Home Greek News EUobserver: Η Ελλάδα αδυνατεί να αξιοποιήσει τα ευρωπαϊκά κονδύλια για το προσφυγικό

EUobserver: Η Ελλάδα αδυνατεί να αξιοποιήσει τα ευρωπαϊκά κονδύλια για το προσφυγικό

by _
0 comment 124 views

Επικριτικό ρεπορτάζ ως προς τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται το ελληνικό κράτος τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά κονδύλια για το μεταναστευτικό δημοσιεύεται σήμερα στον ευρωπαϊκό ιστότοπο EU Observer…

«Εκατοντάδες εκατομμύρια διαθέσιμων κεφαλαίων της ΕΕ για τη στήριξη των μεταναστών και προσφύγων δεν έχουν ακόμα χρησιμοποιηθεί», αναφέρει το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι «διοικητικές δυσχέρειες από την ελληνική πλευρά μεταφράζονται σε άθλιες συνθήκες στέγασης, σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις σε ακόμα χειρότερες από ό,τι υπό την προηγούμενη κυβέρνηση, σύμφωνα με εργαζόμενο σε ελληνικό οργανισμό παροχής βοήθειας».

Συνεχίζοντας το δημοσίευμα σημειώνει πως, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι θα στείλει σύντομα κάποιον στην Αθήνα για να βοηθήσει την κυβέρνηση στην επίλυση αυτών των ζητημάτων, ενώ ευρωπαίος αξιωματούχος αποκάλυψε στον Eu Οbserver ότι μέχρι στιγμής είναι εξαιρετικά περιορισμένος ο αριθμός διεκδικήσεων από ελληνικής πλευράς για σχετικές πραγματοποιηθείσες δαπάνες. Το δημοσίευμα προσθέτει πως προκειμένου να επιταχυνθεί ο ρυθμός πραγματοποίησης των δαπανών, η Επιτροπή επιθυμεί να μεταφερθεί η ευθύνη για τη συνολική διαχείριση των εθνικών προγραμμάτων στο ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών, ενώ κάνει αναφορά και στην παραίτηση την προηγούμενη εβδομάδα του γενικού γραμματέα για το μεταναστευτικό Οδυσσέα Βουδούρη.

Τέλος, ο συντάκτης αναλύει τα χρηματικά ποσά που έχουν τεθεί στη διάθεση της Ελλάδας για το μεταναστευτικό, τα οποία αγγίζουν τα 509 εκατ. ευρώ από τα μακροπρόθεσμα ευρωπαϊκά κονδύλια για τα εθνικά της προγράμματα μέχρι το 2020, υπογραμμίζοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν καταβληθεί συνολικά γύρω στα 70 εκατομμύρια, αλλά ότι πολλά από αυτά τα χρήματα έχουν καταλήξει σε ΜΚΟ και σε διεθνείς οργανισμούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή της δημοσιεύσεως:

http://www.liberal.gr/arthro/78859/epikairotita/2016/EUobserver-i-ellada-adunatei-na-axiopoiisei-ta-europaika-kondulia-gia-to-prosfugiko.html

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr