Home Greek News ΝΔ: Ένοχη η σιωπή της κυβέρνησης για το «πόθεν έσχες» των καναλαρχών

ΝΔ: Ένοχη η σιωπή της κυβέρνησης για το «πόθεν έσχες» των καναλαρχών

by _
0 comment 132 views

Για ένοχη σιωπή της κυβέρνησης σχετικά με το «πόθεν έσχες» των πλειοδοτών για τις τηλεοπτικές άδειες έκανε λόγο ο Γιώργος Κουμουτσάκος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών…

«Η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κ. Χριστοδουλοπούλου ανέβαλε για την Τρίτη την απόφαση της επιτροπής στο αίτημά μας να προσκληθούν στην επιτροπή ο υπουργός Επικρατείας κ. Παππάς και οι τέσσερις πλειοδότες του διαγωνισμού» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

«Όσο σκοτεινιάζει ο πολιτικός της ορίζοντας, τόσο η κυβέρνηση βυθίζεται σε έλος αυταρχισμού. Κάθε μέρα βλέπουμε χτυπήματα στη Δημοκρατία» συνέχισε ο κ. Κουμουτσάκος προσθέτοντας πως «σκοτεινές εικόνες κυβερνητικού αυταρχισμού εκπέμπει σταθερά ο υπουργός κ. Πολάκης». «Η κυβέρνηση αποκτά πρόσωπο, το πρόσωπο του κ. Πολάκη», συμπλήρωσε.

Σχετικά με το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες και τι θα κάνει η ΝΔ με το τίμημα αν γίνει κυβέρνηση είπε ότι «ο νόμος Πάππά» θα καταργηθεί, ότι η ΝΔ θεωρεί πως είναι αντισυνταγματικός και η θέση της είναι περισσότερα κανάλια, περισσότερη ενημέρωση, περισσότερη δημοκρατία, περισσότεροι εργαζόμενοι. Για το τίμημα είπε πως πρόκειται για εξίσωση που αυτή τη στιγμή έχει μόνο αγνώστους και δεν μπορεί τώρα η ΝΔ να πάρει θέση.

Στην περίπτωση που το ΣΤΕ αποφασίσει ότι δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας του νόμου απάντησε ότι «η απόφαση της Δικαιοσύνης είναι σεβαστή, όπως και η αρχή της πλειοψηφίας και αν υπάρξει κυβέρνηση της ΝΔ ο «νόμος Παππά» θα καταργηθεί.

Αναφερόμενος στα ζητήματα του προσφυγικού ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε ότι τα γεγονότα των τελευταίων ημερών αποδεικνύουν πως ήταν ψεύτικα τα κηρύγματα ανθρωπισμού της κυβέρνησης και «αποδεικνύονται προκάλυμμα πλουτισμού».

«Ο κ. Τσίπρας αντί να ελέγξει τι πράγματι συμβαίνει έκανε δεκτή την παραίτηση Βουδούρη», συνέχισε αναφέροντας τις καταγγελίες του έως πρόσφατα γγ Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Παράλληλα αναφέρθηκε σε καταγγελίες της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Α. Σταμπούλη ότι μέλος της τοπικής νομαρχιακής του κυβερνώντος κόμματος με την κόρη του -συντονίστρια του χώρου φιλοξενίας- έχουν αναλάβει έργο σίτισης προσφύγων ύψους 75.000 ευρώ.

«Ζητήσαμε από την κυβέρνηση να απαντήσει στα ερωτήματα που εγείρονται τόσο για το αδιάβλητο της διαδικασίας όσο και για την ηθική διάσταση αυτής της επιλογής. Ζητήσαμε να εξασφαλιστεί η διαφάνεια. Απάντηση δεν πήραμε» προσέθεσε προαναγγέλλοντας ότι η ΝΔ θα αντιδράσει και κοινοβουλευτικά.

Σχετικά με το θέμα που προέκυψε στο Ωραιόκαστρο μίλησε για σύνθετο πρόβλημα που αγγίζει την καρδιά της λειτουργίας κάθε κοινωνίας. «Πρέπει να λυθεί με τρεις βασικές αρχές. Τα παιδιά δεν μπορεί παρά να πάνε σχολείο. Να εξασφαλιστεί η δημόσια υγεία. Να ακουστούν οι τοπικές κοινωνίες με λογική επίλυσης του προβλήματος και όχι διόγκωσής του», τόνισε και προσέθεσε, μεταξύ άλλων: «Οποιαδήποτε κηρύγματα μισαλλοδοξίας, ρατσισμού, ακρότητας πέρα και μακριά από την αντίληψη της ΝΔ. Αυτό δεν μπορεί να είναι άλλοθι για να αγνοήσουν οι κυβερνώντες πώς αισθάνεται η τοπική κοινωνία. Οφείλει να μπει σε διάλογο μαζί τους».

Ειδικά για όσα είπε ο δήμαρχος ανέφερε ότι «η καταδίκη των λεχθέντων, της έντασης και περιεχομένου τους γίνεται από το πιο επίσημο βήμα. Γίνεται σήμερα με τον τρόπο που έγινε».

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση μιλώντας για ζοφερή και αποπνικτική ατμόσφαιρα παρασκηνίου στο χώρο της Δικαιοσύνης. «Προστίθεται πλέον η χθεσινή απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου σε βάρος του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κ. Ι. Ντογιάκου με την οποία ουσιαστικά λίγες ημέρες πριν από τις αρχαιρεσίες για τη ανάδειξη της νέας διοίκησης της Εισαγγελίας Εφετών, τίθεται εκτός μάχης, μετά από έφεση που άσκησε ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος. Η πολιτική σκοπιμότητα είναι ολοφάνερη, δεν κρύβεται», σημείωσε μιλώντας για «πρωτοφανές μαγείρεμα που αποκαλύπτει τη νοσηρή αντίληψη που έχει η κυβέρνηση για την ανεξαρτησία και το αυτοδιοίκητο της Δικαιοσύνης».

Για το θέμα του χρέους ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε αυτολεξεί τις φράσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. «Όταν ο αντιπρόεδρος αδειάζει τον πρωθυπουργό, δείχνει ότι υπάρχουν σημάδια διάλυσης στη συνοχή της κυβέρνησης», υπογράμμισε.

Πηγή:

ΝΔ: Ένοχη η σιωπή της κυβέρνησης για το «πόθεν έσχες» των καναλαρχών

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr