Home Greek News ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ : Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΑΠΟ ΤΟ 2004 «ΠΑΡΑΝΟΜΑ»… 17 ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΗΣΙΑ!

ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ : Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΑΠΟ ΤΟ 2004 «ΠΑΡΑΝΟΜΑ»… 17 ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΗΣΙΑ!

by _
0 comment 119 views

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

screen-shot-2016-10-02-at-7-32-58-am

Με νέες προφανείς δηλώσεις επανέρχεται η τουρκική πλευρά στο θέμα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, αυτή την φορά μέσω ενός απόστρατου Τούρκου στρατηγού, του Ümit Yalım, ο οποίος σε μια μακροσκελή ανθελληνική συνέντευξη του ισχυρίστηκε ότι από το 2004 η Ελλάδα με παράνομο και άκρως προκλητικό τρόπο κατέλαβε 17 τουρκικά νησιά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο…

Όπως ανέφερε ο Τούρκος απόστρατος αξιωματικός, που υπεραμύνθηκε της συνθήκης της Λοζάνης σαν μια μεγάλη τουρκική νίκη, το πρόβλημα δεν είναι αυτή η συνθήκη αλλά το ότι η Ελλάδα μετά από το 2004 και πιο πολύ απ το 2006, έχει προβεί σε παράνομη κατάληψη 17 τουρκικών νησιών και νησίδων χωρίς να αντιδράσει η τουρκική κυβέρνηση.

screen-shot-2016-10-02-at-7-33-06-am

Ο Ümit Yalım, που έχει κάνει και στο ΝΑΤΟ, προφανώς κεμαλικών πεποιθήσεων, συνεχίζοντας την μεγάλη συζήτηση που έχει ανοίξει στην γειτονική χώρα για το καθεστώς των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και την συνθήκη της Λοζάνης, κατηγόρησε την ελληνική πλευρά ότι με άκρως ύπουλο τρόπο και ενώ συνομιλούσε με την τουρκική κυβέρνηση για το καθεστώς των γκρίζων ζωνών, προχώρησε στην παράνομη κατάληψη 17 τουρκικών νησιών.

Μάλιστα οι Έλληνες, όπως ισχυρίστηκε, για να κατοχυρώσουν αυτή την παραμονή ενέργεια τους εγκατέστησαν στα νησιά και στις νησίδες αυτές στρατιωτικά αποσπάσματα κατά παράβαση όλων των διεθνών συνθηκών!!!

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται, το 2009 στο Γαιδουρονήσι, (Esek adası) εγκαταστάθηκε παράνομα ελληνικό στρατιωτικό απόσπασμα χωρίς να υπάρξει αντίδραση από την τουρκική κυβέρνηση.

Τα νησιά αυτά, όπως υποστηρίζει ο Τούρκος αξιωματικός, είναι καταγεγραμμένα και ανήκουν στις νομαρχίες Σμύρνης, Αιδινίου και Μούγλας και πρέπει η Τουρκία να τα διεκδικήσει άμεσα. Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ…. πετώντας στην θάλασσα τους Έλληνες καταπατητές τουρκικού εδάφους.

Μάλιστα!!!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Πηγή:

ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ : Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΑΠΟ ΤΟ 2004 «ΠΑΡΑΝΟΜΑ»… 17 ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΗΣΙΑ!

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr