Home Greek News «Βόμβα» Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ δεν θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα πριν τον Σεπτέμβριο του 2017

«Βόμβα» Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ δεν θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα πριν τον Σεπτέμβριο του 2017

by _
0 comment 111 views

Μία ακόμη «βόμβα» περίμενε σήμερα την ελληνική οικονομία, καθώς δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλείται ανώνυμη πηγή της Ευρωζώνης, υπογραμμίζει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν πρόκειται να ενταχθεί στο ελληνικό πρόγραμμα πριν από τις γερμανικές εκλογές -δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2017…

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σε περίπτωση που επαληθευτεί, θα οδηγήσει σε απόλυτο εκτροχιασμό το ελληνικό πρόγραμμα και φυσικά η χώρα θα μπει σε νέες περιπέτειες, που μπορούν να οδηγήσουν σε επανάληψη του δράματος που όλοι βιώσαμε στο α’ εξάμηνο του 2015.

Από την πλευρά τους, κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο και προσπαθούν να καθησυχάσουν ότι όλα θα κινηθούν με τον ορθό τρόπο.

Όμως, έχει καταστεί φανερό ότι και η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση, καθώς ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έχει δεχθεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πλήθος επιθέσεων από βουλευτές της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), οι οποίοι τον «κατηγορούν» πως τους υποσχέθηκε ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα και ως εκ τούτου το «βάρος» για τους Γερμανούς φορολογουμένους θα είναι μικρότερο.

Source:

http://pitsirikidotnet.gr/2016/09/βόμβα-λαγκάρντ-το-δντ-δεν-θα-συμμετέ/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr