Home Greek News Ο. Στόουν: «Ο Ομπάμα δημιούργησε σύστημα παρακολούθησης μεγαλύτερο από της Σταζί» (vid)

Ο. Στόουν: «Ο Ομπάμα δημιούργησε σύστημα παρακολούθησης μεγαλύτερο από της Σταζί» (vid)

by _
0 comment 100 views

Μύδρους κατά της κυβέρνησης Ομπάμα εξαπέλυσε και πάλι από το Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, κατά την παρουσίαση της νέας του ταινίας, ο αμερικανός σκηνοθέτης, Όλιβερ Στόουν κατηγορώντας τον απερχόμενο πρόεδρο ότι έχει ξεπεράσει και την Σταζί.

Ο αμερικανός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν, επέκρινε εκ νέου τις πολιτικές του προέδρου, Μπάρακ Ομπάμα, κατά την διάρκεια της παρουσίασης της ταινίας του σχετικά με τον Έντουαρτ Σνόουντεν, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν, στη Χώρα των Βάσκων. «Στην αρχή, φαινόταν ένας άνθρωπος ακέραιος, αλλά πέντε χρόνια μετά την εκλογή του, ο Σνόουντεν έκανε ό,τι έκανε, διότι όπως αποδείχθηκε ο Ομπάμα ήταν ακριβώς το αντίθετο. Έχει δημιουργήσει ένα σύστημα παρακολούθησης μεγαλύτερο απ’ αυτό που είχε δημιουργήσει η Στάζι της Ανατολικής Γερμανίας», δήλωσε ο σκηνοθέτης.

Για τον Στόουν, η ταινία για τον πρώην υπάλληλο της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος διέρρευσε χιλιάδες διαβαθμισμένα έγγραφα για να προειδοποιήσει για τους κινδύνους της παγκόσμιας παρακολούθησης «Δεν απαντά στο αν ο Σνόουντεν είναι ήρωας ή όχι», αλλά μιλά για «το δικαίωμα της διατήρησης της ιδιωτικής ζωής, για το αν χρησιμοποιούμε την τεχνολογία ή για το αν μας χρησιμοποιεί η τεχνολογία».

«Αυτή την ιδέα της θυσίας των πολιτικών ελευθεριών στο βωμό της ασφάλειας την είχαν ακούσει, επίσης, οι Γερμανοί στην δεκαετία του 30. Το πρώτο που έκαναν ήταν να πουν στην κοινωνία: είμαστε εδώ για να σας προστατέψουμε και χρειαζόμαστε την πίστη σας», τόνισε ο σκηνοθέτης στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

Κατά την άποψη του Στόουν «αυτός είναι ο θάνατος της ελευθερίας και η αρχή του ολοκληρωτισμού. Το να αλλάζουν όλοι οι κανόνες στο όνομα της τρομοκρατίας είναι μια ακραία απάντηση, πρέπει να βρισκόμαστε σε επιφυλακή για τους φασίστες και τους τυράννους που λένε ότι θα μας προστατέψουν. Δεν θέλω τέτοιο είδος προστασίας».

Στη συνέχεια, υπενθύμισε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι το αίτημα του πρώην υπαλλήλου της NSA, που προς το παρόν παραμένει εξόριστος στη Ρωσία, είναι να έχει μια «δίκαιη δίκη». «Λένε ότι τα χέρια του είναι βαμμένα με αίμα, ότι είναι υπεύθυνος για τον θάνατο Αμερικανών, αλλά αυτά τα λένε οι ίδιες υπηρεσίες και βουλευτές που ψήφισαν για την εγκαθίδρυση του καθεστώτος παρακολούθησης, κατηγορίες οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί, για τις οποίες δεν υπάρχουν αποδείξεις».
Τέλος, ο Στόουν ζήτησε από τον Ομπάμα τους τελευταίους μήνες της παραμονής του στην εξουσία να κάνει μια «χειρονομία ελέους» και να δώσει χάρη στον Σνόουντεν.

Source:

http://www.pronews.gr/portal/20160923/defencenet/diethnis-asfaleia/66/o-stooyn-o-ompama-dimioyrgise-systima-parakoloythisis

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr