Home Greek News ΝΤΡΟΠΗ! ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ…ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ! ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΤΣΑΛΑΝ ΣΤΟ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟ!

ΝΤΡΟΠΗ! ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ…ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ! ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΤΣΑΛΑΝ ΣΤΟ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟ!

by _
0 comment 137 views

Αυτό και αν είναι αίσχος για τη χώρα μας. Η περίπτωση της παράδοσης Οτσαλάν επανλαμβάνεται σε χειρότερο βαθμό, Απορρίφθηκε η αίτηση χορήγησης πολιτικού ασύλου στους τρεις από τους οκτώ Τούρκους …

στρατιωτικούς που αυτομόλησαν μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου και έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο.

Για τους υπόλοιπους συνεχίζεται ο δεύτερος γύρος των επαναληπτικών συνεντεύξεων την ερχόμενη εβδομάδα.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι παραδίδονται στον Ερντογάν για να τους…καθαρίσει σαν αυγά!

Να σημειωθεί ότι οι αιτούντες άσυλο έχουν δικαίωμα προσφυγής τόσο σε δευτεροβάθμια επιτροπή όσο και στα πολιτικά δικαστήρια.

Το σχετικό ρεπορτάζ που ακολουθεί είναι από τη zougla.gr:

Το ιστορικό

«Σήμερα 16 Ιουλίου 2016 και ώρα 11.42 τοπική, ελικόπτερο της τουρκικής αεροπορίας στρατού δήλωσε στον ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας του Διεθνούς Κρατικού Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης ”Δημόκριτος” (ΚΑΑΛΔ) κατάσταση emergency (mayday) και ζήτησε να προσγειωθεί άμεσα αναφέροντας ως χαρακτηριστικό κλήσης του τη φράση “Turkish Helicopter”» ανέφερε ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για την προσγείωση του ελικοπτέρου στην Αλεξανδρούπολη.

screen-shot-2016-09-21-at-12-54-27-pm

Παράλληλα, επισημαινόταν ότι: «Του δόθηκε άμεσα άδεια να προσεγγίσει στο αεροδρόμιο και του παρασχέθηκαν όλες οι σχετικές μετεωρολογικές πληροφορίες καθώς και ο εν χρήσει διάδρομος, που ήταν ο 07. Στη συνέχεια τέθηκε το αεροδρόμιο, που σημειωτέον ήταν ανοιχτό και σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία την εν λόγω χρονική περίοδο, σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση του συμβάντος και ενημερώθηκε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο Διοικητής της ΥΠΑ, ο τομέας του ΚΕΠΑΘ-ΜΑ, ο Αστυνομικός Σταθμός του ΚΑΑΛΔ και η Διοίκηση της 12ης ΜΚ Μεραρχίας Πεζικού.

»Το ελικόπτερο ζήτησε να προσγειωθεί στον διάδρομο 25, στον οποίο χρειάζεται να διανύσει μικρότερη απόσταση για να προσγειωθεί από το σημείο που προσέγγιζε. Σημειωτέον ότι το ελικόπτερο προσέγγιζε από ανατολικά και έκανε την πρώτη κλήση στη συχνότητα κινδύνου (121.500 MHz) σε απόσταση περίπου δέκα (10) ναυτικά μίλια από τον αερολιμένα και πετούσε σε πολύ χαμηλό ύψος. Από τον αερολιμένα και τις υπηρεσίες Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπουν οι κανόνες αέρος του ICAO, το emergency plan του αερολιμένα και τα προβλεπόμενα στο εγχειρίδιο αεροναυτικών πληροφοριών Ελλάδας και το ελικόπτερο προσγειώθηκε με ασφάλεια στις 11:50 τοπική ώρα. Κατά την έρευνα που έκανε η ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσε ότι υπήρχαν οκτώ (8) επιβαίνοντες, οι οποίοι και συνελήφθησαν».

Οι επιβαίνοντες στο στρατιωτικό ελικόπτερο, τύπου Black Hawk, είχαν επικαλεστεί μηχανική βλάβη, προκειμένου να τους επιτραπεί η προσγείωση στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. Απώτερος στόχος όμως, όπως απεδείχθη, ήταν να αποφύγουν τη σύλληψη έπειτα από την απόπειρα πραξικοπήματος στη γειτονική χώρα, να βρεθούν σε ελληνικό έδαφος και να ζητήσουν πολιτικό άσυλο.

Η εισαγγελέας Αλεξανδρούπολης άσκησε ποινική δίωξη για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, παράνομη πτήση, ηθική αυτουργία στην παράνομη πτήση και συγκεκριμένα στον κυβερνήτη για εκτέλεση παράνομης πτήσης.

Για τα αδικήματα αυτά έλαβαν ποινές φυλάκισης δύο μηνών με αναστολή για το καθεστώς απειλής, τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή για παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ αθωώθηκαν για την πτήση.

Πηγή:

http://indobserver.blogspot.gr/2016/09/blog-post_193.html

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr