Home Greek News ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΤΟΥ ΓΚΙΟΥΛΕΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!!!

ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΤΟΥ ΓΚΙΟΥΛΕΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!!!

by _
0 comment 151 views

Ο πρώην ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος έχει την έδρα του στις ΗΠΑ και τον οποίο οι τουρκικές αρχές κατηγορούν ότι ενορχήστρωσε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου, δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα πως είναι σίγουρος ότι ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα…

Ο Γκιουλέν δήλωσε σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία Die Zeit πως η απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος πρόδωσε τις αρχές της τουρκικής κυβέρνησης και του παγκόσμιου κινήματός του που φέρει την ονομασία «Hizmet» (Υπηρεσία). Επισήμανε τα σχόλια του Ερντογάν πως η απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου ήταν «ένα δώρο από τον Θεό» επειδή θα επέτρεπε την αποκάθαρση του στρατού.

Ο Γκιουλέν δήλωσε πως ένας τούρκος αξιωματικός είπε πρόσφατα πως ο αρχηγός του γενικού επιτελείου και ο αρχηγός των υπηρεσιών πληροφοριών συναντήθηκαν στο επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων τη νύκτα του πραξικοπήματος και πρόσθεσε: «Ήδη γνώριζαν όλα όσα θα συνέβαιναν αργότερα».

Ακόμη δεν έχει αποκαλυφθεί πλήρως το πώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα τη νύκτα του πραξικοπήματος, όμως ο Ερντογάν έχει επανειλημμένα δηλώσει πως επρόκειτο για μια αποτυχία των υπηρεσιών πληροφοριών καθώς, όπως είπε, έμαθε για το πραξικόπημα από τον κουνιάδο του.

Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει πως ένας πληροφοριοδότης πήγε στην τουρκική υπηρεσία πληροφοριών και έδωσε την πληροφορία για το πραξικόπημα. Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, μαζί με μερικούς άλλους υψηλόβαθμους διοικητές, είχαν απαχθεί από τους πραξικοπηματίες.

Ο Γκιουλέν δήλωσε πως το πραξικόπημα έδωσε στον Ερντογάν την ευκαιρία για να απολύσει χιλιάδες πρόσωπα που θεωρούσε αντιπάλους του από υπουργεία, τις ένοπλες δυνάμεις, την αστυνομία και τις δικαστικές αρχές, καθώς και για να συλλάβει δικηγόρους, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και συζύγους υποστηρικτών του Γκιουλέν, και πρόσθεσε πως αυτό πρέπει να είχε σχεδιαστεί εκ των προτέρων.

Ο Γκιουλέν αποστασιοποιήθηκε από τον Ερντογάν λέγοντας πως είχαν συναντηθεί μόνο λίγες φορές πριν γίνει πρωθυπουργός το 2003.

«Ούτε οι φίλοι μου ούτε εγώ ήμασταν κοντά στον Ερντογάν, παρόλο που διατυπώνονται ισχυρισμοί για κάτι τέτοιο», δήλωσε στην Die Zeit.

Το κίνημα Hizmet είχε υποστηρίξει κάποτε τον Ερντογάν, επειδή όταν είχε ιδρύσει το κόμμα AKP είχε υποσχεθεί δημοκρατία και ισχυρά ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς και να περιορίσει την πολιτική εξουσία του στρατού, δήλωσε ο Γκιουλέν. Όμως, πρόσθεσε, ο Ερντογάν παραβίασε τις υποσχέσεις του μετά την εκλογή του το 2011.

Ο Γκιουλέν είπε ακόμη στην Die Zeit πως δεν πιστεύει πως οι ΗΠΑ θα τον εκδώσουν στην Τουρκία, όπως έχει ζητήσει η τουρκική κυβέρνηση, πρόσθεσε όμως πως, αν οι αμερικανικές αρχές αποφασίσουν να τον παραδώσουν, θα αγοράσει ο ίδιος ένα αεροπορικό εισιτήριο για εκεί.

Πηγή: https://hellasforce.com/2016/09/29/βομβα-μεγατονων-του-γκιουλεν-για-το-πρ/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr