Home Greek News Ο Ερντογάν “κόβει κεφάλια” στην ΜΙΤ και ο Τσίπρας χαϊδεύει κεφάλια στην ΕΥΠ!

Ο Ερντογάν “κόβει κεφάλια” στην ΜΙΤ και ο Τσίπρας χαϊδεύει κεφάλια στην ΕΥΠ!

by _
0 comment 102 views

Τουρκία: Οι αρχές αποπέμπουν 87 μέλη των μυστικών υπηρεσιών ενώ στην Ελλάδα…

-Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Ο Ερντογάν συνεχίζει ακάθεκτος να “αποκεφαλίζει” οποιονδήποτε θεωρεί ως αντίπαλο. Έτσι μετά τις εκκαθαρίσεις και την επιβολή ισχύος του “σουλτάνου” στις τάξεις του τουρκικού στρατού, της Δικαιοσύνης, της Παιδείας, της πολιτικής, αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας στρέφει το ενδιαφέρον του στον πλέον κρίσιμο τομέα, αυτόν της ασφάλειας και των μυστικών υπηρεσιών, βάζοντας “βαθιά το μαχαίρι” στο “αντίπαλο στρατόπεδο” του Γκιουλέν, αλλά και κάνοντας ταυτόχρονα και ένα επικίνδυνον άλμα προς την κατεύθυνση της αποδιοργάνωσης της Τουρκίας.

Έτσι, οι τουρκικές αρχές απέπεμψαν 87 μέλη των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών (ΜΙΤ) τα οποία θεωρούνται ύποπτα για διασυνδέσεις με την αδελφότητα του πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται ότι ενορχήστρωσε την απόπειρα του στρατιωτικού πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Συνολικά “87 στελέχη της ΜΙΤ αποπέμφθηκαν και ποινική έρευνα διενεργείται σε βάρος 52 από αυτά”, μετέδωσε το Anadolu.

Συνολικά 141 στελέχη της ΜΙΤ έχουν παυθεί και έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες για 100 από αυτά, διευκρίνισε το πρακτορείο.

Αξιοσημείωτο το γεγονός αυτό αφού είναι η πρώτη φορά που οι υπηρεσίες πληροφοριών αποτελούν στόχο των τουρκικών αρχών, οι οποίες άρχισαν πρωτοφανείς εκκαθαρίσεις μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος ώστε να απαλλαγεί ο κρατικός μηχανισμός από κάθε επιρροή των υποστηρικτών του Γκιουλέν.

Σε αντιστοιχία, στην Ελλάδα, ενώ η κατάσταση διαγράφεται περισσότερο από τραγική στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική πολιτική, στον τομέα των μυστικών υπηρεσιών έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια ΚΑΙ της γελοιότητας. Μάλιστα, όταν σχετικά πρόσφατα, γνωστός – επώνυμος δημοσιογράφος (πάντα φίλα προσκείμενος σε κυβερνήσεις, παλαιότερα του ΠΑΣΟΚ και σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ) εμφάνισε σε δικαστήριο, ως μάρτυρες υπερασπίσεως, στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και λίαν προσφάτως υπάλληλος της ΕΥΠ κάλεσε τον ίδιο δημοσιογράφο (με πολλές “καυτές αποκαλύψεις”) ως μάρτυρα υπεράσπισής του (;) σε δίκη, όλοι αρχίζουν να αντιλαμβάνονται πως κάτι πολύ σάπιο υπάρχει και πως οι διαδρομές επικοινωνίας και συνεργασίας των μυστικών υπηρεσιών και ανθρώπων των ΜΜΕ όχι μόνο δεν είναι μυστικές, αλλά είναι αλληλένδετες και αλληλο-υποστηριζόμενες απέναντι στη Δικαιοσύνη… Ο ίδιος πάντως δημοσιογράφος κόπτεται ότι δεν είχε ποτέ, ούτε έχει καμία σχέση με την ΕΥΠ… Παραδόξως, κανένα στέλεχος ή υπάλληλος της ΕΥΠ δεν απεπέμφθη, αφού προφανώς ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Ι. Ρουμπάτης, ο αρμόδιος υπουργός και ο πρωθυπουργός θεωρούν πως όχι μόνο είναι φυσιολογικές τέτοιες σχέσεις, αλλά, επιπλέον, και νομότυπες, ώστε να αποκαλύπτονται δημοσίως μέσα σε δικαστικές αίθουσες!!!

Πηγή:

https://kostasxan.blogspot.gr/2016/09/blog-post_292.html

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr