Home Greek News Κόκκινο δάνειο 1,8 εκατ. ευρώ έχει η ΑΓΥΙΑ με το «βοσκοτόπι»!

Κόκκινο δάνειο 1,8 εκατ. ευρώ έχει η ΑΓΥΙΑ με το «βοσκοτόπι»!

by _
0 comment 117 views

Η εταιρεία του Καραμπάτσου έχει σε οριστική καθυστέρηση μη εξυπηρετούμενο δάνειο ύψους 1,8 εκατ.ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς (της είχε δοθεί από τη Λαϊκή) – Στον άερα το πόθεν έσχες του Καλογρίτσα το οποίο συμπεριλάμβανε περιουσιακά στοιχεία της «ΑΓΥΙΑ ΑΕ»…

Στον αέρα είναι το πόθεν έσχες του Χρήστου Καλογρίτσα το οποίο ο εργολάβος χρησιμοποίησε για να λάβει μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες υποσχόμενος ότι θα πληρώσει στο ελληνικό Δημόσιο 52,6 εκατ.ευρώ για τη χρήση της τηλεοπτικής συχνότητας για διάστημα μιας δεκαετίας.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το www.protothema.gr, τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας ΑΓΥΙΑ του κ. Καραμπάτσου, μεταξύ αυτών και το περίφημο βοσκοτόπι της Ιθάκης που παραχώρησε στον Χρήστο Καλογρίτσα και ο οποίος το εμφάνισε να έχει εκτιμώμενη αξία 100 εκατομμυρίων ευρώ, υποθηκεύτηκαν από την τράπεζα προκειμένου να λάβει δάνειο πριν από εννέα χρόνια.

Το δάνειο με υποθήκη τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, είχε δοθεί το 2007 από την Λαϊκή Τράπεζα (η οποία στη συνέχεια απορροφήθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς) και ήταν της τάξεως του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Σήμερα, σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες του www.protothema.gr, το δάνειο αυτό δεν εξυπηρετείται και έχει χαρακτηριστεί επισήμως ως «κόκκινο» ενώ η αξία του με τους τόκους και τις προσαυξήσεις έφθασε στα 1,8 εκατ.ευρώ!

Με δεδομένο ότι το δάνειο του 2007 είναι μη εξυπηρετούμενο, προκύπτει ότι τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρεία «ΑΓΥΙΑ ΑΕ» ανήκουν επί της ουσίας στην τράπεζα η οποία έχει σε κάθε περίπτωση τον πρώτο λόγο. Άρα δεν μπορεί το οικόπεδο της εταιρείας που έχει κόκκινο δάνειο να παραχωρηθεί ως υποθήκη, εγγύηση ή ως ενέχυρο σε οποιονδήποτε τρίτο, όπως στην περίπτωση αυτή συνέβη με τον Σπύρο Καραμπάτσο που έδωσε το ακίνητο των 5.000 στρεμμάτων στον Χρήστο Καλογρίτσα για να λάβει πόθεν έσχες.

Source:

http://www.protothema.gr/greece/article/612379/kokkino-daneio-18-ekat-euro-ehei-i-aguia-me-to-voskotopi/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr