Home Greek News ΝΑΤΟ: Ένα πιόνι των ΗΠΑ – Οι υπεύθυνοι της καταστροφής της Λιβύης

ΝΑΤΟ: Ένα πιόνι των ΗΠΑ – Οι υπεύθυνοι της καταστροφής της Λιβύης

by _
0 comment 169 views

Το ΝΑΤΟ μετά την διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας και την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1990-91 κατάντησε ένα εργαλείο των ΗΠΑ με το οποίο το σιωνιστικό σύμπλεγμα προσπαθεί να εξαπλώσει την παγκόσμια ηγεμονία του…

Ας θυμηθούμε ότι η πρώτη αποστολή αυτής της συμμαχίας μετά την διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας ήταν η επέμβαση στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη το 1992. Το 1999 επενέβη στο Κόσοβο, δίνοντας την χαριστική βολή στην διάλυση της Σερβίας και θέτοντας τις βάσεις για μια συνεχή παραμονή στα Βαλκάνια. Η αποστολή του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια δεν είχε ούτε έχει καμία σχέση με την ασφάλεια των κυρίαρχων Βαλκανικών κρατών, αλλά με τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή. Το ΝΑΤΟ ως στρατιωτικός βραχίονας των ΗΠΑ στα Βαλκάνια εξασφαλίζει τον περιορισμό της Ρωσικής επιρροής, εφαρμόζει την επεκτατική πολιτική της Ουάσιγκτον και διασφαλίζει την ασφάλεια των αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου από Κασπία-Αζεμπαϊτζάν προς την Δυτική Ευρώπη, αγωγοί που παρακάμπτουν το Ρωσικό έδαφος. Για αυτούς τους λόγους έπρεπε να διαλυθεί η Σερβία και να υπάρχει αυξημένη στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή, λειτουργώντας η συμμαχία ως ένα εναλλακτικό σκέλος του αμερικανικού νεοιμπεριαλισμού.

screen-shot-2016-09-16-at-12-20-13-pm

Το ΝΑΤΟ λοιπόν είναι ένα εργαλείο της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής και των αμερικανοσιωνιστικών συμφερόντων της Ουάσιγκτον, εξ άλλου για παρεμφερείς λόγους όπως αυτοί των Βαλκανίων έγιναν και οι επεμβάσεις της συμμαχίας στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στην Λιβύη και σε άλλες κυρίαρχες χώρες. Λόγοι οι οποίοι πέραν των οικονομικών συμφερόντων των ΗΠΑ έχουν να κάνουν και με την γεωπολιτική περικύκλωση της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Όπως και στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ πριν από την Λιβύη, έτσι και σε αυτή την χώρα η επέμβαση το 2011 της νεοιμπεριαλιστικής συμμορίας των Αμερικανοσιωνιστών δημιούργησε χάος και φρίκη με εκατοντάδες χιλιάδες αθώα θύματα και μαζική λαθρομετανάστευση προς την νότια Ευρώπη. Η χώρα ελέγχεται από ισλαμοσυμμορίτες και πολιτικούς γκάνγκστερ που δραστηριοποιούνται για τα συμφέροντα του σιωνιστικού λόμπι της πετρελαϊκής βιομηχανίας. Η χώρα μετά την άγρια δολοφονία του Καντάφι έχει διαλυθεί και σήμερα κυριαρχείται στα ανατολικά με έδρα το Τομπρούκ από τον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ, στα βορειοδυτικά με έδρα την Τρίπολη από τον ισλαμοσυμμορίτη Φαγιέζ αλ Σαράϊ, στα νοτιοδυτικά από την φυλή των Τουαρέγκ, ενώ πολλές διάσπαρτες περιοχές κυριαρχούνται από τοπικούς ισλαμιστές φυλάρχους που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα.

Στις 14 Σεπτεμβρίου 2016 δημοσιεύτηκε έκθεση επιτροπής του Βρετανικού Κοινοβουλίου (House of Commons) σχετικά με την νομιμότητα της βρετανικής στρατιωτικής επέμβασης το 2011 στην Λιβύη. Η έκθεση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων (The Foreign Affairs Committee) κατηγορεί ευθέως τον τότε Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον ως κύριο υπεύθυνο για το χάος που έχει δημιουργηθεί στην Λιβύη. Σύμφωνα με την έκθεση (Examination of intervention and collapse and the UK’s future policy options) ο Κάμερον δεν είχε ούτε φρόντισε να έχει επαρκείς πληροφορίες πριν δώσει την εντολή για βομβαρδισμό της χώρας αυτής με πυραύλους.

Ο Κάμερον, αλλά και ο τότε Γάλλος πρωθυπουργός Νικολά Σαρκοζί, είχε αιτιολογήσει τον βομβαρδισμό της Λιβύης ως αναγκαία και απαραίτητη ενέργεια για να σωθούν οι άμαχοι της πόλης Βεγγάζη από την πολιορκία του κυβερνητικού στρατού του Μουαμάρ Καντάφι. Η Βεγγάζη είχε καταληφθεί από ισλαμοσυμμορίτες (οποία έκπληξη) και ο Καντάφι με τις γνωστές καυχησιολογίες του απειλούσε να την καταστρέψει ολοσχερώς. Αν και ο Καντάφι δεν πραγματοποίησε την απειλή του και απέσυρε τον λιβυκό στρατό από τα περίχωρα της Βεγγάζης , ο Κάμερον και ο Σαρκοζί σε συνεννόηση και συνεπικουρία με το ΝΑΤΟ και την Ουάσιγκτον διέταξαν τον βομβαρδισμό και την στρατιωτική επέμβαση στην Λιβύη, δήθεν για να σώσουν τους αμάχους της Βεγγάζης. Η έκθεση του Βρετανικού Κοινοβουλίου αποκαλύπτει ότι η προστασία των αμάχων ως αιτιολογία της στρατιωτικής επέμβασης του ΝΑΤΟ ήταν μια «εξωφρενική υπερβολή» και ότι ο Κάμερον αγνόησε ηθελημένα πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών σύμφωνα με τις οποίες οι θηριωδίες των ισλαμοσυμμοριτών απειλούσαν τους αμάχους και ουδόλως ο στρατός του Καντάφι.

Το ΝΑΤΟ και ο γκάνγκστερ-πάτρονας της συμμαχίας η Ουάσιγκτον αφού κατέστρεψαν, διέλυσαν και διαίρεσαν την Λιβύη, τώρα ετοιμάζονται να επέμβουν ξανά, αυτή την φορά για να την σώσουν από τους ισλαμοσυμμορίτες, που η ίδια η συμμαχία έφερε στο προσκήνιο αυτής της χώρας. Η στρατιωτική επέμβαση κατά το σύνηθες θα δικαιολογηθεί ως «ανθρωπιστική αποστολή» για να σωθεί η χώρα από την κατάρρευση, την ανθρωπιστική κρίση και τις μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην ουσία όμως πρόκειται περί μιας επέμβασης που θα παγιώσει τα συμφέροντα των Αμερικανοσιωνιστών στην Λιβύη.

Το ΝΑΤΟ οφείλει πλέον την ύπαρξη και επιβίωση του ουχί στους κλασσικούς όρους μιας στρατιωτικής συμμαχίας, αλλά στην οργανωτική μετεξέλιξη του σε ένα αμερικανοσιωνιστικό λόμπι, το οποίο ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα των πατρόνων του. Από North Atlantic Treaty Organization πρέπει να μετονομαστεί σε North Atlantic Terror Organization, αν λάβουμε υπόψη και την συνεργασία-συμπαιγνία ισχυρών μελών του με την ισλαμική τρομοκρατία, η οποία ξεκάθαρα δρα ως μισθοφορικός στρατός αυτής της συμμαχίας.

-Γ. Λιναρδής
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nato-ena-pioni-twn-hpa-oi-upeuthunoi-ths-katastrofhs-ths-libuhs#ixzz4KRoizeLw

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr