οι αποφάσεις που πάρθηκαν έχουν στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, σε μια ιδιαίτερα ταραγμένη περιοχή.

«Αποφασίσαμε για την ανάπτυξη ενός ενοποιημένου συστήματος πληροφοριών για στρατιωτικούς σκοπούς, την βελτίωση της συνεργασίας στο πλαίσιο των ενόπλων δυνάμεων των κρατών της ΚΑΚ με κοινό σύστημα επικοινωνιών και κοινή δράση σε αποστολές αποναρκοθέτησης στην περιοχή της Παλμύρας στη Συρία», δήλωσε ο ίδιος .

Καταρχήν αυτό που την σκίαζε την συνεδρίαση ήταν η απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να συνεχίσει τους βομβαρδισμούς στα οχυρά του ISIS, παρά τις απαιτήσεις των ΗΠΑ να διακοπούν .

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επιβεβαίωσε ότι η ρωσική πολεμική αεροπορία θα συνεχίσει την «κονιορτοποιεί» τους τζιχαντιστές όχι μόνο στο ανατολικό Χαλέπι, αλλά οπουδήποτε στην Συρία.

Η κατάσταση όμως στην Συρία μετά τις αμερικανικές απειλές , η ρωσική άρνηση στις παράλογες απαιτήσεις της Ουάσιγκτον, η έναρξη εξόρυξης υδρογονανθράκων και άλλων ενεργειακών σχεδίων στην Ανατολική Μεσόγειο τον Νοέμβριο, και η πιθανότητα μιας ελληνο-τουρκικής διένεξης από τον πάντα «απρόβλεπτο» Ερντογάν που κινείται στην «κόψη του ξυραφιού», συσπειρώνουν και σχηματοποιούν τα αντίπαλα στρατόπεδα.

Αυτός της δύσης από την μια μεριά και αυτό της ανατολής από την άλλη ….το θέμα σε ποιο θέλουμε να ανήκουμε εμείς ως Έλληνες .

Άλλωστε η εποχή μας προσφέρεται για την οριστική «επίλυση» όλων των διαφορών μας μια για πάντα.

Πηγή:

pentapostagma.gr

http://www.pentapostagma.gr/2016/09/έκτακτη-σύσκεψη-των-αγεεδ-των-χωρών-κα.html#ixzz4Llml7vvd

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr