Home Greek News Στη ΝΥ ο Τσίπρας για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ-Βίντεο της άφιξης του στο ξενοδοχείο

Στη ΝΥ ο Τσίπρας για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ-Βίντεο της άφιξης του στο ξενοδοχείο

by _
0 comment 103 views

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, του Χριστόδουλου Αθανασάτου.

Λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Κυριακής κατέφτασε στο ξενοδοχείο Westin Grand Central ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της 71ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ…

Τον κ. Τσίπρα υποδέχθηκαν στην είσοδο, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνος Κούτρας. Παράλληλα, την Κυριακή αφίχθη και ο Υπουργός Εργασίας, Γεώργιος Κατρούγκαλος, που επίσης κατέλυσε στο ξενοδοχείο της Κυβερνητικής αποστολής.

Παρά την κούραση από το πολύωρο ταξίδι, ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε ευδιάθετος και παρέμεινε για λίγα λεπτά στο λόμπι του ξενοδοχείου, προκειμένου να χαιρετήσει συνεργάτες αλλά και φίλους του από τη Νέα Υόρκη.

Στην συνέχεια κατευθύνθηκε στο δωμάτιό του, χωρίς να κάνει κάποιο περαιτέρω σχόλιο, προκειμένου να ξεκουραστεί ενόψει της απαιτητικής εβδομάδας της Γενικής Συνέλευσης. Στο Westin έδωσε το «παρών» και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Υόρκης, με την οποία ο Πρωθυπουργός αναμένεται να έχει επαφή, όταν επιτραπεί από το επιβαρυμένο πρόγραμμά του.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός θα έχει τις εξής συναντήσεις:

Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Aμερικής Δημήτριο και με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν.

Το πρόγραμμα των εργασιών και του πρωθυπουργού

Την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου μεταξύ 08.00 και 08.30 (τοπική ώρα, 15:00-15:30 ώρα Ελλάδος) θα δοθεί Δεξίωση Υποδοχής από τον Γ.Γ. του ΟΗΕ προς τιμήν των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων ενώ το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας έχει ως εξής:

08:30-09:00 (15:30-16:00 ω.Ε.): Εκδήλωση Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης και του Γ.Γ. του ΟΗΕ για την 1η επέτειο της Ατζέντας 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

09:00-11:00 (16:00-18:00): Έναρξη της Γενικής Συζήτησης της 71ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

13:15-15:00 (20:15-22:00): Παράθεση επίσημου γεύματος από Γ.Γ. του ΟΗΕ προς τιμήν των Επικεφαλής των Αντιπροσωπειών.

15:30-18:30 (22:30-01:30): Σύνοδος των Ηγετών για το Προσφυγικό υπό τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Ομιλία του πρωθυπουργού.

Πηγή…

http://www.ekirikas.com/στη-νυ-ο-τσίπρας-για-τη-γενική-συνέλευσ/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr